ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιστρέφει και περιμένει

επιστρέφει-και-περιμένει-886991

Δεν αποκλείεται το φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μην ήταν το τελευταίο για τη Νίκη Βόλου, που βάσει προγράμματος θα κάνει σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2 στις 6 Νοέμβρη, παίζοντας εκτός έδρας με τον Μακεδονικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, που φιλοξένησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό το περασμένο Σάββατο, ίσως «χρειαστεί» να δώσουν ακόμη ένα φιλικό εφόσον το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει στην… ώρα του.

Η τελευταία (επίσημη) ενημέρωση που είχαν οι ομάδες της κατηγορίας, ήταν για σέντρα στις 6 Νοεμβρίου, αλλά αυτή όσο περνούν οι μέρες δεν μοιάζει και τόσο βέβαιη, με τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει από τον Πανδραμαϊκό να παραμένει «ζωντανή».

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο που βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες σε περίοδο προετοιμασίας δεν αποκλείουν τίποτα, αλλά καλούνται να είναι πανέτοιμοι όποτε κι αν αρχίσει το πρωτάθλημα, είτε αυτό γίνει στις 6/11 είτε μία εβδομάδα νωρίτερα.

Για την ώρα αυτό που απασχολεί το τεχνικό τιμ, είναι η κατάσταση των τραυματιών Αντόνιο Ροχάνο και Χοσέτε Μιράντα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αναμένεται να επιστρέψουν από σήμερα σε ρυθμό προπονήσεων.

Χθες το κυανόλευκο σύνολο είχε ρεπό, έχοντας δώσει το Σάββατο φιλικό με τον Απόλλωνα και στη συνέχεια την επόμενη μέρα, οικογενειακό δίτερμα στο Π. Μαγουλάς με αντίπαλο την Κ20 του Στέφανου Ξηροφώτου, στο οποίο συμμετείχαν όσοι ποδοσφαιριστές δεν έπαιξαν την προηγούμενη μέρα ή είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Εξάλλου για πρώτη φορά σε φιλικό αγώνα ο Αλέκος Βοσνιάδης απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», χρησιμοποίησε μόλις 15 ποδοσφαιριστές, την ώρα που στα προηγούμενα φιλικά συνήθιζε να προχωρά στην αντικατάσταση όλης της ενδεκάδας, αλλά και όχι μόνο.

Εξάλλου, για τον τρόπο που επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Απόλλωνα, ο κ. Βοσνιάδης τόνισε πως ήταν επιλογή του να προσέξει η ομάδα τα μετόπισθεν και να δώσει χώρο στον αντίπαλο, λέγοντας σχετικά: «Είπαμε να οργανώσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι στο μεσαίο τρίτο. Όταν επιλέγεις αυτόν τον τρόπο της άμυνας, τότε δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Είναι επιλογή μας αυτή τη στιγμή να αμυνόμαστε στο μεσαίο τρίτο. Όλη τη χρονιά πέρυσι, η Νίκη πίεζε κάθε μπάλα σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Κάποια στιγμή θα το δείτε κι αυτό.

Τώρα όμως το σημαντικότερο είναι οι ποδοσφαιριστές να πάρουν τους χρόνους που θέλουμε και σιγά-σιγά να παίρνουμε μέτρα ώστε να πιέζουμε παραπάνω.

Εννοείται πως είμαστε μία ομάδα που θα πρεσάρει από το πρώτο χτύπημα του αντιπάλου και έχουμε παίκτες – αθλητές που θα μπορέσουν να το κάνουν. Όμως, αυτή την περίοδο είναι επιλογή μας να κάνουμε άμυνα στο μεσαίο τρίτο και να είμαστε καλά οργανωμένοι όταν η μπάλα πηγαίνει λίγο πιο πίσω.

Στα τελευταία παιχνίδια βγάλαμε πρόβλημα στην οργάνωση της άμυνας όταν χάναμε την μπάλα. Αυτό δικαιολογείται γιατί δίναμε χρόνο σε όλους τους παίκτες και οι πολλές αλλαγές σ’ έναν αγώνα χαλούσαν τις ισορροπίες μέσα στο παιχνίδι. Στα θετικά μας είναι ότι πήγαμε καλά αμυντικά, θα βελτιώσουμε και τα επιθετικά μας. Περιμένουμε τους παίκτες μας να επιστρέψουν και από κει και πέρα με τις πολλές επιλογές μας, να κάνουμε αυτό που μπορούμε ως ομάδα. Θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι και στο κομμάτι της παραγωγής φάσεων. Είμαι βέβαιος πως θα είμαστε μία ομάδα στο γκρουπ αυτών που θα διεκδικήσουν την κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου