ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αυτή η Νίκη δεν πάει πουθενά

αυτή-η-νίκη-δεν-πάει-πουθενά-887747

Μία προβληματική αγωνιστικά Νίκη δεν κατάφερε να κερδίσει τη Βέροια για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 μετά το 1-1 με τη μακεδονική ομάδα προχθές Παρασκευή στο Πανθεσσαλικό και μετά από δύο ματς έχει μόλις έναν βαθμό, που θα μπορούσε να είναι και … κανένας, αν στο τέλος γινόταν … το «μπαμ», μετά το απίστευτης ελαφρότητας λάθος του Ανδρέου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μία ομάδα, η οποία δεν βγάζει αγωνιστική υγεία, το αντίθετο θα λέγαμε, και που πλέον δεν μπορεί να πείσει (σ.σ. τέσσερα επίσημα ματς είναι μικρό μεν, αλλά αξιόπιστο δείγμα) ότι δύναται να αποδώσει αυτό που περίμεναν οι φίλαθλοί της, χωρίς δυστυχώς να δίνει και πολλές ελπίδες ότι κάτι μπορεί να βελτιώσει, βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ότι χρειάζεται άμεσα δραστικές αλλαγές, αν και το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα θα πάει, ως έχει, στο ματς με την ΑΕΛ.

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο Βασίλης Βενέτης σίγουρα εξετάζουν τα πάντα, ακόμη και την αλλαγή προπονητή, με τον Αλέκο Βοσνιάδη (που διαρκώς στις δηλώσεις του έδειχνε σίγουρος και μετά από φιλικά που η ομάδα του δεν απέδιδε καλά, ότι θα δείξει άλλο πρόσωπο στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει συμβεί) να μην έχει καταφέρει φέτος να παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο των χρημάτων που ξοδεύτηκαν, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων και στο σκοράρισμα.

Τη στιγμή που η Νίκη θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να διεκδικήσει την άνοδο, σε τέσσερα επίσημα ματς, δύο για το Κύπελλο και δύο για το πρωτάθλημα, έχει μόλις ένα γκολ ενεργητικό κι αυτό με μπόλικη δόση τύχης, αφού, αν δεν πήγαινε η μπάλα στο τείχος, ώστε να αλλάξει εντελώς πορεία στο φάουλ του Μιράντα στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Βέροια στο 60’, ίσως να μην είχαμε το 1-1.

Η ομάδα δίνει την εντύπωση ότι παίζει χωρίς τακτική, χωρίς προσανατολισμό και χωρίς να έχει λύσεις μεσοεπιθετικά, ενώ κάποιοι παίκτες-κλειδιά, που πέρσι έπαιρναν την ομάδα στις πλάτες τους, είναι σκιά του εαυτού τους φέτος, όπως ο Τσουκαλάς και ο Κάσσος. Ειδικά ο πρώτος, στον οποίον έγινε διετές συμβόλαιο στα 34 από τη διοίκηση, δεν θυμίζει καθόλου τον παίκτη που πέρσι αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αποτελώντας τον στυλοβάτη της Νίκης και κάνοντας τη διαφορά.

Πέραν από τις επιλογές προσώπων και τη συζήτηση για το αν ήταν σωστές ή όχι στην αναμέτρηση με τη Βέροια, σημασία έχει η μεγάλη εικόνα, που παραπέμπει σε μία ομάδα που δεν έχει αποτελεσματικό τρόπο ανάπτυξης και είναι απόλυτα προβλέψιμη χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι προχθές έως το 0-1 οι κυανόλευκοι είχαν πατήσει δύο φορές με αξιώσεις στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιπες τελικές προσπάθειες έγιναν με σουτ εκτός περιοχής, που δεν απείλησαν ουσιαστικά τον ασταθή κατά τ’ άλλα Παπαδόπουλο.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε το καλοκαίρι να διώξει από την ομάδα τον Λούκας Γκαρσία, ο οποίος λείπει ξεκάθαρα από την ομάδα, για να παίξει με τρεις κεντρικούς μέσους, που κανείς τους δεν θα είναι κλασικός επιτελικός χαφ, αλλά στο 4-3-3 αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές πρέπει να «τρώνε» το γήπεδο και να έχουν ανεξάντλητα τρεξίματα, κάτι που δεν συμβαίνει. Επιπλέον κανείς τους (σ.σ. Μέτσε, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς και στο β’ μέρος ο Κυριακίδης) δεν έχει ως δυνατό του σημείο την ντρίμπλα και το ένας εναντίον ενός, ενώ προχθές στα δύο άκρα τόσο ο Κάσσος όσο και ο Μιλούνοβιτς δεν φάνηκαν καθόλου επιδραστικοί στο παιχνίδι της Νίκης, άσχετα αν μόχθησαν, με συνέπεια και ο Σιαφά να μην έχει στηρίγματα και να αναγκάζεται να βγαίνει στα πλάγια και μακριά από την περιοχή να παίρνει την μπάλα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, γνωρίζοντας ότι έπρεπε ν’ ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, ρίσκαραν και αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα με δύο φορ, τους Ροχάνο και Σιαφά, κάτι που έφερε πίεση στην άμυνα της Βέροιας, η οποία βγήκε από το «καβούκι» της κάπως μετά το 75’, έχοντας τελείως παθητικό ρόλο στον αγώνα έως τότε.

Αυτό όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε η Νίκη, που πέρασε δεύτερο φορ τον Δεληζήση (!) μετά το 83’, αφού ο Χρήστος Τζιώρας, που μόνο με το αστείρευτο φιλότιμό του (κι όχι μόνο) κάτι παραπάνω θα έδινε στην επίθεση, ήταν εκτός αποστολής.

Βέβαια, στο σουτ του Παναγιωτίδη στο 90’ θα μπορούσε να γίνει το 2-1 σε μεγάλη φάση, αλλά έκοψε ο Στίκας προ της γραμμής, ωστόσο κι αυτό να γινόταν θα ήταν ένας τέλειος εξωραϊσμός της κάτω του μετρίου συνολικά εικόνας της Νίκης, η οποία νομίζει ότι πρωταθλητισμός είναι να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους και να παίρνεις τα ματς με μισό μηδέν.

Στην άμυνα η Νίκη έχει κι εκεί τα θέματά της, με τον Ανδρέου να κάνει για μία ακόμη φορά αβίαστα σοβαρά λάθη, ενώ τον Δεληζήση «κάρφωσε» άθελά του στις δηλώσεις του ο Χρήστος Μπελεβώνης, που δημιούργησε το τέρμα το οποίο σημείωσε στο 43’ o Μπουόλι (σ.σ. πέτυχε δεύτερο γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, τη στιγμή που πέρσι είχε μόλις ένα σε 31 εμφανίσεις με τον Πιερικό, με τον Καμερουνέζο φορ να έχει την πρόθεση περισσότερο να τσιμπήσει την μπάλα προ του εξερχόμενου Μπάγιτς, αλλά την έστειλε στα δίχτυα).

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος εξτρέμ, που κλήθηκε και στην Εθνική Ελπίδων, ανέφερε για τη φάση του γκολ μετά από ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ: «Με το που είδα να πηγαίνει η μπάλα στον Φασίδη εγώ ξεκίνησα να φεύγω, γιατί είναι ένας ικανός παίκτης, που μπορεί να περάσει την μπάλα, και από τη στιγμή που την πήρα, περίμενα να δω την αντίδραση του Δεληζήση. Είδα ότι καθυστερούσε να ‘ρθει προς τα πάνω μου, πέρασα την μπάλα με ένα τσίμπημα και πάλι καλά που το ‘βαλε ο Μπουόλι».

Ανυφαντάκης: «Δίκαιο αποτέλεσμα»

Από τη μεριά του ο προπονητής της Βέροιας, Κώστας Ανυφαντάκης, τόνισε ότι η Νίκη είναι ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος και πως το παιχνίδι το έκανε δυσκολότερο το γεγονός ότι είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα, συμπληρώνοντας: «Εμείς ήρθαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να παίξουμε ποδόσφαιρο και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εχω ένα μικρό παράπονο που το λέω με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη στους παίκτες μου ότι μετά το γκολ της Νίκης χάσαμε λίγο την αυτοκυριαρχία μας και υπήρξε μία πίεση, αλλά στο τέλος αισθάνομαι ότι δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα παρά μόνο από στατικές φάσεις και μεταφορά της μπάλας στην περιοχή, με τη Νίκη να είναι πολύ δυνατή και πολύ ψηλή ομάδα. Στο τέλος υπήρξαν οι προϋποθέσεις, ώστε να σκοράρουμε εμείς.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τους δύο βαθμούς που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά και να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα».

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το τι είχε επισημάνει για τη Νίκη στους παίκτες του, απάντησε: «Τα δεδομένα ήταν γνωστά πριν το παιχνίδι, είχαμε παίξει και φιλικό. Γνωρίζουμε ότι η Νίκη έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και παίκτες με μεγάλη ικανότητα και εμπειρία. Πιστεύαμε ότι αυτό ήταν το δυνατό της σημείο και αν μπορούσαμε να το σπάσουμε με κυκλοφορία της μπάλας και κυριαρχία και τους κρατούσαμε μακριά από την περιοχή μας, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι το καταφέραμε πολύ καλά».

Είδε αδικαιολόγητο άγχος ο Βοσνιάδης

Κανένας παίκτης της Νίκης δεν εμφανίστηκε σε μία δύσκολη στιγμή στη συνέντευξη Τύπου κι έτσι μόνο ο προπονητής της, Αλέκος Βοσνιάδης, έκανε δηλώσεις, αναφερόμενος σε ανεξήγητο άγχος, παρά την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του. Πιο αναλυτικά ο 61χρονος τεχνικός σχολίασε: «Βρεθήκαμε στο ίδιο λεπτό με την περασμένη βδομάδα μετά από ένα τραγικό λάθος στο κέντρο να μπαίνουμε στ’ αποδυτήρια χαμένοι σ’ ένα παιχνίδι που έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να ανοίξουμε το σκορ και από κει και πέρα να κάνουμε πράγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε τα πάντα, βγάλαμε νωρίς κάποια παιδιά και αλλάξαμε τον σχηματισμό. Ήρθε γρήγορα ένα γκολ, είχαμε κάποιες φάσεις σερί και ενώ είχαμε τη φάση του 90’ που δεν βάλαμε την μπάλα στα δίχτυα, πάλι ένα τραγικό λάθος παραλίγο να μας πάρει τον πόντο από τα χέρια.

Δυστυχώς, η εικόνα μας αυτήν την περίοδο δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε ευθύνες στους ποδοσφαιριστές και δεν θα ήταν δίκαιο αυτό. Ο προπονητής αναλαμβάνει τα πάντα στις δύσκολες στιγμές.

Είμαστε μία ομάδα, η οποία χωρίς λόγο έχει αγχωθεί και παρόλο που έχουμε πολύ έμπειρα παιδιά, κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι χανόμαστε. Είναι ανεξήγητο γεγονός και το τελευταίο πρόβλημα που θα περιμέναμε να έχουμε. Είναι όμως ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση ή θα κατεβάσεις το κεφάλι σου και θα τελειώσεις ή θα δώσεις τη μάχη σου και θα ηρεμήσεις τα πράγματα, ώστε να μπορέσεις να βρεις αποτελέσματα. Είναι ένα ξεκίνημα, που δεν έγινε με τον τρόπο που το φανταζόμασταν, αλλά σίγουρα δεν θα κατεβάσουμε το κεφάλι και δεν θα αφήσουμε να μας πάρει από κάτω.

Το σημαντικό είναι να επανέλθουν γρήγορα παιδιά, τα οποία θέλουμε να βρίσκονται σε υψηλότερη απόδοση. Είναι σημαντικοί παίκτες για μας. Όλο το γκρουπ μαζί θα προσπαθήσει να βρει τα αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις.

Μας μένει η ένταση του δεύτερου ημιχρόνου που έβγαλαν τα παιδιά, για να γυρίσουν το αποτέλεσμα και να δούμε πώς θα ξαναγυρίσουμε στα καλά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαμε κατοχή μπάλας, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Απαγορεύεται να σουτάρεις στο ύψος της περιοχής τέσσερις συνεχόμενες φορές, αλλά η μπάλα να πηγαίνει πολύ ψηλά. Εχει σχέση με τη νευρικότητα που είπαμε και ότι δεν ξεκινήσαμε, όπως έπρεπε, την πρώτη αγωνιστική. Πολλές φορές η μεγάλη θέληση και το πάθος οδηγούν σε άσχημες επιλογές. Το τυφλό πάθος μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Τα είπαμε όλη τη βδομάδα. Δεν καταφέραμε να κάνουμε τις φάσεις που θα μας έδιναν το αποτέλεσμα, το οποίο θα έφερνε και ηρεμία για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε να είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το κομμάτι της έδρας και να πάρουμε το παιχνίδι.

Τρεις μήνες προετοιμασίας δημιουργούν προβλήματα. Παρά τη θέληση που έχουν κάποια παιδιά να βοηθήσουν, είναι στα κάτω τους. Είμαστε εδώ, για να πολεμήσουμε στα δύσκολα».

Μαγνητική αύριο ο Αναστασίου

Ο Αναστασίου που τραυματίστηκε στο 36’ προχθές και είναι πιθανόν να έχει υποστεί θλάση, θα κάνει μαγνητική αύριο Δευτέρα, για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς του.

Σήμερα η Κ19

Για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ19 της SL2 η Νίκη φιλοξενεί σήμερα στο Π. Μαγουλάς τη Βέροια στις 12.00. Το διαιτητικό τρίο αποτελούν οι Τασιόπουλος Γεώργιος, Τασιόπουλος Κωνσταντίνος και Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου