ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπίκας: «Μέχρι το τέλος θα παλέψουμε»

μπίκας-μέχρι-το-τέλος-θα-παλέψουμε-864125

Για 8η συνεχόμενη χρονιά στον Θεσπρωτό, επόμενο αντίπαλο της Νίκης, είναι ο Χάρης Μπίκας, που είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της Μαγνησίας από το πέρασμά του στον Ρήγα Φεραίο για μια τριετία από το 2012 έως το 2015 σε Δ’ και Γ’ Εθνική, όντας παράλληλα και φοιτητής στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο γεννημένος στις 8/7/1992 μέσος, που φορά τη φανέλα με το Νο 10 στην ομάδα της Ηπείρου, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την αναμέτρηση της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, αλλά και τη μέχρι στιγμής κακή βαθμολογική συγκομιδή, που έχει φέρει τον Θεσπρωτό στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Φέτος κάνετε μία πορεία που δεν θυμίζει τον Θεσπρωτό της τελευταίας τετραετίας. Πού οφείλονται τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα; Με δεδομένο κιόλας ότι οι τέσσερις από τις επτά ήττες σας είναι στο γκολ, πιστεύεις ότι δεν σας λείπει η ουσία;

«Σίγουρα η φετινή μας πορεία δεν είναι αυτή που θέλαμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό Β’ (σ.σ. 1-1 εκτός έδρας και 2-2 εντός αντίστοιχα) και πιστεύω ότι είχαμε πολύ καλή εικόνα, αλλά στη συνέχεια κάποια εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα και η φυγή κάποιων παικτών πιστεύω ότι μας επηρέασαν στην απόδοσή μας στα τελευταία ματς.

Σίγουρα φέτος έχουμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και στο γκολ, πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αν θέλουμε να έχουμε τύχη στην κατηγορία».

Στο ματς της Κυριακής με τη Νίκη επιστρέφετε στο Πανθεσσαλικό μετά τις 5 Μαΐου 2019, όταν πετύχατε μία από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία σας στα μπαράζ ανόδου. Ανάμεσα σ’ αυτό το παιχνίδι και στο κυριακάτικο θα εντόπιζες κάποια ομοιότητα;

«Σίγουρα εκείνο το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό ήταν αξέχαστο και για μένα αλλά και για όλη την ομάδα του Θεσπρωτού, καθώς ήταν η αρχή μιας μεγάλης πορείας της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Θεωρώ ότι η Νίκη Βόλου την Κυριακή, όπως και στο μπαράζ, θα είναι το φαβορί, αλλά και εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο απ’ αυτό το παιχνίδι και να ελπίσουμε σε μια καλύτερη πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Πώς αντιμετωπίζετε το ματς της Κυριακής; Πιστεύετε σε κάτι καλό;

«Εμείς θα πάμε την Κυριακή, για να παλέψουμε το παιχνίδι με όλες μας τις δυνάμεις. Παρόλα τα αρνητικά αποτελέσματα, έχουμε πει ότι θα πάμε μέχρι το τέλος να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

Η επίσκεψή σου στον Βόλο κινητοποιεί και κάποιους παλιούς φίλους, λόγω του περάσματός σου για χρόνια από τον Ρήγα, για να σε δουν από κοντά;

«Σίγουρα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από το πέρασμα μου από τον Ρήγα. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια εκεί, έχω πολλούς φίλους και στο Βελεστίνο και στον Βόλο και θα χαρώ πολύ να δω κάποιους στο γήπεδο».

Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Μπίκας έχει πετύχει στις 12/5/19 και τα δύο γκολ στο 2-0 του Θεσπρωτού επί της Νίκης στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου