Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Βόλος

αποχαιρέτησε-το-κύπελλο-ο-βόλος-244124

Ο Βόλος μπορεί να μη δέχθηκε γκολ σε επίσημο παιχνίδι φέτος έπειτα ακριβώς από τρεις μήνες (3-0 τον Ατρόμητο στις 23/9/21 για τη Σούπερ Λιγκ 1), αλλά δεν σκόραρε κιόλας χθες με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, με συνέπεια το τελικό 0-0.

Το αποτέλεσμα αυτό, μετά το 2-1 της Λεωφόρου υπέρ του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα (1/12), έφερε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος των κυανέρυθρων, που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα προημιτελικά του θεσμού, στον οποίον αναζητούσαν τη διάκριση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι στο πρώτο μέρος, αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε τρεις μεγάλες φάσεις. Στο 3’ ο Κότνικ απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες μετά τη σέντρα του Κώτσιρα και στο 4’ ο Σλοβένος τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του τελείως αφύλακτου Μαουρίτσιο έξω από τη μικρή περιοχή, όντας πάντως τυχερός, καθώς η μπάλα πήγε πάνω του.

Στο 20’ ο Χατζηγιοβάνης «άδειασε» διαδοχικά Μπαριέντος και Ρομέρο, ξεκινώντας από θέση μέσα αριστερά και σημάδεψε το απέναντι παραθυράκι, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Βόλος έδειξε πιο επιθετική διάθεση, κυκλοφόρησε περισσότερο την μπάλα, αλλά πάλι δεν απείλησε ουσιαστικά, ενώ έχασε με απευθείας κόκκινη σωστά τον Γκρίλο στο 80’, αφού σταμάτησε αντικανονικά τον Παλάσιος, που είχε φύγει μόνος. Με δέκα παίκτες, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, με τον Παναθηναϊκό να έχει οριζόντιο δοκάρι με τον Μαουρίτσιο στο 84’ σε σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής.

Στο 91’ στην τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων να βρουν το γκολ πρόκρισης ο Νίνης από πλάγια δεξιά εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κανείς παίκτης του Βόλου την μπάλα παρά την κακή έξοδο του Διούδη, με το 0-0 να μένει έως το φινάλε.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κόντικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Γκρίλο, Ρομέρο (79’ Σοάρες), Φεράρι, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Ρεγκατίν, Φερνάντες, Σοάρες, Φαν Βέερτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μαουρίσιο (87’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Λούντκβιστ), Μακέντα (87’ Βιτάλ), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος).

Μπράτσος: «Δεν βγήκαν οι

φάσεις, όταν ρισκάραμε»

Στη δήλωσή του μετά το τέλος του ματς ο Κώστας Μπράτσος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχαμε πλάνο να ασκήσουμε τακτική πίεση στον Παναθηναϊκό σε σχέση με το παιχνίδι που θα περίμενε από μας. Αυτό στο πρώτο ημίχρονο το καταφέραμε, αλλά μας κόστισε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήρθε στα μέτρα μας και τον έλεγχό μας. Στο σημείο που είχαμε επιλέξει να ρισκάρουμε, ρισκάραμε, αλλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις, ούτε η πίεση που ασκήσαμε μπροστά κι έτσι προήλθε το αποτέλεσμα που έφερε τον αποκλεισμό.

Όμως, θα ήθελα να πω μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έκαναν μία φιλότιμη προσπάθεια απέναντι σ’ έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ελέγξαμε στιγμές του παιχνιδιού και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι από την αγωνιστική μας εικόνα κι όχι από το αποτέλεσμα.

Θέλαμε να είμαστε συμπαγείς και να δημιουργήσουμε αμφιβολία στον Παναθηναϊκό αν έπρεπε να επιτεθεί ή να περιμένει. Αυτό έγινε και στο δεύτερο μέρος ξέραμε ότι ο χρόνος θα κυλά υπέρ μας και ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να φυλάξει αυτό το αποτέλεσμα, που είναι εύθραυστο. Εκεί που έπρεπε να πάρουμε μέτρα στο γήπεδο, τα πήραμε, αλλά δε μας βγήκαν οι ευκαιρίες».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου