ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να αλλάξει κατηγορία η ομάδα»

να-αλλάξει-κατηγορία-η-ομάδα-853562

Ο Νίκος Μπουργάνης από το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στη γενέτειρά του, τον Βόλο, για λογαριασμό της Νίκης, θέλοντας με τους κυανόλευκους την άνοδο στη Super League 1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

O τερματοφύλακας από την Αγριά τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ και την περασμένη Κυριακή τέθηκε αντιμέτωπος με παλιούς φίλους και συνεργάτες, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα της Νίκης με τον ΠΑΟΚ Β’.

Ο Μπουργάνης, που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, απόντος του Μπάγιτς λόγω ενοχλήσεων, μίλησε για τα συναισθήματά του να αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα, ενώ ευχήθηκε άνοδο με τη Νίκη, πιστεύοντας πως η καθημερινή δουλειά θα «βγει» στους αγώνες και θα οδηγήσει τους κυανόλευκους στον στόχο.

Φιλοξενούμενος στον ρ/σ Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», αποκάλυψε και τη συνομιλία που είχε με τον πρώην προπονητή του, Πάμπλο Γκαρσία.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για το φιλικό της Νίκης Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’: «Ηταν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Είδα ανθρώπους που μέχρι πριν λίγους μήνες συνεργαζόμουν. Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι από τη διοίκηση και τον προπονητή της Νίκης Βόλου. Υπήρξε μια ήττα στο Κύπελλο και την προσπερνάμε, θέλουμε να αλλάξει κατηγορία η ομάδα, για να ανέβει και το πρεστίζ της. Πιστεύω πως με την καθημερινή δουλειά που κάναμε θα είμαστε έτοιμοι. Και εγώ είμαι πανέτοιμος, για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το γκολ που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ Β’: «Δεν κοιτάζω πως είναι παλιοί μου συμπαίκτες, αλλά να μη δεχθώ εγώ γκολ. Χάρηκα που πηγαίνουν καλά τα παιδιά. Ο Χατζηστραβός πηγαίνει καλά, όπως και ο Ουεντραόγκο. Μίλησα με τον Γκαρσία μετά το ματς, μου είπε να είμαι συγκεντρωμένος και τα πάντα είναι μπροστά μου».

Για τους τερματοφύλακες που «βλέπει»: «Παρακολουθώ τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 1. Κοιτούσα πάντα τους τερματοφύλακες και πέρυσι. Ο Κοτάρσκι τα καταφέρνει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και πολύ καλές αντιδράσεις κάτω από την εστία. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνει καλά ο Κλέιμαν στον Βόλο, ενώ μου αρέσει και ο Χουτεσιώτης. Μου αρέσει και εμένα να συμμετέχω στο παιχνίδι με τα πόδια. Από το εξωτερικό μου αρέσει ο Αλισον».

Σε αναμονή για Πανθεσσαλικό ή όχι

Λίγες μέρες μετά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’ η Νίκη Βόλου προετοιμάζεται για ακόμη ένα παιχνίδι προετοιμασίας, που θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Απόλλων Σμύρνης και Νίκη Βόλου θα τεθούν αντιμέτωπες το ερχόμενο Σάββατο, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η έδρα, με τους κυανόλευκους του Βόλου να θέλουν να παίξουν για πρώτη φορά φέτος στην 1η τους έδρα, που είναι το Πανθεσσαλικό. Εφόσον ο αγώνας πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό θα ξεκινήσει στις 15:45, ενώ αν γίνει στη Νεάπολη η σέντρα θα οριστεί για τις 15:00. Τόσο η έδρα, όσο και κάποιες άλλες δράσεις ανάμεσα στα δύο προσφυγικά σωματεία αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.

Αναμφίβολα, στη Νίκη Βόλου θέλουν από ‘δω και στο εξής να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο, αφού μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ακολούθησε η κακή εμφάνιση στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’, όπου δοκιμάστηκαν σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τους τραυματίες Ροχάνο και Μιράντα, ο πρώτος θα μπει και πάλι σε ρυθμό προπονήσεων από μεθαύριο Παρασκευή, ενώ ο μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουϊνέα θα χρειαστεί λίγο ακόμη περισσότερο χρόνο αποθεραπείας.

Αντίθετα κανονικά μπήκαν στη χθεσινή προπόνηση οι Μπάγιτς και Ανδρέου, που δεν έπαιξαν την περασμένη Κυριακή.

Εξάλλου για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν και δόθηκε χρόνος και στους υπόλοιπους, ο Αλέκος Βοσνιάδης δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ την περασμένη Κυριακή: «Δεν θέλουμε σε τέτοια φιλικά να βάλουμε παίκτες που θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα και αργότερα θα τρέχουμε. Μας δόθηκε η δυνατότητα που έλειπαν αυτά τα παιδιά να δώσουμε περισσότερο χρόνο σε κάποια άλλα».

Όσον αφορά τον λόγο που δεν έχει παρατάξει στα φιλικά μέχρι σήμερα μια σταθερή ενδεκάδα, ο Μακεδόνας τεχνικός επεσήμανε: «Θέλουμε να υπάρχει το ανακάτεμα. Θέλουμε να πάρουν χρόνο όλα τα παιδιά. Είναι άσχημο, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να πω για παράδειγμα για τον Σιαφά ότι δεν του έδωσα τον απαραίτητο χρόνο κι έχω αμφιβολίες για το τι μπορεί να κάνει. Πρέπει να είμαστε σίγουροι. Πρέπει να ξέρουμε πώς αντιδρά ο καθένας στην πίεση, πώς θα αντιδράσει στο καλό ή στο άσχημο. Να αξιολογήσουμε πράγματα.

Άρα λοιπόν είπαμε πως αυτό (σ.σ. με τον ΠΑΟΚ Β’) ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο θα πάμε με την ομάδα μας ανακατεμένη, θα ψάξουμε να βρούμε πράγματα και θα δώσουμε χρόνο σε όλους. Τα δύο τελευταία φιλικά που έχουμε μπροστά μας είναι παιχνίδια που θα τα αντιμετωπίσουμε ως δύο φιλικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Λέω και πάλι: πιστέψτε στην ομάδα και στηρίξτε την. Αν δεν το κάνετε, θα παλέψουμε μόνοι μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε έχω την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Έχω πει το πλάνο μου και είμαι ξεκάθαρος. Μας αγαπούν, μας αγκαλιάζουν, μας στηρίζουν και είμαστε πάλι εδώ να δώσουμε τη μάχη μας. Ό,τι βγει θα βγει μέσα από το αγωνιστικό. Είναι σημαντικό να μας πιστέψουν και να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα».

Τέλος, σχετικά με τον σχηματισμό του 4-3-3 που έχει επιλέξει σε όλα τα φιλικά δήλωσε: «Η Νίκη δεν θα είναι αυτή στο ξεκίνημά της. Έχει επιλέξει έναν σχηματισμό, έχει βάλει έναν ακόμη στο Καυτανζόγλειο, σίγουρα θα κάνουμε πράγματα. Αφήστε μας και λίγο να κρύψουμε κάτι… Δεν γίνεται να τα πούμε όλα. Λίγο πολύ εμείς που είμαστε εδώ ξέρουμε τι θα ταιριάξει στην ομάδα. Αφήστε μας όμως να μπορούμε να αιφνιδιάσουμε.

Θα υπάρχουν αλλαγές στην σχηματισμό, δεν θα μείνουμε μόνο στον έναν. Υπάρχουν άλλοι δύο.

Το τι θα παρουσιάσουμε στο πρωτάθλημα αφήστε να είναι και λίγο έκπληξη. Όμως αυτά που έπρεπε να δούμε τα έχουμε δει. Έχουμε δει πού είναι τα προβλήματά μας και τι πρέπει να βελτιώσουμε στην ομάδα μας. Πλέον ξέρουμε πού μπορούμε να βαδίζουμε και πού μπορούμε να πάμε. Είναι ξεκάθαρο. Αυτός ήταν ο στόχος των φιλικών. Δυστυχώς η προετοιμασία τράβηξε πολύ και μας ταλαιπώρησε. Ήρθαν περίοδοι που ήμασταν πολύ καλά και άλλες που ήμασταν πιο κάτω. Είναι φυσιολογικό. Το έχουν όλες οι ομάδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου