Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν… «χ»άρηκε κανείς

δεν-χάρηκε-κανείς-13549

Δεν ανέδειξε νικητή η χθεσινή αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, καθώς Βόλος ΝΠΣ και Λαμία, αν και απαλλαγμένοι από το άγχος, δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην 4η αγωνιστική των playout της SuperLeague.

Το 0-0 κράτησε τις δύο ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού, με την ομάδα της Λαμίας να έχει πλέον 32 και ο Βόλος 31, μένοντας πίσω από ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Οι δύο ομάδες σε ένα κάκιστο παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες δεν βρήκαν ποτέ στο 90λεπτο ρυθμό, έμειναν στην ισοπαλία και μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Κατά διαστήματα ανώτερος ο Βόλος που δεν μπόρεσε πάντως να βρει το τέρμα της νίκης που θα έκρινε το ματς όπως φάνηκε.

Πώς ξεκίνησαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Καραγκιόζη κάτω από τα δοκάρια, τους Δημόπουλο, Διαμάντη, Φεράρι και Τσαούση στην άμυνα, με τους Τσοκάνη, Μαξ στον άξονα και τους Γκουαροτσένα, Κυζιρίδη, Μουνίθ πίσω από τον Μάντζη.

Από την άλλη ο Γιώργος Πετράκης που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Λαμίας επέλεξε να ξεκινήσει με τους Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον στην άμυνα, ενώ Μπεχαράνο, Δημούτσος στα πήραν θέση στη μεσαία γραμμή με τους Σάλιακα, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Βιγιάλμπα πίσω από τον Σασί.

Ο αγώνας

Κάκιστο παιχνίδι σε γενικές γραμμές με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ανώτερος κατά διαστήματα ο Βόλος, αλλά δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ καμία από τις πέντε τελικές στην εστία που έβγαλε στο ματς.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα, με τη Λαμία να γίνεται η ομάδα που προσπαθούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και να βγάλει ευκαιρίες, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά ο Βόλος έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους με τον Τσαούση στο 12’ να κάνει συρτή σέντρα και τον Μάντζη από τη μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα με προβολή λίγο άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 30ο λεπτό και ανήκε και πάλι στον Βόλο. Ο Γκουαρατσένα με το κεφάλι βρήκε τον Μάντζη στην μικρή περιοχή, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να μην μπορεί υπό πίεση να τελειώσει σωστά τη φάση με το βολ πλανέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο Βόλος πίεζε κυρίως από την δεξιά πτέρυγα, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στην κόντρα. Σε μια τέτοια φάση στο 57’ απείλησε με τον Σάλιακα που έκανε μόνος την κατεβασιά, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στην αγκαλιά του Καραγκιόζη, ενώ στο 64’ ο Βιγιάλμπα έκανε το γυριστό αλλά ο Τσοκάνης έδιωξε με το κεφάλι.

ΒΟΛΟΣ-ΛΑΜΙΑ 0-0

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Πάγκαλος, Καλαμπόκης

4ος: Βρέσκας

VAR: (Σέζος, Σαμοΐλης)

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Καραγκιόζης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος (46’ Μπαλογιάννης), Τσαούσης, Μαξ, Τσοκάνης, Κυζηρίδης (54’ Ζοάο), Μουνίθ (80’ Γέντρισεκ), Γκουαροτσένα, Μάντζης (90’+1’ Μπάλλας).

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (84’ Μπουλουλής), Μπεχαράνο, Δημούτσος (45’+2’ Νιασέ), Βιγιάλμπα (70’ Αραβίδης), Ρόμανιτς, Σασί (84’ Καραμάνος).

Ντεμπούτο για Καραγκιόζη και Μπάλλα

Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ενώ ξεκίνησε στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον αριστεροπόδαρο Φεράρι (αφού έλλειπαν οι Ντέντακης λόγω τραυματισμού και ο Λύρατζης λόγω τιμωρίας) έριξε από την αρχή στο ματς και δυο παίκτες για πρώτη φορά.

Το βάπτισμα κάτω από τα δοκάρια για πρώτη του φορά στην Super League πήρε ο Αναστάσιος Καραγκιόζης με τον 23χρονο γκολκίπερ, που ξεκίνησε την καριέρα του στον Λεβαδειακό και έπαιξε 34 ματς στη Β’ Εθνική με τον Αιγινιακό να γράφει το όνομα του και στους παίκτες της μεγάλης κατηγορίας.

Από την άλλη Ο 19χρονος Γιώργος Μπάλλας έγινε ο πρώτος και νεότερος βολιώτης που έπαιξε με τον ΝΠΣ Βόλος στη Super League 1. Ο Μπάλλας που γεννήθηκε το 2001 προερχόμενος από τον Μαγνησιακό στο πρωτάθλημα της Κ-19 έπαιξε 23 ματς και επέτυχε 5 γκολ, ενώ χθες πέρασε ως αλλαγή στο φινάλε αντί του Μάντζη.

Στην σύντομη ιστορία του ΝΠΣ Βόλος, άλλοι δυο νεαροί βολιώτες έπαιξαν σε πολύ μικρότερη ηλικία ….αλλά σε μικρότερη κατηγορία. Ο Βασίλης Κραβαρίτης είχε παίξει κάτω από τα δοκάρια πριν κλείσει τα 16 στις 24/03/2018 στο ματς Βελούχι – Βόλος ΝΠΣ, ενώ ο Αχιλλέας Σαλαμούρας πριν φτάσει τα 18 έπαιξε στις 18/10/2017 στο ματς Αχιλλέας Φαρσάλων – Βόλος ΝΠΣ.

Πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης, που ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Κ-19 της ΠΑΕ Βόλος. Στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας στη Λάρισα ο Κυζιρίδης έκανε τη δεύτερή του έστω τρίλεπτη συμμετοχή στη Super League (είχε ξαναπαίξει 22 λεπτά και τον περασμένο Δεκέμβρη στο Χαριλάου αλλά και σε 2 ματς Κυπέλλου) και χθες κέρδισε θέση βασικού, ενώ με την Κ-19 σε 18 αγώνες είχε πετύχει 10 γκολ.

Πετράκης ο νεότερος

Ο Γιώργος Πετράκης στα 32 του έγινε ο νεότερος προπονητής της Super League, ενώ το ρεκόρ πιο παλιά στην Α’ Εθνική είχε στα 32 του με τη Νίκη Βόλου ο Ετόρε Τρεβιζάν ο όποιος ήταν προπονητής το 1959 στον Εθνικό όταν ήταν 30. Ρεκόρ είναι και το ότι πρώτη φορά πατέρας και γιος (Γιάννης -Γιώργος Πετράκης) κάθονται σε πάγκους ομάδας Super League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου