Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπράτσος: «Μένει η τελευταία εικόνα»

μπράτσος-μένει-η-τελευταία-εικόνα-17175

Ο Βόλος φιλοξενείται μεθαύριο Σάββατο στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ 1, αντιμετωπίζοντας ακόμη έναν αντίπαλο, που καίγεται για βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι παίκτες πάντως με τη νίκη τους επί της Λαμίας έδειξαν πως έχουν το κίνητρο, αν και είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, να κυνηγήσουν το τρίποντο σε κάθε ματς στο μίνι πρωτάθλημα.

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και το αν είναι δύσκολο να πείσουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τους ποδοσφαιριστές να αποδώσουν αυτό που πρέπει, ρωτήθηκε ο προπονητής των κυανέρυθρων, Κώστας Μπράτσος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο του Ράδιο Metropolis, λέγοντας: «Είναι δύσκολο θεωρητικά να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές, αλλά πρακτικά είναι επαγγελματίες, απ’ αυτό ζουν και θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο και για δική τους διαφήμιση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στα πάντα στη ζωή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό ως ποδοσφαιριστές θα πρέπει να διαφυλάξουν αυτή την εικόνα έως το τέλος της σεζόν, αν θέλουν να έχουν καλή αξιολόγηση για το μέλλον τους είτε στη δική μας ομάδα είτε χρειαστεί να αγωνιστούν κάπου αλλού».

Για το αν χρειάζεται να γίνονται πλέι άουτ, ο 45χρονος Βολιώτης τεχνικός απάντησε: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω κρίση αν θα πρέπει να γίνονται ή όχι τα πλέι άουτ, γιατί το θέμα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες και είναι μία μεγάλη κουβέντα.

Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ ως προπονητής και από κει και πέρα οι ποδοσφαιριστές είναι σ’ αυτό που μας επιβάλλουν οι διοργανωτές να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας, γιατί η δουλειά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στο θέαμα κι αυτό είναι το πρώτο που αφορά το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους».

Για το αν η εικόνα της ομάδας του συμβαδίζει με αυτή των υπόλοιπων ομάδων: «Έχουμε την ίδια λογική και την ίδια εικόνα με όλες τις ομάδες. Με τη Λαμία ήταν το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι άουτ. Στο πρώτο ματς θα έλεγα ότι και εμείς παρασυρθήκαμε από την όλη κατάσταση και δεν είχαμε την εικόνα που θα περιμέναμε να έχουμε με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στα άλλα δύο είχαμε ικανοποιητική εικόνα και ειδικότερα στο τελευταίο που συνδυάστηκε με τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες τους, κάτι που, όπως έχουμε αντιληφθεί, το πιστεύει και ο κόσμος».

Για το πώς αντιμετωπίζονται οι ομάδες που είναι βαθμολογικά αδιάφορες: «Στα πλέι άουτ πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά αυτό κρίνεται άμεσα από το αποτέλεσμα.

Θεωρείσαι ύποπτος, αν δεν κερδίσεις, θεωρείσαι αξιοπρεπής, αν κερδίσεις. Δεν είναι όμως έτσι. Αυτή η λογική αδικεί το ποδόσφαιρο γενικά και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι μηχανήματα, αλλά άνθρωποι με συναισθήματα, με φοβίες, με όνειρα, με φιλοδοξίες. Εχεις να κάνεις με την ψυχολογία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ρυθμό των προπονήσεων και το φορτίο που επιβάλλουμε.

Αρα το τεχνικό επιτελείο πρέπει να λειτουργεί έτσι, ώστε ούτε να επιβαρύνει με άγχος τους ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε να ρίχνει τόσο πολύ το προπονητικό φορτίο, ώστε να θεωρούν οι παίκτες ότι τελειώνει η χρονιά και είμαστε αδιάφοροι.

Το μέτρο είναι το καλύτερο και να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας με την ίδια σοβαρότητα και τον ίδιο τρόπο λειτουργίας και φροντίζουμε μέσα από την προπονητική διαδικασία να κάνουμε πιο ευχάριστη την ψυχολογία τους».

Για το αν οι ομάδες που παίρνουν αποτελέσματα τώρα είναι αυτές που έχουν περισσότερες δυνάμεις: «Σαφώς και τα καλά αποτελέσματα αυτήν την περίοδο έχουν να κάνουν με την καλή φυσική κατάσταση, τον προγραμματισμό γύρω από τις περιόδους αγωνιστικής καμπής που έχουν οι ομάδες και πού προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τα χρονικά διαστήματα, που έχουμε μία τέτοια καμπή».

Για τα πλέι άουτ και τη μάχη Αρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού: «Και οι τρεις ομάδες έχουν δυνατά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες. Όλα τα παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες, στην τύχη, στη φυσική κατάσταση ή σε μία φάση, όπως είδαμε και στο ματς ΑΕΚ-Αρης, που ήταν λάθος ενός παίκτη που δεν το περιμένεις.

Τέτοια παιχνίδια περιμένουμε να δούμε, με αγωνία και θεαματικά, που θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και τακτικά αυτές οι ομάδες έχουν πολύ καλό επίπεδο και ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώνονται. Είναι πολύ εύκολο, αν κάνεις εκτίμηση για το τι θα γίνει, να εκτεθείς».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι πιθανότητες ο Ρεγκατέν να αποτελέσει παρελθόν αυξάνονται με βάση και τις τελευταίες πληροφορίες που λένε ότι ο Μαροκινός θέλει να βρει ένα συμβόλαιο πάνω από 200.000 ευρώ, αλλά ο Βόλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να του δώσει ένα τέτοιο ποσό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου