Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ψάχνουν νέα «λαβράκια» Γιαννόπουλος και Πέτρου

ψάχνουν-νέα-λαβράκια-γιαννόπουλος-148894

Το μήνυμα πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη στέλνει η ΠΑΕ Βόλος, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως Τάκης Γιαννόπουλος και Ακης Πέτρου έχουν προγραμματίσει μεταγραφικά ταξίδια σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική στις 10/3 και 25/3 αντίστοιχα.

Η ΠΑΕ Βόλος αναφέρει σχετικά στο επίσημο σάιτ της: «Ακολουθώντας την ίδια άκρως επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων χρόνων, το τμήμα σκάουτινγκ του Βόλου, αποτελούμενο από τους Τάκη Γιαννόπουλο και τον τεχνικό διευθυντή Ακη Πέτρου, έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση των νέων μεταγραφικών στόχων της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Για τον λόγο αυτό, στις 10 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ταξίδι σε Γαλλία, Ισπανία και στις 25 Μαρτίου στην Αργεντινή, προκειμένου να εντοπιστούν οι ποδοσφαιριστές που θα μπουν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» των διοικούντων την ΠΑΕ εν όψει τις καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου».

Μέχρι στιγμής ο Βόλος έχει αποδείξει ότι κάνει σε μεγάλο ποσοστό επιτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις με αποκορύφωμα φέτος τον Φαν Βέερτ, ενώ βεβαίως οι επιλογές που δεν βγαίνουν είναι λίγες, όπως για παράδειγμα οι Κούζντρα και Βοϊτκόφσκι.

Επιστροφή από ρεπό με

το βλέμμα σε Ορόζ, Ρινέρ

Χθες Τρίτη δόθηκε ρεπό στους παίκτες του Βόλου, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Το βλέμμα θα στραφεί στον Νικολάς Ορόζ και στον Ζαν Πιερ Ρινέρ.

Και οι δύο έκαναν ατομικό τη Δευτέρα και σήμερα θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή τους, με το ιατρικό τιμ να δίνει ή όχι το ΟΚ για το αν μπορούν να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης. Ο Αργεντινός επιθετικός χαφ έχει ένα αιμάτωμα στη γάμπα που τον εμποδίζει στις κινήσεις του και είχε μείνει εκτός αποστολής με τον ΟΦΗ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ρινέρ λόγω ενός τραβήγματος στον δικέφαλο. Και για τους δύο τα μηνύματα είναι αισιόδοξα ενόψει Ολυμπιακού.

Σενάριο για Ορόζ

Πάντως για τον δανεικό από τη Ρασίνγκ Κλουμπ, Νικολάς Ορόζ, ήρθε στο φως ένα μεταγραφικό σενάριο. Συγκεκριμένα, την προοπτική απόκτησής του εξετάζει η Λίγκα Ντε Κίτο από το Εκουαδόρ, όπως μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο ραδιοφωνικός σταθμός «Radio Cobertura», που εδρεύει στο Κίτο. Μάλιστα, ο παίκτης έχει προταθεί από τον Νταμιάν Μάνσο, που ενδιέφερε κάποτε την ΑΕΚ και πριν από μερικές εβδομάδες εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Πάμπλο Μαρίνι.

Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν ως δανεικός σε Τσακαρίτα (63 συμμετοχές, 10 γκολ), Ο’ Χίγκινς (30 ματς, 7 γκολ, 4 ασίστ), Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (21 συμμετοχές, 2 γκολ) και Αλ Βασλ (27 συμμετοχές, 3 γκολ), πριν έρθει στους κυανέρυθρους.

Πλησιάζει η επιστροφή Ριένστρα

Ο Ριένστρα, που την περσινή σεζόν ήταν από τους καλύτερους του Βόλου, φέτος στη δεύτερη προπόνηση από την έναρξη προετοιμασίας στο ΕΑΚ υπέστη ρήξη χιαστών και πλέον, έχοντας ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις από τα Χριστούγεννα, βρίσκεται σε φάση επιστροφής στη δράση. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είναι πιθανό υπό προϋποθέσεις να μπει στην αποστολή κάποιον αγώνα στα πλέι οφ ή πλέι άουτ.

Χωρίς Μπαριέντος

Δεδομένη απουσία για το ματς με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στο Πανθεσσαλικό είναι αυτή του τιμωρημένου Μπαριέντος, που πήρε κόκκινη στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο Κώστας Μπράτσος γνωρίζει για τους πρωταθλητές Ελλάδος, που θα έρθουν στο Πανθεσσαλικό επιβαρυμένοι από το ευρωπαϊκό ματς με την Αταλάντα, ότι φέτος αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις στημένες φάσεις κι αυτό θα επισημάνει ανάμεσα στ’ άλλα στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να προσέξουν.

Και αυτό γιατί τα στατιστικά δείχνουν ότι το 37% των γκολ του Ολυμπιακού μπαίνουν μ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ το 50% των τερμάτων της ομάδας του Μαρτίνς επιτυγχάνεται σε κανονικά ροή αγώνα και το 13% με πέναλτι. Από την άλλη ο Βόλος σκοράρει κατά 65% σε κανονική ροή αγώνα, 26% σε στημένες φάσεις και 9% με πέναλτι.

Παναγιωτόπουλος: «Εδειξε

πρόθεση ο Παπαδόπουλος»

Ο Μάνος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» για τη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μετά και την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εκδόθηκε. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Βόλος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με την έννοια ότι είχε πολύ καλή απόδοση, και απομακρύνθηκε πάρα πολύ από την 6η θέση.

Δεν θέλω να πω με βεβαιότητα ότι ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο διαιτητής είχε πρόθεση να μην παίξει 50-50%.

Όλα του τα σφυρίγματα ήταν μονόπλευρα: και τα πιο απλά στο κέντρο και έξω από την περιοχή, αλλά και οι καθοριστικές φάσεις, κάποιες εκ των οποίων ήταν αμφισβητούμενες, δόθηκαν κατά του Βόλου.

Στο 1-0 χωρίς να θεωρώ υπεύθυνο τον διαιτητή αλλά τον VARίστα, αυτό που βλέπουμε από την τηλεοπτική μετάδοση είναι ότι ο παίκτης του ΟΦΗ που σκοράρει, είναι οφσάιντ. Κρατάω μία επιφύλαξη μήπως είδε κάτι που δεν έχουμε δει εμείς. Εννοείται ότι έπρεπε να δούμε γραμμές. Γίνονται κάποια πράγματα που προκαλούν αμφισβήτηση. Αν είχε γίνει αυτή η φάση σε ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, θα έχει ξεσηκωθεί η μισή Ελλάδα. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μας ενημερώσουν. Ας θεωρήσουμε ότι είναι οφσάιντ, αλλά κύριε Παπαδόπουλε, εσείς που θέλετε να είστε ακριβοδίκαιος, μόνο τρία λεπτά καθυστερήσεις στο τέλος κρατήσατε, όταν έχουμε μία κόκκινη και έξι διακοπές για αλλαγή και ένα πέναλτι;

Εγώ δεν ξέρω αν ο κύριος Παπαδόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλά είχε πρόθεση να ευνοήσει μία από τις δύο ομάδες.

Το να μη δίνει ένα offside ή να δίνει μία κόκκινη ή ένα πέναλτι, μπορεί έτσι να το είδε και έτσι να το έκανε. Το να γίνονται όμως όλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο και να δείχνεις τρία λεπτά καθυστερήσεις μου δείχνει ότι ο κ. Παπαδόπουλος απλώς ήθελε να αποτρέψει το ενδεχόμενο ζημιάς για τον ΟΦΗ, δηλαδή να ισοφαρίσει ο Βόλος. Φοβόταν μήπως γίνει ζημιά.

Δεν θα πω εγώ αν ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα. Πιθανότατα το καθόρισε, αλλά όλες του οι αποφάσεις ήταν εις βάρος του Βόλου, από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη. Υπάρχει σκοπιμότητα.

Εμείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Τη μοίρα μας στο κομμάτι της διαιτησίας την ξέρουμε εδώ και χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε που στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ένας ξένος διαιτητής έκανε το αυτονόητο και έδειξε κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Πανηγυρίζαμε, γιατί βρέθηκε ένας διαιτητής να μας παίξει 50-50%. Δεν περιμένουμε διαφορετική αντιμετώπιση και την ξέρουμε από την πλευρά των διαιτητών. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ίσως αυτή η αντιμετώπιση υπάρχει, γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αποφασίσει να τα «χώνει» στους διαιτητές, αν χρειάζεται».

Για την απόφαση να μπαίνουν στο γήπεδο μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε: «Τώρα υπάρχει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αντιλαμβάνεστε όλοι ότι είναι μία επίφοβη κατάσταση. Μην ξαναζήσουμε καταστάσεις όπως με τον Άρη».

Τέλος, για την εικόνα της ομάδας με τον Κώστα Μπράτσο ανέφερε: «Πρέπει να πιστωθεί στον Κώστα Μπράτσο ότι ο Βόλος επί των ημερών του έχει αλλάξει προς το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Μπέος: «Είναι λαμόγιο»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή στη «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη διαιτησία του ΟΦΗ με τον Βόλο και για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας: «Είναι ντροπή αυτό το λαμόγιο (σ.σ. Ι. Παπαδόπουλος), έχει σκοπιμότητα. Μετά από τόσα χρόνια γνωρίζω πότε ένας άνθρωπος κάνει ανθρώπινο λάθος και πότε υπάρχει σκοπιμότητα. Η κάρτα που δείχνει και υπάρχει η αποβολή, είναι γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ένας από τους καλύτερους της ομάδας του Βόλου. Για να μην παίξει την Κυριακή. Ο ποδοσφαιριστής μαζεύει τα πόδια του και δεν έχει πρόθεση. Τον είχε σημαδέψει. Και στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ δεν έβγαλαν ούτε γραμμή.

Εγώ προσωπικά ήμουν ενάντια στους ξένους διαιτητές. Πλέον ήδη έχω ετοιμάσει μια πρόταση, να καθαρίσουν το 80% απ’ αυτούς που υπάρχουν σήμερα, να βάλουν νέα παιδιά, αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση από την ξένη διαιτησία. Είναι υπηρέτες ενός σάπιου συστήματος. Φιλιππινέζες των ισχυρών, πώς να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο;

Από την αδικία ξεκινάει και η βία και όλα. Δεν είναι κακό να χάσει Ολυμπιακός από την Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ από τα Γιάννινα, η ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό, δεν είναι κακό, είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Την Κυριακή παίζουμε με τον Ολυμπιακό, μακάρι να είναι διαφήμιση αυτός ο αγώνας. Εμείς έτσι και αλλιώς παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι απαραίτητο να νικήσει ο Ολυμπιακός, να κερδίσει αυτός που θα είναι πιο τυχερός και καλύτερος στο παιχνίδι».

Το πρόγραμμα των ομάδων

που διεκδικούν συμμετοχή

στους αγώνες πλέι οφ

Μπορεί η ήττα από τον ΟΦΗ να απομάκρυνε τον Βόλο από την είσοδό του στα πλέι οφ, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις έξι ομάδες που διεκδικούν αυτόν τον στόχο, με το πρόγραμμά τους να είναι το εξής:

4) ΠΑΣ Γιάννινα

36 βαθμοί (23 ματς)
20/02: ΑΕΚ*
28/02: Λαμία
06/03: Βόλος*

5) Παναθηναϊκός

33 βαθμοί (22 ματς)
16/02: Απόλλων Σμύρνης*
19/02: Παναιτωλικός*
27/02: ΑΕΚ
06/03: Ατρόμητος*

6) Αστέρας Τρίπολης

32 βαθμοί (21 ματς)
19/02: Ατρόμητος*
23/02: Λαμία*
26/02: Αρης
02/03: Ολυμπιακός*
06/03: ΑΕΚ*

7) ΟΦΗ

32 βαθμοί (22 ματς)
16/02: Ατρόμητος*
19/02: Ιωνικός*
27/02: Ολυμπιακός*
06/03: Απόλλων Σμύρνης

8) Αρης

29 βαθμοί (22 ματς)
20/02: ΠΑΟΚ
23/02: Ατρόμητος
26/02: Αστέρας Τρίπολης*
06/03: Ολυμπιακός

9) Βόλος

28 βαθμοί (22 ματς)
20/02: Ολυμπιακός
26/02: Παναιτωλικός*
03/03: Ατρόμητος*
06/03: ΠΑΣ Γιάννινα

*Mε αστερίσκο οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου