ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με έγκριση Μπάμπη στην προεδρία του μπάσκετ ο Χρήστος Καλλιπολίτης

με-έγκριση-μπάμπη-στην-προεδρία-του-μπ-897072

Ο Χρήστος Καλλιπολίτης θα είναι ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ της ανδρικής ομάδας της Νίκης Βόλου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής επέλεξε μέσω του Blue Heart 105.1 αντί μίας συνέντευξης Τύπου, αφού το Πανθεσσαλικό είναι «κατειλημμένο» από την Εθνική Ελλάδος, να κάνει γνωστό το νέο διοικητικό τοπίο στο τμήμα καλαθοσφαίρισης μετά την αποχώρηση του Μπάμπη Τουτουντζόγλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ακόμη ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στο χθεσινό φύλλο για την ενασχόληση ως βασικού χρηματοδότη του Αντώνη Κουτσουδάκη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας ποτών και εμφιαλωμένων νερών, αλλά και στις μεταφορές, καθώς διά στόματος Στέργιου Φάτση ανακοινώθηκε η εμπλοκή του στην μπασκετική ομάδα.

Η τοποθέτηση του κ. Φάτση χθες στο Blue Heart έχει ως εξής: «Τα τρία άτομα από τη Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ που εξέφρασαν την πρόθεση να μη συνεχίσουν άλλο ήταν οι Μπάμπης Τουτουντζόγλου, Γιάννης Ζιάμας και Δημήτρης Τσιόλκας. Μέχρι τις 30 Ιουνίου που πρέπει να σχεδιαστεί η νέα ομάδα, δεν είναι και μεγάλος χρόνος. Παρόλ’ αυτά λειτουργήσαμε και λειτούργησα, γιατί είναι ένα τμήμα, για το οποίο έχω υπευθυνότητα και ευαισθησία. Πάμε σε μία δύσκολη χρονιά, που πέφτουν έξι ομάδες από κάθε όμιλο. Είναι πολύ πιο δύσκολα από πέρσι.

Όταν έχεις κάτι στα χέρια, κοιτάς τι έχεις και τι πρέπει να φτιάξεις. Αυτή τη στιγμή η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης έχει μία σημαία, που λέγεται Σάκης Κουτίνας με ανεκτίμητη προσφορά και ανεκτίμητο χαρακτήρα και υπάρχουν και 3-4 ταλαντούχα παιδιά παράλληλα, εκτός από αυτά που ανέβηκαν από τα τμήματα υποδομής. Στην ουσία, πρέπει να χτίσουμε από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο έργο αυτό, το πώς θα βρεις ανθρώπους, για να φτιάξεις κάτι, που θα είναι Νίκη Βόλου. Δηλαδή θα είναι αξιοπρεπής η εμφάνισή της και θα καλύπτει τις απαιτήσεις του κόσμου.

Από κει πέρα όλα ξεκινούν από τρεις πυλώνες. Αυτοί είναι ο προπονητής, οι χορηγοί και η Διοικούσα Επιτροπή, αρχίζοντας να χτίζουμε τη μετά Μπάμπη Τουτουντζόγλου εποχή. Πέρσι υπήρχαν δύο προπονητές. Ο Κοσμάτος έφυγε από την ομάδα και έμεινε ο Ανδρέας Μαύρος. Για μένα ο Ανδρέας Μαύρος είναι ένα παιδί της Νίκης, με μεγάλες παραστάσεις και γνώσεις πάνω στο μπάσκετ και θεωρώ ότι θα είναι και ο επόμενος προπονητής της ομάδας. Λέω «θεωρώ», γιατί ο ίδιος μου είπε ότι μπορεί να έρθει κάποιος τρελός και να πάρει τον Ομπράντοβιτς. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά, για να μη χαλάσω τη διάθεση του Ανδρέα, θα πω ότι σ’ ένα ποσοστό 95%, αν όχι 100%, θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Από κει και πέρα πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους παίκτες που υπάρχουν και ποιοι θα έρθουν. Σ’ αυτό το πράγμα εγώ δεν επεμβαίνω, γιατί δεν άπτεται του δικού μου ρόλου.

Πάμε μετά στη Διοικούσα Επιτροπή, που καλείται να τρέξει όλη αυτή τη διαδικασία. Ετσι λοιπόν έχουμε να πούμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τον πλησίασα και θέλει να ξαναβοηθήσει το τμήμα μπάσκετ. Αυτός είναι ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, τον οποίον εκτιμώ. Είναι ένας από τους τιμιότερους ανθρώπους που κυκλοφορούν στην πόλη και θ’ αναλάβει την οικονομική διαχείριση. Παρέα με τον Μιχάλη θα είναι ο Αχιλλέας Τζαλάκας. Όσον αφορά στον έφορο του τμήματος, γιατί πρέπει να υπάρχει ο συνδετικός κρίκος με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης, θα είναι ο Βάιος Σταυρόπουλος.

Πέρσι γενικός αρχηγός ήταν ο Δημήτρης Κανούλης, τον οποίον δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε να είναι κάθε μέρα στις προπονήσεις. Γι’ αυτό εγώ σκέφτηκα να μπει και ένας δεύτερος γενικός αρχηγός, για να συνεννοούνται, ο Βασίλης Χασάπης από το Blue Club. Είναι και μπασκετικός και μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς και θα τα βρει με τον Δημήτρη.

Ως υπεύθυνος Επικοινωνίας συνεχίζει ο Μιχάλης Τσιντσίνης και φροντιστής θα παραμείνει ο Νίκος Μακρόπουλος».

Στην προεδρία ο Χρήστος Καλλιπολίτης

Στη συνέχεια αναγγέλθηκε ότι πρόεδρος της Δ.Ε. θα είναι ο Χρήστος Καλλιπολίτης, που δήλωσε, φιλοξενούμενος επίσης στο στούντιο του Blue Heart 105,1: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την τιμή που μου κάνει, να μου αναθέσει ένα τόσο σοβαρό πόστο και μετά τον Μπάμπη σίγουρα γίνεται πολύ δυσκολότερο. Πέρα απ’ αυτό εγώ ζήτησα και το «δαχτυλίδι» του Μπάμπη, για ν’ αναλάβω, γιατί χωρίς την έγκρισή του, εγώ δεν θα μπορούσα ν’ αναλάβω τέτοια ευθύνη.

Εγώ δεν είμαι τόσο πολύ γνώστης, όπως ήταν ο Μπάμπης. Ζητώ τη βοήθειά του, όπως και του Στέργιου. Δεν είμαι παντογνώστης. Ξέρω πολύ λίγα πράγματα. Αν δεν έπαιρνα την έγκριση του Μπάμπη, θα δυσκολευόμουν πολύ ν’ αναλάβω αυτήν την ευθύνη».

Μεγάλος χορηγός ο Αντώνης Κουτσουδάκης

Σε ό,τι αφορά στους χορηγούς ο κ. Φάτσης ανέφερε: «Η επιλογή του Χρήστου Καλλιπολίτη δεν έγινε, επειδή θα τρέξει το τμήμα οικονομικά. Εγώ ήθελα για πρόεδρο έναν άνθρωπο, που είναι αξιόλογος οικογενειάρχης και επιχειρηματίας και Νικιώτης από μικρός. Είναι ο Νικιώτης της διπλανής πόρτας και χαμηλών τόνων. Θα δουλέψουμε με τον δικό μας τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Είμαστε σε συζητήσεις να ενισχυθεί το χορηγικό κομμάτι. Κατ’ αρχάς η πρώτη συμφωνία που έχει γίνει, είναι για τις μετακινήσεις με πούλμαν του Αλέκου Ευσταθίου. Στις μετακινήσεις θα βοηθήσει ο Σάκης Λυκούρης με καύσιμα. Σ’ αυτό συνέδραμε ο Βαγγέλης Αγγελής, που ξέρουμε ότι ανήκει στην ΠΑΕ.

Από κει και πέρα έχουμε δύο ανθρώπους που μου ζήτησαν να κρατηθεί η ανωνυμία τους, που θα βάλουν ένα σεβαστό ποσό. Μη φανταστείτε ότι θα είναι 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ. Τέλος, έχουμε και τον μεγάλο χορηγό της ομάδας, που είναι ο Αντώνης Κουτσουδάκης. Είναι άνθρωπος που αγαπά το μπάσκετ, που έχει εξελιχθεί η επιχείρησή του. Όλα θα κριθούν στην πορεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου