Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Κάποιοι στεναχωρήθηκαν με τη νίκη μας»

κάποιοι-στεναχωρήθηκαν-με-τη-νίκη-μα-21522

Μόνο δικαιωμένος δεν μπορεί να αισθάνεται ο Αλέξης Κούγιας για τις αιχμές που άφησε πριν το ματς του Βόλου με τη Λαμία, αφού οι κυανέρυθροι νίκησαν με το καθαρό 3-0 αυτή του Τζανλούκα Φέστα και θεωρούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο έκλεισαν στόματα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μάλιστα, στον Βόλο σχολιάζουν σκωπτικά τέτοιες τοποθετήσεις, όπως του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΛ, έστω και αν δεν αναφέρονται άμεσα σ’ αυτόν, με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της βολιώτικης ΠΑΕ, Μάνο Παναγιωτόπουλο, να δηλώνει σχετικά στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» στο TRT: «Κάποιοι στεναχωρήθηκαν μ’ αυτή τη νίκη με τη Λαμία. Περίμεναν πώς και πώς να χάσει η ομάδα, για να πουν πάλι τις … ιστορίες τους. Τα είπαν πριν το παιχνίδι, αλλά μετά το παιχνίδι εξαφανίστηκαν. Νομίζουν κάποιοι πως ο Βόλος λειτουργεί, όπως κάποιες άλλες ομάδες. Ο Βόλος δεν λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά τελείως διαφορετικά και το αποδεικνύει κάθε χρόνο, όπως και φέτος.

Το ‘χουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε ότι ο Βόλος θα παίζει σε κάθε ματς για τη νίκη. Μπορεί να μην έρθει σε κάποια ματς αυτή, αλλά δεν θα έχει γίνει για άλλους λόγους. Ποδόσφαιρο είναι, παίζουν και οι αντίπαλοι.

Αν προχθές κέρδιζε η Λαμία, θα έβγαιναν τα γνωστά «παπαγαλάκια» και θα έλεγαν τα δικά τους. Ο Βόλος κάθε φορά προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει, κάποια στιγμή δεν θα τα καταφέρει και θα περιμένουν στη γωνία, για να πουν τα δικά τους. Πού θα πάει; Θα μάθουν».

Η ομάδα του Βόλου θα επιχειρήσει να κάνει ό,τι και με τη Λαμία και στα υπόλοιπα παιχνίδια με τις ομάδες που καίγονται για βαθμούς, αρχής γενομένης το ερχόμενο Σάββατο στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 16.00, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει: «Ο Βόλος πρέπει να το πάρει αυτό το ματς, για να μη δώσει το δικαίωμα να πει κανείς το οτιδήποτε. Δεν είναι αυτοσκοπός βέβαια, αλλά παίζουμε για την ιστορία της ομάδας. Και πέρσι δεν χάσαμε από τις ομάδες που καίγονταν για την παραμονή.

Ετσι στόχος είναι να μη χάσουμε από καμία ομάδα που κινδυνεύει και να μη δώσουμε δικαιώματα. Να θεωρηθεί πάντως δεδομένο ότι θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά απ’ όσα είδαμε, αυτό δεν θα παίξει κάποιο καθοριστικό ρόλο, γιατί έδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Όσο για τον στόχο της εξάδας που δεν εκπληρώθηκε: «Φέτος είναι αλήθεια ότι είχε μπει ψηλά ο πήχης, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε από πάνω. Όμως υπάρχει η γλυκιά αίσθηση ότι η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί στον βαθμολογικό πίνακα και έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ κάποιες λεπτομέρειες δεν της επέτρεψαν κάποιο βήμα παραπάνω».

Για τη λογική ανάδειξης νέων παικτών: «Ο Βόλος έχει δείξει ότι στηρίζει τα νέα παιδιά και η συγκυρία να μην έχει στόχους βοηθά στη χρησιμοποίηση των μικρότερων ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έχει την υπομονή με τους νέους και θεωρεί ότι είναι καλύτερο να στηρίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές παρά σε παίκτες με μεγάλα συμβόλαια».

Συνεχίζεται το ψάξιμο στην Αργεντινή

Όπως είναι γνωστό, ο σχεδιασμός έχει αρχίσει εδώ και κάποιο διάστημα για τον Βόλο, οι άνθρωποι του οποίου κοιτούν ήδη την επόμενη μέρα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χρησιμοποίηση νεαρών παικτών, που παίρνουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα πλέι άουτ, αλλά και τα μεταγραφικά ταξίδια.

Ως γνωστόν, ο Τάκης Γιαννόπουλος βρίσκεται στην Αργεντινή, παρακολουθώντας από κοντά την περασμένη Κυριακή το Ρίβερ Πλέιτ-Αρχεντίνος Τζούνιορς 4-2 στο Μονουμεντάλ παρουσία 75.000 θεατών, αλλά και το Σάββατο το Κλαμπ Ατλέτικο Πλατένσε-Ράσινγκ Κλουμπ 0-1 στο Εστάντιο Θιουδάδ ντε Βιθέντε Λόπεθ.

Πάντως, κάποιο χειροπιαστό νέο δεν υπάρχει και ο Βόλος είναι σε μία φάση πρώτης αναζήτησης. Με το που θα επιστρέψει ο Γιαννόπουλος με την Αργεντινή, θα πάει μαζί με τον Ακη Πέτρου στη Γαλλία, όπου είναι πολύ πιθανόν να έχουν βρει κάποιες καλές περιπτώσεις και θέλουν να τις ξαναδούν.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού έχει παρθεί η απόφαση Ορός και Σοάρες, που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν, να μη χρησιμοποιούνται έως το τέλος των πλέι άουτ, ενώ δεν λείπουν τα σενάρια αποχώρησης για κάποιους παίκτες, όπως για τον Ρεγκατέν λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά και τον Μπαρτόλο.

Για τον τελευταίο υπάρχει η πληροφορία πως δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με την οικονομική πρόταση που του έχει γίνει, για να παραμείνει. Πάντα, βέβαια, οι άνθρωποι του Βόλου είναι ανοικτοί και σε οικονομικές προτάσεις για παραχώρηση παικτών, όπως για τους Φαν Βέερτ, Φερνάντες και Φεράρι.

Τερμάτισε προτελευταία η Κ19

Χωρίς αυτοσκοπός να είναι το αποτέλεσμα και οι βαθμοί, η Κ19 του Βόλου ολοκλήρωσε το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στην προτελευταία θέση (12η) με 14 βαθμούς, δίνοντας την περασμένη Κυριακή το τελευταίο της παιχνίδι, που ήταν εξ αναβολής για την 21η αγωνιστική.

Αντίπαλος στο Βασδέκειο ήταν ο Ιωνικός, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1 με δύο αυτογκόλ! Ο Βόλος πήρε προβάδισμα με το αυτογκόλ του Λιοφάγου στο 30ο λεπτό, ενώ ο Μαλαμούλης στο 83ο λεπτό πέτυχε και αυτός… αυτογκόλ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΒΟΛΟΣ: Φώτο, Καραστέργιος, Μαλαμούλης, Σανάι, Χατζηπλής, Κολώνιας, Κατσαγεωργίου, Ίννος, Μυλωνάς, Στόιος, Παπαθανασίου

Έπαιξαν και: Κασιούρας, Μπαϊράμης, Αναστασίου, Σπυρολλάρι

ΙΩΝΙΚΟΣ: Νικολακόπουλος, Ψύχας, Λιοφάγος, Γιαλεδάκης, Πέτρας, Πιέτρης, Παντελαίος, Κότζα, Παπαναστασίου, Γραμμένος, Καλύβας

Έπαιξαν και: Μπίμπα, Αντωνέας, Τεγρέλλης, Παππάς, Κοντομίχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου