Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παρατείνεται η αναστολή της Super League

παρατείνεται-η-αναστολή-της-super-league-132423

Στην αναμενόμενη απόφαση να παραταθεί η αναστολή του πρωταθλήματος κατέληξε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 1 αφού τα σημερινά δεδομένα στην υγειονομική κρίση δεν δίνουν τη δυνατότητα για λήψη αποφάσεων με ημερομηνίες…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Super League παρέτεινε για τρεις εβδομάδες τη λήψη απόφασης αναφορικά με το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τη μετέθεσε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., που θα συγκληθεί στις 24 Απριλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ προτάθηκε ακόμη και οριστική διακοπή της διοργάνωσης (αίτημα με το οποίο συμφώνησαν οι Άρης, Παναιτωλικός και Πανιώνιος), ενώ η ΠΑΕ Βόλος εξέφρασε ξεκάθαρη άποψη πως «όσο έχει πάρει μέτρα απαγόρευσης η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο»…

Ο ΝΠΣ Βόλος συμφώνησε έτσι στο να παραταθεί η αναστολή του πρωταθλήματος και να ξαναγίνει συζήτηση, έθεσε ερωτήματα για το τι θα γίνει με τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ και άφησε να εννοηθεί πως αν οι μεγάλες ομάδες θέλουν να λέγονται μεγάλες θα πρέπει να βοηθήσουν τις άλλες λεγόμενες μικρές… αφού άλλωστε και στα περισσότερα συμβούλια της Λίγκας κοιτούν μόνο το δικό τους συμφέρον…

Στο θέμα για οριστικό λουκέτο ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, συμφώνησε σε μια τέτοια λύση εφόσον δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα έδινε τη συγκατάθεσή του για τη συγκεκριμένη λύση, με προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πρωταθλητής.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Μηνάς Λυσσάνδρου, υποστήριξε πως στην παρούσα χρονική στιγμή δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση, αλλά να πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ. στις 24 Απριλίου για να εξεταστούν τα δεδομένα που θα ισχύουν τότε. Με την πρόταση του κ. Λυσσάνδρου συντάχθηκαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος, αλλά και η ΕΠΟ, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ήταν υπέρ της συνέχειας του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης κάτι που δεν ήθελαν και από τον Βόλο που εκπροσωπήθηκε από τον γνωστό Βολιώτη γιατρό Παναγιώτη Λούτσο, που κατέχει θέση αντιπροέδρου στην ΠΑΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική ημερομηνία, αλλά η Λίγκα θα πρέπει να περιμένει ώς το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Παρ’ όλα αυτά, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί εκ νέου χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποφασίζοντας ομόφωνα την επέκταση της αναστολής ώς τις 24 Απριλίου.

Μέχρι τότε θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας θα επανεξεταστεί η κατάσταση ώστε να υπάρξει οριστική λύση από τη διοργανώτρια.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αναλυτικά: «Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης».

Προτάθηκε και οριστική διακοπή!

Πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος χωρίς διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ πρότεινε διά στόματος Γιάννη Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 1.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε τη θέση για πρόωρη λήξη της διοργάνωσης χωρίς τη διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ και με τη συγκεκριμένη λύση συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αντίρρηση για οριστική διακοπή, εφόσον φανεί ότι υπάρχει αδυναμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Η πρόταση πάντως δεν στηρίχθηκε αφού γίνεται αντιληπτό ότι η προοπτική οριστικής διακοπής της Σούπερ Λίγκας 1, επηρεάζει τα πάντα! Δηλαδή και την Σούπερ Λίγκα 2.

Κι αυτό διότι η οριστική διακοπή σημαίνει ούτε πλέι οφ, όπου ο Ολυμπιακός θα αναδειχθεί πρωταθλητής (λίγο πολύ αναμενόμενο είτε μείνει στο +7 από το 2ο ΠΑΟΚ είτε στο +14 εφόσον μείνει και σε δεύτερο βαθμό η τιμωρία των Θεσσαλονικέων για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας), αλλά ούτε πλέι άουτ… Και για τις ομάδες της ουράς δεν μπορεί να υπάρξει έτσι μια… καταδίκη. Κοινώς αφενός δεν θα πέσει κανείς και αφετέρου έτσι θα περιμένουμε να φανεί πιο σενάριο θα προκριθεί για τις ανόδους από τη Σούπερ Λίγκα 2 είτε για τους δύο πρώτους ή για τους τέσσερις πρώτους.

«Αν διακόψουμε, ούτε παύλες, ούτε άνω τελείες»

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει τελική βαθμολογία, αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, εξέφρασε στην τηλεδιάσκεψη της Super League στην οποία συμμετείχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση διακοπής πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι πρωταθλητής.

«Να πάρουμε ομόφωνη απόφαση. Η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους ποιος είναι πρώτος. Ούτε παύλες, ούτε άνω τελείες» είπε αρχικά.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια η σεζόν να ολοκληρωθεί κανονικά. «Συμφωνώ με το Working Group, αλλά πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη λύση και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Οτιδήποτε αποφασίσουμε, θα βάλουμε μπροστά το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον του Ολυμπιακού» ανέφερε στη συνέχεια.

Με Λυσάνδρου η ΑΕΚ

Απόλυτα σύμφωνη με την περαιτέρω αναστολή του πρωταθλήματος, ώστε να κριθεί στα τέλη του μήνα η τύχη του, είναι η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ταυτίζεται πλήρως με τη θέση που εξέφρασε στην τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ ο Μηνάς Λυσάνδρου ως πρόεδρος της Super League 1 προκειμένου να υπάρξει συναινετική θέση όλων των ομάδων.

Τα συμβόλαια

Ενα θέμα που τέθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ είναι άλλωστε αυτό που καίει και που θα βρουν μπροστά τους οι ομάδες , δηλαδή τα συμβόλαια… Η σπουδή των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (UEFA), του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ευρωπαίων Ποδοσφαιριστών (FIFPro) και των Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου, έχει προβλημα… Στη συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκληρώνονται χιλιάδες συμβόλαια ποδοσφαιριστών με τους συλλόγους τους κάτι που σημαίνει πως, αν χρειαστεί η αγωνιστική σεζόν να «επεκταθεί» πέραν της 30/6, θα πρέπει να υπογραφούν νέα συμβόλαια ανάμεσα στις δυο πλευρές. Κάτι που, λογικά, θα είναι δεσμευτικό και για την επόμενη περίοδο (2020/21). Επίσης το θέμα έχει να κάνει και με τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ και σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε μειώσεις…

Το «πρόβλημα» είναι ολόκληρου του κόσμου και – προφανώς – και της Ελλάδας και του ΝΠΣ Βόλος. Όλοι οι σύλλογοι έχουν ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται και πρέπει να κάνουν το σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν.

Για τον ΝΠΣ Βόλος τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2020 είναι μια ολόκληρη ενδεκάδα αφού υπάρχουν και δανεικοί.

Οι δανεικοί είναι οι: Χοακίν Τόρες (από τη Νιούελς Ολντ Μπόις της Αργεντινής), Νάτσο Κάσες (από την ΑΕΚ Λάρνακας), Απόστολος Διαμαντής, Λευτέρης Λύρατζης, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Νίκος Μελίσσας, Μάριος Τσαούσης (από τον ΠΑΟΚ), ενώ λήγουν και τα συμβόλαια για τους εξής παίκτες: Ίκερ Γκουαροτσένα, Στέργιος Δημόπουλος, Αντώνης Ντεντάκης, Βασίλης Μάντζης και Τάσος Καραγκιόζης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου