Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Κομπλέ» …θα περιμένει την Ξάνθη

κομπλέ-θα-περιμένει-την-ξάνθη-243908

Εκδόθηκε και το δελτίο του Κανταμούρο… για τον ΝΠΣ Βόλος

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χωρίς προβλήματα θα αγωνιστεί ο ΝΠΣ Βόλος το Σάββατο με την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό (17.15) στην 18η αγωνιστική της Super League 1, στο πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στο πρωτάθλημα.

O Ισπανός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος είδε από την κερκίδα το νικηφόρο ματς της ομάδας στην Κρήτη το περασμένο Σάββατο και προχθές ήταν στον πάγκο στην ήττα από τον Ατρόμητο για το κύπελλο και στην ουσία είδε δυο διαφορετικές «εικόνες» αλλά και διαφορετικούς παίκτες, ενώ για το σαββατιάτικο ματς με την Ξάνθη δεν θα έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα επιλέξει 11άδα από ένα πλήρες ρόστερ με στόχο την 7η νίκη που θα είναι σημαντική αφού η βολιώτικη ομάδα που είναι στους 21 βαθμούς θα προσπεράσει τη θρακιώτικη ομάδα που με 23 βαθμούς σήμερα είναι στην 6η θέση!

Το Σάββατο ο ΝΠΣ Βόλος θα είναι κομπλέ αφού επιστρέφει ο Χουάν Μουνίθ που λόγω τιμωρίας δεν έπαιξε στην Κρήτη (χρωστά μια ακόμη αγωνιστική και έχει δηλωθεί να μην παίξει στο Περιστέρι 19/1), ενώ χθες εκδόθηκε και το δελτίο του Κανταμούρο και έτσι δεν υπάρχει καμία απουσία.

Ο Λιασίν Κανταμούρο Μπετάιμπα είναι διεθνής Αλγερινός κεντρικός αμυντικός και είναι πάνω από 20 μέρες με τη βολιώτικη ομάδα αλλά υπήρξε καθυστέρηση με την μπλε κάρτα του!

Ο 31χρονος Αλγερινός στην καταγωγή, αλλά γεννημένος στην Τουλούζ, 31χρονος στόπερ Λιασίν Κανταμούρο αγωνιζόταν τελευταία στην Κονκόρντια της Ρουμανίας. Είναι 11 φορές διεθνής και με 1 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σοσό, αλλά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ισπανία. Αρχικά στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μετά σε Μαγιόρκα και Οσασούνα. Στη Γαλλία έπαιξε στη Νιμς και τώρα αναμένεται η πρώτη του εμφάνιση στην Ελληνική Σουπερ Λίγκα.

Να σημειωθεί ότι τα άλλα δυο νέα αποκτήματα του ΝΠΣ Βόλος ο Ισπανός Ικερ Γκουαροτσένα που ήρθε στον Βόλο από την πολωνική Πογκόν και πριν σε Μπιλμπάο Τενερίφη και Μιράντες αλλά και ο Βαγγέλης Οικονόμου που ήρθε από τον Παναθηναϊκό και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο, Ρος Κάουντι, Ατρόμητο, Βέροια και Καβάλα, έπαιξαν ήδη τόσο στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο με τον Ατρόμητο.

Ο Βαγγέλης Οικονόμου αν και φέτος δεν είχε παιχνίδια στον Παναθηναϊκό έδειξε άμεσα ότι είναι σε θέση να βοηθήσει τον ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας…

Οι αριθμοί της 17ης αγωνιστικής

Θέσεις στα στατιστικά της προηγούμενης αγωνιστικής κέρδισε ο ΝΠΣ Βόλος και παίκτες του… Χωρίς ισοπαλία ξεκίνησε το 2020 στην 17η αγωνιστική, που σημειώθηκαν δύο νίκες φιλοξενούμενων και τις δύο τις έκαναν ομάδες της περιφέρειας, ΝΠΣ Βόλος και Λαμία. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί μόνο στην 1η (ΝΠΣ Βόλος και Ξάνθη) και την 2η αγωνιστική (Ξάνθη και ΟΦΗ), όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ελ Αραμπί, Σφιντέρσκι και Μανούσος σκόραραν και είναι στις τρεις πρώτες θέσεις των σκόρερ. Οι ενδιαφέροντες αριθμούς από την αγωνιστική έχουν ως εξής:

-672 είναι τα λεπτά, περισσότερο από 11 ώρες δηλαδή, που χρειάστηκε να παίξει ο Παναιτωλικός στην έδρα της ΑΕΚ, για να πετύχει γκολ. Το κατάφερε ο Χόρχε Ντίας στην 8η επίσκεψη της ομάδας του.

-300 γκολ συμπληρώσαμε στο πρωτάθλημα με αυτό που πέτυχε Λούκας Σάσα για τον Άρη το Σάββατο και διαμόρφωσε το 4-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 114ο παιχνίδι της σεζόν.

-200 αγώνες με φανέλες ελληνικών ομάδων συμπλήρωσε ο Δημήτρης Πέλκας. Έχει 182 με τον ΠΑΟΚ και 18 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στην καριέρα του έχει βέβαια και τα 29 παιχνίδια με τη Βιτόρια Σετούμπαλ.

-100 ήττες εκτός έδρας έφτασε ο Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι. Ήταν το 202ο παιχνίδι του, ενώ έχει ακόμα 47 νίκες και 55 ισοπαλίες. Η πρώτη του ήττα εκτός έδρας ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2007, 2-0 στην Ξάνθη (67’ φάουλ Πόι, 69’ κεφαλιά Λαμπριάκος).

-82 είναι τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος, από τότε που συστάθηκε,(χωρίς να υπολογίζονται αυτά του κυπέλλου ΕΠΣΘ) μέχρι να αλλάξει προπονητή. Μετά τον Φεράντο ο Βίκτορ Μπασάντρε ήταν μόλις ο δεύτερος άνθρωπος που κοουτσάρισε την ομάδα.

-6 είναι οι παίκτες που έκαναν ντεμπούτο ως μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο Βαγγέλης Οικονόμου και ο Ικερ Γκουαροτσένα έκαναν την αρχή το Σάββατο το απόγευμα με τη φανέλα του Βόλου. Ακολούθησαν ο Φιορίν Ντουρμισάι με τον Άρη, ο Κέβιν Γκαρθία και ο Μανώλης Τζανακάκης με τον Παναιτωλικό και ο Χόρχε Κασάδο με την Ξάνθη. Μόνο ο Γκουαροτσένα είναι νέο πρόσωπο.

-3 είναι πλέον οι παίκτες κάτω των 20 ετών, που σκόραραν στο πρωτάθλημα. Ο Λευτέρης Λύρατζης του Βόλου τα κατάφερε στο Ηράκλειο σε ηλικία 19 ετών, 10 μηνών και 12 ημερών. (Το γκολ του Λύρατζη ήταν το πρώτο του και το πρώτο της νέας χρονιάς). Νεότεροι σκόραραν φέτος μόνο ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Χουάν Περέα.

Στο… σκαμνί 5 ΠΑΕ

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας 1 θα βρεθούν αύριο Παρασκευή (10/1) πέντε ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Ξάνθη και ΟΦΗ καλούνται, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (8/1), να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στα ματς τους στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία παρά το γεγονός ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά σημειώθηκε ένταση έξω από το γήπεδο ανάμεσα σε οπαδούς των Πειραιωτών με την Αστυνομία, η οποία, όμως, όμως, βάσει της κλήσης, μπορεί να επιφέρει μόνο πρόστιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου