Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Από Τετάρτη και μετά οι συζητήσεις για το πρωτάθλημα της Super League

από-τετάρτη-και-μετά-οι-συζητήσεις-για-138857

Οι ομάδες της Super League, ανάμεσα τους και η ΠΑΕ Βόλος, δρομολογούν την τηλεδιάσκεψή τους το νωρίτερο για μεθαύριο Τετάρτη και το αργότερο την ερχόμενη Παρασκευή και το οικονομικό θέμα είναι αυτό που… καίει αρκετές ομάδες.

Το οικονομικό θέμα είναι αυτό που «καίει» αρκετές ομάδες, κυρίως τις μικρομεσαίες, όπως είναι και η ΠΑΕ Βόλος και μάλιστα αναμένεται να τεθεί και ζήτημα περικοπών από εκπροσώπους των συγκεκριμένων συλλόγων. Οσο για την τηλεδιάσκεψη – στην οποία θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο της επανέναρξης του πρωταθλήματος – θα γίνει από την Τετάρτη και μετά. Το νωρίτερο θα είναι Τετάρτη και το αργότερο είναι να γίνει Παρασκευή.

Οι εκδοχές που θα πέσουν στο… τραπέζι

Ενόψει της αναμονής της τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας τα σενάρια που υπάρχουν δεν είναι και λίγα, όπως και οι εκδοχές υπό συζήτηση. Η ελληνική Λίγκα μετά και την τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών Λιγκών έχει και εκείνη ως στόχο να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν, με όσο πιο σωστό και ομαλό τρόπο. Ενόψει της τηλεδιάσκεψης των ομάδων για το πλαίσιο των επόμενων αποφάσεων τα σενάρια και οι εκδοχές έχουν ως εξής:

 • Η ελληνική Super League 1 είναι ένα από τα πρωταθλήματα όπου έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδός τους. Ολοι έχουν παίξει με όλους, οπότε και αυτό παίζει τον ρόλο του.
 • Αρκετές ομάδες συνεχίζουν να έχουν έντονες αμφιβολίες για το πως μπορεί να βγει χρονικό πλάνο για την διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ και το πότε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να παιχθεί πάλι ποδόσφαιρο.
 • Το ελληνικό πρωτάθλημα ήδη έχει οικονομική ζημία και πλήττεται και στο θέμα των τηλεοπτικών, καθώς έχασε τις δύο αγωνιστικές των πλέι οφ του Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν.
 • Δεν υπάρχει καμία απόφαση επανέναρξης και καμία οριστική ημερομηνία που θα έχουμε πάλι ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας ότι η σεζόν πρέπει υπό τις παρούσες και δύσκολες συνθήκες να τελειώσει όσο πιο σωστά και ομαλά γίνεται.
 • Και η Λίγκα -όπως και οι άλλες Λίγκες- θα παρακολουθούν διαρκώς την πορεία του ιού και το πότε θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.
 • Η βασική προσπάθεια της Λίγκας θα είναι ώστε να έχουμε επανέναρξη δράσης μες στον Μάιο. Ισως προς τα τέλη του. Σε περίπτωση που γίνουν όλα τα πλέι οφ βέβαια θα τραβήξει η σεζόν μέχρι και τον Ιούλιο.
 • Eνα δυνατό σενάριο που παραμένει επί τάπητος είναι όταν και εφόσον αρχίσουν πάλι τα ματς να είναι χωρίς κόσμο.
 • Μία από τις εκδοχές που είχε τεθεί από το προηγούμενο Δ.Σ. είναι να γίνουν τα… μισά πλέι οφ έτσι ώστε να είναι και λιγότερος ο χρόνος τέλεσής τους.
 • Η όποια περίπτωση αναδιάρθρωσης και εάν και εφόσον γίνει θα επηρεάσει δεδομένα τα πλέι άουτ.
 • Για να επαναρχίσει οποιαδήποτε αγωνιστική δράση θα πρέπει να υπάρξει πριν ένα διάστημα 15 ημερών με προπονήσεις – προετοιμασία των ομάδων.
 • Στις τάξεις των ομάδων προφανώς και υπάρχει αναμονή και για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και αναμένονται από την 1η Απριλίου και μετά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου