Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με τη σκέψη… για φινάλε η Super League συζητά με τις ΠΑΕ για πρωτάθλημα…

με-τη-σκέψη-για-φινάλε-η-super-league-συζητά-με-τ-134349

Μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τη συνέχεια και ολοκλήρωση της σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται σήμερα από τη Super League και της ΠΑΕ μέλη της που βασικός της στόχος θα είναι να μπουν σε μια σειρά οι σκέψεις βάζοντας πάντως ως προτεραιότητα την υγεία και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η αναμονή πάντως τόσο σε όλες τις ομάδες στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και στον ΝΠΣ Βόλος θα έχει και συνέχεια και μετά τη σημερινή σύσκεψη που όλες οι ΠΑΕ θα κάνουν τις εκτιμήσεις τους για να γίνουν πραγματικότητα οι σκέψεις αλλά μετά από ένα μήνα τουλάχιστον…

Τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα εν μέσω υγειονομικής κρίσης και αφού ήδη υπήρξε παράταση στην απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που σημαίνει πως για ακόμη δυο εβδομάδες δεν θα υπάρχει επιστροφή στις προπονήσεις και στον ΝΠΣ Βόλος όπως και σε όλες τις ομάδες ότι γίνεται θα γίνεται ατομικά και στο σπίτι… αν όλα κυλήσουν ομαλά οι αποφάσεις θα σχετίζονται με το τι θα γίνει Μάιο και Ιούνιο και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ ακόμη και Ιούλιο

Στον Βόλος ΝΠΣ εφαρμόζοντας την κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει τις προπονήσεις ομαδικά, από το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι που ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές και ελέγχεται διαδικτυακά…

Οσον αφορά στο πρωτάθλημα που ο ΝΠΣ Βόλος αγωνιστικά «χρωστά» 7 αγώνες για τα πλέι άουτ …στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League αναμένεται να τεθούν επί τάπητος: α) το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος μετά την πανδημία του κορονοϊού και β) τα σενάρια επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Μάλιστα λέγεται πως υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο που θα καταθέσει σήμερα η Super League στις ΠΑΕ για να τελειώσει η σεζόν με ένα πλάνο που θα προβλέπει έναρξη προπονήσεων σε έναν μήνα, αγώνων στα τέλη Μαΐου και ολοκλήρωση δράσης μέχρι και τα μέσα Ιουλίου.

Το πλάνο αυτό θα θέσει υπόψη των ΠΑΕ η Super League προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές από την πανδημία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της λίγκας,

κορονοϊού επιτρέποντος, λοιπόν, οι προπονήσεις θα αρχίσουν με το ξεκίνημα του Μαΐου, εφόσον φυσικά το επιτρέψει η κυβέρνηση. Ακολούθως θα δοθούν 3-4 εβδομάδες στις ομάδες για να κάνουν προετοιμασία (καθώς θα έχουν συμπληρώσει μήνα απραξίας) και υπάρχουν δύο σενάρια για την έναρξη της δράσης. Το πρώτο προβλέπει σέντρα στις 23-24 Μαΐου και το δεύτερο μία εβδομάδα μετά, 30-31 Μαΐου.

Στην αναγκαστική αγωνιστική αδράνεια ο ΝΠΣ Βόλος περιμένει ξέροντας ότι δεν αλλάζει κάτι για αυτόν που ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των play out θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας.

Τα playoffs θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 12 εκκρεμότητες αγωνιστικής δράσης μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Η Super League φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες της Nova, προκειμένου από τις 10 αγωνιστικές των playoffs οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακα και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα, ενώ έχει και το ο.κ. της UEFA που δίνει τη δυνατότητα μέχρι και τον Ιούλιο να μπορούν να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.

Από την ΠΑΕ Βόλος που θα συμμετέχει εξ αποστάσεως στη σημερινή σύσκεψη θα περιμένουν για να κάνουν τα δικά τους πλάνα καθώς η ομάδα έχει συμπληρώσει 32 μέρες αγωνιστικής αδράνειας περιμένοντας να τελειώσει τη σεζόν 2019-20 στην μεγάλη κατηγορία όπου κατάφερε την παραμονή και περιμένει τους 7 αγώνες πλέι άουτ. Στον Βόλος ΝΠΣ οι μέρες κυλούν χωρίς ομαδικές προπονήσεις κι ενώ κανείς ποδοσφαιριστής, ούτε οι 10 αλλοδαποί, δεν έφυγε εκτός Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου