ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Τοπαλίδη!

πρόστιμο-5-000-ευρώ-στον-τοπαλίδη-881139

Ποινή δύο αγωνιστικών «κουβαλούσε» από πέρυσι ο Σάββας Τοπαλίδης της Νίκης Βόλου, όμως δεν ήταν η μόνη.

Αν και δεν είχε ανακοινωθεί κάτι σχετικό από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2, ο πρώην αμυντικός του Πιερικού είχε τιμωρηθεί και με πρόστιμο 5.000 ευρώ, τη μείωση του οποίου επεδίωξε μέσω έφεσης.

Ο 25χρονος στο παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής της περσινής σεζόν με τον Πιερικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών, για να διαμαρτυρηθεί για την 7η κίτρινη κάρτα.

Το άρθρο 12παρ.5 του ΚΑΠ αναφέρει σχετικά: «Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο αποδυτηρίων διαιτητών οποιουδήποτε αξιωματούχου και ποδοσφαιριστή, οποιουδήποτε μέλους της διοίκησης των ομάδων, κάθε άλλου προσώπου ή εξωποδοσφαιρικού παράγοντα, όπως και η είσοδος του παρατηρητή της ΔΕΑΒ και κάθε άλλου μη εντεταλμένου από τις ποδοσφαιρικές αρχές με ειδικά καθήκοντα προσώπου.

Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται, αναλόγως του παραβάτη, αγωνιστικός αποκλεισμός από μία (1) έως έξι (6) αγωνιστικές ημέρες, απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000,00) Ευρώ, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες ποινές στους άλλους Κανονισμούς της ΕΠΟ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, στην εκδίκαση της έφεσης προχθές Τετάρτη (16/11) ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Καλούδης, τόνισε ότι ο Τοπαλίδης έχει μετανοήσει και ανέφερε: «Όντως έγινε ένα επεισόδιο στα αποδυτήρια. Υπήρχε γενικά ένταση στο παιχνίδι, αλλά ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να απειλήσει ή να χειροδικήσει. Ζητάμε την επιείκειά σας, γιατί το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ισοδυναμεί με το 1/3 του ετήσιου εισοδήματός του».

Όσον αφορά στο παιχνίδι της Νίκης Βόλου με την ΑΕΛ, ο Σάββας Τοπαλίδης θα μπορεί να συμμετάσχει στην αποστολή για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον Τοπαλίδη, επιστρέφει και ο Βασίλης Γαβριηλίδης από τιμωρία, με απόντα μόνο τον τραυματία Αντώνη Αναστασίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου