ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πριν την ΑΕΛ… ξανά Βέροια!

πριν-την-αελ-ξανά-βέροια-881170

Το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Βέροια είχε τελικά και τρίτο ημίχρονο, με την κυανόλευκη ΠΑΕ να διεκδικεί με ένστασή της τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Φλορεντίν Μπουόλι!

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί η ομάδα να προετοιμάζεται για το αυριανό θεσσαλικό ντέρμπι με αντίπαλο την ΠΑΕ ΑΕΛ, το νομικό τμήμα ωστόσο της κυανόλευκης ΠΑΕ ήταν σε εγρήγορση, καταθέτοντας ένσταση, με την οποία υποστηρίζει πως ο Φλορεντίν Μπουόλι, ο οποίος πέτυχε το γκολ των φιλοξενούμενων στο τελικό 1-1, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση, γιατί έχει λήξει η άδεια παραμονής του!

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου διεκδικεί πλέον το παιχνίδι με τη Βέροια στα χαρτιά και η αναμέτρηση θα «παιχτεί» ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Αιτία της ένστασης των κυανόλευκων είναι η αντικανονική συμμετοχή του Μπουόλι, μια και όπως αναφέρεται στην ένσταση της βολιώτικης ΠΑΕ, ο σκόρερ της ομάδας της Ημαθίας δεν είχε άδεια παραμονής.

Ο Μπουόλι, που την περασμένη σεζόν έπαιζε για τον Πιερικό, είχε μεταβεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Κατερίνης, προκειμένου να καταθέσει ένσταση, η οποία απορρίφθηκε και του δόθηκε προθεσμία δύο εβδομάδων, ώστε η Βέροια ως νέος εργοδότης να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ανανέωσης των απαιτούμενων εγγράφων.

Αν η Βέροια δεν χρησιμοποίησε ορθά τον Αφρικανό, θα χάσει το παιχνίδι με 3-0, θα της αφαιρεθούν 3 βαθμοί και θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Η απάντηση της Βέροιας και η… γκάφα (;)

Η ΠΑΕ Βέροια απάντησε με ανακοίνωσή της στην κατάθεση ένστασης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, τονίζοντας με έγγραφο που παραθέτει πως η άδεια του ποδοσφαιριστή λήγει στις 2/3/2023!

Η ανακοίνωση της Βέροιας: «Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το θέμα που δημιουργήθηκε με την άδεια παραμονής του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Florentin Emmanuel Bouoli Effa.

Ενημερωθήκαμε για την κατάθεση ένστασης της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, που υποστηρίζει ότι η άδεια παραμονής είχε λήξει, θέλοντας να πάρει δικαστικά τους βαθμούς στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα στηρίξουμε τον ποδοσφαιριστή μας, καθώς έχουμε στα χέρια μας την άδεια παραμονής του, η οποία λήγει στις 2/3/2023 και την επισυνάπτουμε για του λόγου το αληθές. Τονίζουμε ότι ΠΟΤΕ δεν λάβαμε κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει κάτι το διαφορετικό ή που να μας ειδοποιεί ότι ανακλήθηκε η άδεια παραμονής του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα μας ποτέ δεν προσπάθησε να πάρει στα χαρτιά κάποιο παιχνίδι, με τρανταχτή απόδειξη το περσινό μπαράζ με τον Λεβαδειακό, που κρινόταν μάλιστα η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία! Οι βαθμοί κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Στην παραπάνω ανακοίνωση-ανάρτηση της Βέροιας εμφανίζεται ωστόσο ο αριθμός διαβατηρίου του ποδοσφαιριστή της, μέσω του οποίου μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα στην «Πορεία Φακέλου Πολίτη Τρίτης Χώρας», πως έχει απορριφθεί το αίτημα παραμονής του Μπουόλι στη χώρα!

Όπως, λοιπόν, αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον Φλορεντίν Μπουόλι: «Το αίτημα έχει απορριφθεί»…

Τσουκαλάς για ΑΕΛ: «Κίνητρο σαν ηλεκτροσόκ»

Με δήλωσή του ο εκ των αρχηγών της Νίκης Βόλου, Σταύρος Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 15:00 στη Λάρισα και στο Στάδιο Αλκαζάρ. Ο έμπειρος μέσος ανέφερε: «Μέχρι στιγμής η ομάδα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε βάσει της ποιότητάς μας και των προσδοκιών που υπήρχαν, αλλά και συνεχίζουν να υπάρχουν. Το γνωρίζουμε όλοι μέσα στην ομάδα και πρώτοι εμείς, οι παίκτες. Κατά τη γνώμη μου, το ντέρμπι με την ΑΕΛ έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ό,τι έχει γίνει το αφήνουμε πίσω, καθώς ξέρουμε ότι έχουμε την ευκαιρία μ’ ένα καλό αποτέλεσμα να αλλάξουμε την κατάσταση και να κάνουμε μια νέα αρχή.

Το μυαλό μας είναι μόνο στο ματς του Σαββάτου και προσωπικά, επειδή έχω παίξει αρκετά ντέρμπι -κι αυτό είναι ένα μεγάλο ντέρμπι- αυτό που έχω να πω είναι ότι το κίνητρο που έχουμε λειτουργεί σαν ηλεκτροσόκ.

Είναι ένα παιχνίδι που όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Το πάθος κι η μαχητικότητα είναι στοιχεία που θα ξεχωρίσουν όπως γίνεται φυσικά σε κάθε ντέρμπι. Η συγκέντρωση και κάποια χαρακτηριστικά ατομικής ποιότητας στο τέλος ίσως δώσουν ένα μικρό προβάδισμα να νικήσει μία από τις δύο ομάδες».

Διαιτητής από τα Τρίκαλα στη Λάρισα

Η Super League 2 συνεχίζεται και χθες έγιναν γνωστοί από την ΚΕΔ οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής. Στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τη Νίκη Βόλου ορίστηκε ο Στέλιος Λεωνίδας από τα Τρίκαλα, έχοντας για βοηθούς του, τους κ.κ. Μιχάλη Μανάση (Τρίκαλα), Στράτο Τσεχελίδη (Μακεδονίας) και 4ο τον κ. Κων/νο Κεχαγιά (Κοζάνης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου