Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με αισιοδοξία απέναντι στον Παναθηναϊκό

με-αισιοδοξία-απέναντι-στον-παναθηνα-216801

Αισιοδοξία και πίστη για θετικό αποτέλεσμα επικρατούν στο στρατόπεδο του Βόλου για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου φιλοξενεί τους «πράσινους» σήμερα στις 17.15 στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 και ελπίζει ότι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των εννιά συνεχόμενων παιχνιδιών χωρίς νίκη έπειτα από τρεις μήνες και επτά μέρες.

Στον Βόλο γνωρίζουν πολύ καλά τον αντίπαλό τους, αφού τον αντιμετώπισαν και στις 23 Δεκεμβρίου και στο ματς του Κυπέλλου, που σήμανε τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του θεσμού με ένα όμως θετικό αποτέλεσμα, που ήταν η λευκή ισοπαλία (0-0).

Στο παιχνίδι αυτό ο Βόλος έδειξε βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, αν και στάθηκε στα πρώτα λεπτά τυχερός και θα μπορούσε να δεχθεί το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, ωστόσο παρουσιάστηκε πολύ πιο συνετός αμυντικά και για πρώτη φορά από τη 2η αγωνιστική της Super League 2 (3-0 με τον Ατρόμητο) δεν δέχθηκε γκολ τη φετινή σεζόν.

Με ένα παραπλήσιο στιλ παιχνιδιού, με τον Βόλο να είναι «σφιχτός» απέναντι στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό, που έχει κάνει το τρία στα τρία στα τελευταία ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, και να ψάχνει το γκολ με τους ικανούς παίκτες που έχει μεσοεπιθετικά, όποτε οι συνθήκες του αγώνα το επιτρέψουν, θα παραταχθούν σήμερα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θέλουν να φανούν ασφαλώς πολύ πιο απειλητικοί σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου, καθώς η στατιστική είχε καταγράψει γι’ αυτούς μηδέν τελικές προσπάθειες.

Σίγουρα, μία σοβαρή απουσία σήμερα είναι αυτή του Σωτήρη Νίνη, αλλά είναι εκτός απροόπτου της τελευταίας στιγμής και η μοναδική, καθώς τα τεστ των παικτών δεν έβγαλαν κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Ο Ρομέρο, που είχε δηλωθεί να εκτίσει στο ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο αναβλήθηκε, επιστρέφει.

Στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση που ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή απογευματινή τελευταία προπόνηση βρίσκονται οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Κότνικ, Κλέιμαν, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρομέρο, Λογαράς, Φερράρι, Τσοκάνης, Σοάρες, Μπαριέντος, Φερνάντες, Ορόζ, Ρεγκατίν, Μεταξάς, Μπαρτόλο, Τερεζίου, Ροσέρο, Φαν Βέερτ.

Ο Παναθηναϊκός

Αδυναμία στο σκοράρισμα έχει επιδείξει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού ως φιλοξενούμενους έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League 1 με τέσσερα τέρματα ενεργητικό σε έξι ματς και μάλιστα τα τρία απ’ αυτά τα έχει βάλει στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο την τυπικά γηπεδούχο Λαμία. Ο απολογισμός των «πρασίνων» μακριά από τη Λεωφόρο είναι κακός με μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, δείχνοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο, όταν φεύγουν από το «σπίτι» τους.

Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Βόλος απέναντι σε έναν αντίπαλο, που το νέο πρόβλημά του είναι ο Χουάνκαρ, ο οποίος αποτελεί την απώλεια της τελευταίας στιγμής στον Παναθηναϊκό, καθώς υπέστη αιμάτωμα στη γάμπα έπειτα από «σκαριά» που δέχθηκε στο ματς με τον Αρη και ένιωσε ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο στην προπόνηση. Ετσι, έμεινε στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε μαγνητική, ενώ εκτός αποστολής είναι και οι Μαουρίτσιο, Καρλίτος και Μπουζούκης. Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκονται ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, οι οποίοι ανέκαμψαν και επιστρέφουν. Αναλυτικά στον Βόλο βρίσκονται οι εξής 21 ποδοσφαιριστές: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βιτάλ.

Ο Παναθηναϊκός με τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς έχει κάνει βαθμολογικό άλμα και βρίσκεται στην 4η θέση με 26 βαθμούς, έντεκα περισσότερους από τον Βόλο, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με τον σημερινό του αντίπαλο και δύο συνολικά.

Ολλανδός ο διαιτητής

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας όρισε διαιτητή στο παιχνίδι Βόλος-Παναθηναϊκός τον Ολλανδό Ντένις Χίγκλερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρότζερ Χόνιγκ και Σαρλς Σάαπ. Ολλανδός θα είναι και στο VAR και συγκεκριμένα ο Ρομπ Ντιεπερίνκ.

Στη Χιλή ο Γκρίλο

Ο Φάουστο Γκρίλο, που πριν λίγες μέρες έλυσε τη συνεργασία του με τον Βόλο, θα συνεχίσει στη Χιλή και πιο συγκεκριμένα στην Ο’ Χίγκινς. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός σε δηλώσεις του σε σάιτ της Αργεντινής επεσήμανε: «Ήταν μια ωραία εμπειρία στον Βόλο, πήγε πολύ καλά για μένα, αλλά προέκυψε αυτή η ευκαιρία για την Ο’ Χίγκινς και ήταν δελεαστικό για μένα να είμαι κοντά και στην οικογένειά μου. Το ενδιαφέρον της ομάδας ήταν πολύ σοβαρό. Με κάλεσαν ο προπονητής και οι διοικούντες. Έκαναν οικονομική υπέρβαση, για να πάω, οπότε και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη ώθηση. Η ελπίδα είναι να καταφέρω να κερδίσω τη θέση μου στην ομάδα και να παίξω, όπως έκανα στην Ελλάδα».

Ανακοίνωσε Σιέλη

Αντικαταστάτης του Γκρίλο είναι ο Κύπριος διεθνής, Χρήστος Σιέλης, που έπαιζε στη Λέφκσι Σόφιας, τη στιγμή που μόνο η ανακοίνωση απομένει για την απόκτηση του Φινλανδού Αλχο, ο οποίος αναμένεται σύντομα στον Βόλο. Παράλληλα, αναζητείται και ένας μεσοεπιθετικός.

Χθες η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Σιέλη, που αναφέρει: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 21χρονου Κύπριου αμυντικού Χρήστου Σιέλη. Ο Χρήστος Σιέλης είναι μόλις 21 χρόνων και τη φετινή περίοδο αγωνιζόταν στη Λέφσκι Σόφιας, έχοντας καταγράψει 11 συμμετοχές, ενώ τα δυο προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ έχοντες 29 συμμετοχές. Επιπλέον έχει αγωνιστεί 3 φορές με την Εθνική Ελπίδων της Κύπρου.

Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Χρήστο Σιέλη στην οικογένειά της».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου