ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πρέπει να είμαστε τέλειοι με τη Νίκη»

πρέπει-να-είμαστε-τέλειοι-με-τη-νίκη-852237

Ο Γιώργος Τυριακίδης διανύει την έβδομη χρονιά στον πάγκο του Αλμωπού Αριδαίας, τον οποίον αντιμετωπίζει η Νίκη μεθαύριο Κυριακή εκτός έδρας, θέλοντας να πάρει το εκτός σερί τρίποντό της, ενώ οι γηπεδούχοι επιδιώκουν να μείνουν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ο 57χρονος τεχνικός μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κυριακάτικη αναμέτρηση, τονίζοντας πως η Νίκη έχει παίκτες που θα τους ήθελε κάθε ομάδα και πως η ομάδα του οφείλει να κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Κύριε Τυριακίδη, πώς αντιμετωπίζετε το ματς της Κυριακής με τη Νίκη, λαμβάνοντας και υπόψη το γεγονός ότι ναι μεν παίζετε με μία θεωρητικά ανώτερη ομάδα, αλλά δέχεστε πολύ δύσκολα γκολ, σκοράροντας πάντως και δύσκολα;

«Σίγουρα δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τη στατιστική. Είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με τη Νίκη και με διαφορετικούς στόχους. Υπάρχει σεβασμός για τον αντίπαλο, που θεωρώ ότι έχει πολύ υψηλούς στόχους και με έμπειρο ρόστερ και έναν προπονητή που μας γνωρίζει, καθώς μας έχει αντιμετωπίσει με τον Πανσερραϊκό.

Είμαστε μία ομάδα φιλόδοξη και υπολογίσιμη, που παίζουμε για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία. Εχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο φαίνεται στο γήπεδο, και ξέρουμε πώς να αγωνιζόμαστε. Είμαστε μία ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια με στόχο τη νίκη, δύσκολα χάνουμε, αλλά και δύσκολα κερδίζουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πιστεύω ότι σε κάποια παιχνίδια τα πήγαμε καλά στο επιθετικό κομμάτι και δημιουργήσαμε καταστάσεις, αλλά ήμασταν άτυχοι. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τον αντίπαλο.

Η Νίκη Βόλου ξέρουμε ποια ομάδα είναι, αλλά κι εμείς κάνουμε τη δική μας προσπάθεια και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας».

Το ότι έχετε πετύχει ένα γκολ σε πέντε ματς στην έδρα σας έχει κάποιες συγκεκριμένες αιτίες;

«Στην κατηγορία μας είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι. Από τη μεριά μου πιστεύω ότι δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά μέσα στην έδρα μας μάς έλειπε το γκολ, ειδικά με ομάδες με τον ίδιο στόχο, ενώ σε άλλα ματς με λιγότερες φάσεις καταφέραμε να σκοράρουμε. Πολλές φορές είναι και πώς θα βγει το παιχνίδι. Η στατιστική δείχνει αυτό που λέτε, αλλά σε αρκετά ματς κάναμε τελικές, αλλά δεν ήμασταν ουσιαστικοί».

Διανύοντας τον έβδομο χρόνο στον Αλμωπό, έχετε βάλει τη δική σας σφραγίδα στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας;

«Αυτό φαίνεται. Υπάρχει ταυτότητα, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένη αγωνιστική συμπεριφορά. Φέτος πάντως θεωρώ ότι είμαστε πιο ελκυστικοί, παίζουμε καλύτερα. Πέρσι με λιγότερες τελικές, ήμασταν πιο ουσιαστικοί. Φέτος, συμβαίνει το αντίθετο και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και ο τρόπος, για να το καταφέρεις είναι είτε η δουλειά είτε η ενίσχυση. Βέβαια, χάσαμε τρεις παίκτες τώρα, που έφυγαν, τον Γιουκούδη, τον Κολλαρά και τον Σέχου, ενώ έχει σοβαρό τραυματισμό ο Γιαλαμούδης και χάνει τη χρονιά. Τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε πάλι το ρόστερ μας».

Πώς κρίνετε την παρουσία του Τσιμπούκα, ενός πρώην παίκτη της Νίκης;

«Είναι εξαιρετικός και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ήταν άτυχος σε δύο ματς με Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας και η έλλειψή του φάνηκε».

Τι ιδιαίτερο θα επισημάνετε στους παίκτες σας για τη Νίκη;

«Η Νίκη έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που σε μεγάλο ποσοστό ήταν και πέρσι, ενώ ενισχύθηκε και φέτος. Εχει παίκτες που θα τους ήθελε οποιαδήποτε ομάδα και ανά πάσα στιγμή, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, μπορείς να το πληρώσεις. Είναι μία ομάδα που πατά καλά στο γήπεδο, έχει ύψος, ξέρει τι θέλει και θα πρέπει εμείς να είμαστε τέλειοι, για να βγάλουμε καλό πρόσωπο. Εχουμε εμπιστοσύνη όμως στην ομάδα μας».

Δεν θα είναι όμως ούτε για τη Νίκη ένα εύκολο ματς…

«Αυτό έχω εισπράξει. Μας γνωρίζει και ο προπονητής της και έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για μας και τον ευχαριστώ πολύ. Κι εμείς θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη και έχουμε δείξει χαρακτήρα στα παιχνίδια αυτά και ότι δεν χάνουμε εύκολα».

Πώς σχολιάζετε ότι ετοιμάζουν εκδρομή και οι φίλαθλοι της Νίκης για το ματς;

«Καλώς να έρθουν. Γνωρίζουμε τον κόσμο της Νίκης Βόλου, πόσο αγαπά την ομάδα του και πως κάνει πάντα αισθητή την παρουσία τους. Μακάρι να έρθουν, είναι για μας ευχάριστο αυτό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου