ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Βοσνιάδης»

ποδοσφαιρικός-μου-πατέρας-ο-βοσνιάδ-873758

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου, η οποία αύριο επιδιώκει να ξεκινήσει με το διπλό απέναντι στον Μακεδονικό, που θα υποδεχθεί ξανά τους κυανόλευκους μετά από 11 χρόνια και οκτώ μήνες στο γήπεδό του.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη γνωρίζει ότι μία νίκη θα επαναφέρει το καλό κλίμα και την πίστη προς την ομάδα, που είχε κλονιστεί μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, και ο ίδιος ο 61χρονος τεχνικός έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι παίκτες του θα κλείσουν στόματα στο πρωτάθλημα και άπαντες περιμένουν να το δουν αυτό και στην πράξη.

Μεγάλο όπλο για τη Νίκη στο αυριανό ματς θα είναι η μεγάλη παρουσία του κόσμου της, με τους ποδοσφαιριστές να επιθυμούν όσο τίποτε άλλο να τους ανταποδώσουν την υποστήριξή τους με ένα τρίποντο, το οποίο θα φέρει μεγαλύτερη συσπείρωση ενόψει της συνέχειας.

Άπαντες πιστεύουν ότι θα παρουσιαστούν έτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά, ενώ έχουν στο μυαλό τους και στις μετεωρολογικές προβλέψεις, που μιλάνε για συνεχόμενη βροχή την ώρα του αγώνα.

Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του παιχνιδιού, που θα διεξαχθεί αύριο στις 15.00 στο γήπεδο του Μακεδονικού, είναι και το γεγονός ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης θα αντιμετωπίσει τον ποδοσφαιρικό του … γιο, που είναι ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιώργος Αμανατίδης.

Ο 48χρονος τεχνικός της θεσσαλονικιώτικης ομάδας έκανε δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον ομόλογό του της Νίκης και πόσο πολύ τον έχει βοηθήσει στην καριέρα του, χαρακτηρίζοντάς τον ως ποδοσφαιρικό πατέρα.

Αναλυτικά αναφέρει: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά η Νίκη θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο, καθώς είναι πιο πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική και έχει ένα πολύ καλό προπονητή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ποδοσφαιρικός μου πατέρας.

Είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα στην προπονητική και με ώθησε να κάνω αυτό το πράγμα. Συνεργαστήκαμε στην Επανομή παλαιότερα, στην οποία εγώ ήμουνα γενικός αρχηγός. Τότε ο Αλέκος μού έβαλε το μικρόβιο της προπονητικής και ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα. Από κει και πέρα με έχει βοηθήσει πολύ στην προπονητική μου πορεία τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη λένε ότι την Κυριακή θα παίξει ο μπαμπάς με τον γιο ή ο δάσκαλος με τον μαθητή. Οπότε υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση θα έλεγα μεταξύ μας. Ξέρω ότι με αγαπάει πολύ και εγώ το ίδιο. Βέβαια στον μεταξύ μας αγώνα και εγώ θέλω να τον κερδίσω και εκείνος εμένα.

Την ίδια σχέση έχω και με τον Αλέκο Παπαθανασίου (σ.σ. βοηθός του κ. Βοσνιάδη), τον οποίον εγώ είχα φέρει στην Επανομή και από κει ξεκίνησε. Εχουμε άριστες σχέσεις.

Η Νίκη είναι μία ομάδα πολύ καλή με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της και αρκετοί από αυτούς είναι μαζί δύο χρόνια.

Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για μας αλλά και για την ομάδα της Νίκης. Νομίζω ότι θα κριθεί πιο πολύ στις λεπτομέρειες και μην ξεχνάμε ότι είναι και πρεμιέρα και οι ομάδες δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους. Θεωρώ ότι ένα προβάδισμα έχει ομάδα της Νίκης Βόλου.

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να γίνουμε μία υπολογίσιμη ομάδα και να φτιάξουμε ένα ισχυρό σύνολο. Το θετικό είναι ότι στα τρία τελευταία φιλικά παιχνίδια που δώσαμε η ομάδα μας έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο με Θερμαϊκό Θέρμης, Ηρακλή και ΠΑΟΚ Β’ κι αυτή την καλή εικόνα θέλουμε να κρατήσουμε και στα επίσημα ματς. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, που να αντιπροσωπεύει τον Μακεδονικό».

Για το γεγονός ότι η Νίκη είχε ένα αποκλεισμό στο Κύπελλο και κάποια άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά: «Αυτό δεν το υπολογίζουμε καθόλου, επειδή ξέρω πως δουλεύει και ο Αλέκος. Θεωρώ ότι ήδη έχει σε μία εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του για το μεταξύ μας παιχνίδι και δεν έχει να κάνει ότι παίζει με μας, αλλά γενικά με το πώς σκέφτεται ο κόουτς.

Πιστεύω ότι το πρόσωπό της θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που είδαμε στο ματς Κυπέλλου με τον Άγιο Νικόλαο. Η ομάδα της Νίκης θα είναι αυτή που θέλει να βλέπει ο προπονητής της στον αγωνιστικό χώρο, ανταγωνιστική, με τα τρεξίματά της, την πίεσή της και το τακτικό της πλάνο. Επειδή λοιπόν ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει ο Αλέκος, δεν θα δούμε την εικόνα της Νίκης που είδαμε με τον Άγιο Νικόλαο».

Για το αν πιστεύει ότι η παρουσία φιλάθλων της Νίκης θα επηρεάσει και το αγωνιστικό κομμάτι: «Εμάς δεν μας επηρεάζει και είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Και εμείς θα έχουμε αρκετό κόσμο από ό,τι έχω πληροφορηθεί. Εννοείται ότι θέλουμε να έχει κόσμο στο γήπεδο, γιατί στην ουσία για τον κόσμο παίζουμε όλοι. Οπότε θα είναι και αυτό ένα θετικό στοιχείο και για τις δύο ομάδες, και για εμάς ειδικότερα, για να έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω, αλλά και οι φίλαθλοι της Νίκης θα βοηθήσουν από την πλευρά τους την ομάδα τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου