ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θέλει τη Νίκη …Βόλου!

θέλει-τη-νίκη-βόλου-828847

Ομάδα με είκοσι παίκτες από τη Μαγνησία επιθυμεί να φτιάξει ο Λεωνίδας Μπίλης

Με έντονο το ντόπιο στοιχείο θα πορευθεί η Νίκη Βόλου την καινούργια σεζόν, σύμφωνα με τον νέο προπονητή της Λεωνίδα Μπίλη. Ο τεχνικός που θα βρεθεί στον πάγκο των κυανόλευκων για 3η φορά, έχει στόχο οι 20 από τους 25 ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το φετινό ρόστερ να προέρχονται από τη Μαγνησία.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το πολύ πέντε ποδοσφαιριστές εκτός Μαγνησίας θα πλαισιώσουν το φετινό έμψυχο υλικό του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λεωνίδας Μπίλης που θα διαδεχτεί το Στέφανο Ξηροφώτο, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην επιστροφή του στο σύλλογο και την έδρα της ομάδας που θα είναι το Π. Μαγουλάς. Επίσης, προχώρησε και στην γνωστοποίηση του βοηθού του ο οποίος θα είναι ο Νίκος Τσιαντάκης.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: «Δεν θα πρέπει να μας αφορά το τι έγινε την προηγούμενη χρονιά. Δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνουμε πράγματα. Το ζητούμενο για μας είναι να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Χρειάζεται πολύ δουλειά και συλλογικότητα από όλους τους ανθρώπους που συνεργάζονται και δουλεύουν για τη δημιουργία της φετινής Νίκης. Πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά να πετύχουμε τους στόχους μας για αυτήν την ομάδα με την τεράστια ιστορία, να δώσουμε όλοι μαζί διοίκηση προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι αυτόν τον αγώνα. Αλλωστε η Νίκη από τη γέννησή της δίνει αγώνες. Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο της ομάδας που είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά παράλληλα να δημιουργήσουμε μια βάση ικανή, είτε από μεριάς εγκαταστάσεων, είτε από μεριάς ακαδημίες, έτσι ώστε το οικοδόμημα να μην είναι σαθρό. Να βασίζεται σε στέρεες και δυνατές βάσεις».

Οι λόγοι που επέστρεψε στην ομάδα: «Η επιστροφή μου βασίζεται σε τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι το μακρόχρονο πλάνο του προέδρου, πλάνο που δίνει βάσεις στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές. Η διορατικότητα και η οξυδέρκεια του κ. Τζήμα τον οποίο γνωρίζω εδώ και μία διετία μου δίνει την ευκαιρία να είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί η ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Δεν θα έχουμε ευτυχώς αυτά που περάσαμε την περσινή χρονιά με τις αλλαγές τριών προέδρων. Ο δεύτερος λόγος είναι η αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο. Και τις δύο προηγούμενες φορές που δούλεψα στην ομάδα εισέπραξα αγάπη και πολύ εκτίμηση όσον αφορά τη δουλειά μου. Και ο τρίτος είναι τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαμε φέρει τόσο την πρώτη φορά με τον κ. Μανωλά όσο και πέρυσι. Ο ρόλος μας πέρυσι ήταν δύσκολος. Η ομάδα ήταν «κλειστή» για αρκετό διάστημα, κανένας δεν δούλευε για το ποδοσφαιρικό τμήμα και ξεκινήσαμε την ριζική αναδημιουργία της. Κατορθώσαμε μαζεύοντας 25 νέους παίκτες να αναγεννήσουμε τη νίκη και να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι αλλαγές στα διοικητικά δεν άφησαν την ομάδα να υλοποιήσει το στόχο της».

Για το ρόστερ: «Θέλω να φτιάξω μια Νίκη που θα απαρτίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από παιδιά μέσα από τη Μαγνησία. Θεωρώ πως θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αν δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να δώσουμε βάση στους τοπικούς ποδοσφαιριστές. Δηλαδή σε ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών οι 20 να είναι από τη Μαγνησία και οι 4-5 να είναι εκτός νομού. Ωστόσο, αυτοί θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα επαγγελματισμού και να φαίνεται η διαφορά τους στο γήπεδο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κινήσεις βιαστικές εντυπωσιασμού. Με υπομονή θα επιλέξουμε τους παίκτες που θα πλαισιώσουν το ρόστερ και βέβαια θα προχωρήσουμε σε συνομιλίες με τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Στις 15 με 20 Ιουλίου έχουμε οριοθετήσει την έναρξη της προετοιμασίας και θέλουμε τότε να έχουμε συμπληρώσει κατά 90-95% το ρόστερ και να αφήσουμε μία-δύο περιπτώσεις για τον Αύγουστο».

Οσον αφορά το γήπεδο της Νίκης: «Υπάρχει ένας πρόεδρος που του αρέσει να δημιουργεί υποδομές. Το γήπεδό μας είναι το Π. Μαγουλάς και ελπίζω να γίνει το παλάτι μας. Από εκεί ξεκίνησε να χτίζεται η ομάδα φέτος. Σαφώς και αν χρειαστεί κάποιους αγώνες να παίξουμε στο Πανθεσσαλικό θα το επιδιώξουμε. Αρκεί να είναι εφικτό. Εμείς θα πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας γήπεδο, να είναι λειτουργικό. Επίσης θα χρειαστούμε ένα πλαστικό γήπεδο όπου θα γίνονται προπονήσεις όταν βρέχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου