ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ετοιμάζει νέα προετοιμασία η Νίκη Βόλου

ετοιμάζει-νέα-προετοιμασία-η-νίκη-βόλ-822788

Με το πρωτάθλημα της Football League να παραμένει στον αέρα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με το πρωτάθλημα της Football League και όχι μόνο να παραμένει στον αέρα λόγω και της πανδημίας κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των ομάδων τουλάχιστον στις προπονήσεις κι από κει και πέρα και στους επίσημους αγώνες.

Στη Νίκη Βόλου παρά τον νομικό αγώνα των τελευταίων μηνών «έτρεχε» παράλληλα και η λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Στάικος Βεργέτης μαζί με τους ποδοσφαιριστές του μπήκαν και πάλι στο γήπεδο από τα μέσα Αυγούστου, θεωρώντας μάλιστα πως άργησαν να το πράξουν αυτό, με δεδομένο πως η σέντρα στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα δίνονταν στις αρχές Οκτώβρη. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά και για τους κυανόλευκους, οι οποίοι λόγω του lockdown παραμένουν σπίτια τους, όπου και προπονούνται ατομικά και δεν πατάνε και πάλι χορτάρι… είτε στο γήπεδο της Νεάπολης, είτε στο Πλαστικό του Π. Μαγουλάς και το γήπεδο του ΟΣΕ, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Τελευταίο τεστ για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας δύο περίπου εβδομάδες πριν, αλλά πλέον με το τοπικό lockdown από την περασμένη Τρίτη και στον Βόλο, άγνωστο παραμένει το πότε θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Εξάλλου με την επιστροφή να λογίζεται στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μήνα από σήμερα, ακόμη και τότε δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, μιας και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπουν και πάλι σε μια περίοδο προετοιμασίας, έστω και για λίγες εβδομάδες.

Ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ συνεχίζουν να πράττουν ότι έκαναν και στην περίπτωση του πρώτου lockdown, με τη διαφορά πως τον Μάρτιο τα πρωταθλήματα βρίσκονταν προς το φινάλε, ενώ τώρα δεν έχει ξεκινήσει καν η σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως η Νίκη «κληρώθηκε» να συμμετάσχει στον Νότιο Όμιλο της νέας Football League, δίνοντας την παρακάτω σειρά των αγώνων, όταν κι αν αυτοί αποφασιστεί από τους αρμόδιους να ξεκινήσουν:

Nότιος Ομιλος

1η αγωνιστική 10η

Νίκη Βόλου-Αιγάλεω

2η αγωνιστική 11η

Ρόδος-Νίκη Βόλου

3η αγωνιστική 12η

Νίκη Βόλου-Ιάλυσος

4η αγωνιστική 13η

Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη

5η αγωνιστική 14η

Νίκη Βόλου-Σαντορίνη

6η αγωνιστική 15η

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

7η αγωνιστική 16η

Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

8η αγωνιστική 17η

Νίκη Βόλου-Καλλιθέα

9η αγωνιστική 18η

Νίκη Βόλου-Επισκοπή

Σημειώνεται πως μετά τους δύο γύρους θα ακολουθήσουν playoffs για τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο ξεχωριστά με εντός και εκτός έδρας αγώνες playoffs σε έξι αγωνιστικές -διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα θα πραγματοποιηθούν playout για τις θέσεις 5-10 με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές, διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.

Μαρτσούκος: «Αρχές Γενάρη θα ξεκινήσουμε»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Βλαχιώτη -ομάδα την οποία θα συναντήσει η Νίκη Βόλου όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα- Πέτρος Μαρτσούκος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην μη έναρξη του πρωταθλήματος της Football League. Συγκεκριμένα σχολίασε:

Οκτώ μήνες χωρίς επίσημο αγώνα στην Football League, πιστεύεται θα δούμε το προσεχές διάστημα;

«Ας είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάλλον θα ξεκινήσουμε. Βρισκόμαστε σε τέσσερις μήνες προετοιμασίας. Όλα αυτά πάνε στράφι. Σαν να μην κάναμε προετοιμασία αφού δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα.

Είμαστε στις επαγγελματικές κατηγορίες και επί τέσσερις μήνες… είμαστε με το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας. Χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία. Δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει, ότι αν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, αν θα πάρουμε χρήματα από τα τηλεοπτικά, αν θα πάρουμε χρήματα από τις στοιχηματικές εταιρίες. Είναι όλα στον αέρα».

Για το αν οι ομάδες της Football League μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος και να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο της Super League: Από την στιγμή που κάθε πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος πήρε την απόφαση να ανεβάσει την ομάδα του σε επαγγελματική κατηγορία, πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα έξοδα.

Αν υποθέσουμε ότι το Πρωτάθλημα ξεκινήσει στις αρχές του Ιανουαρίου, θα πρέπει να γίνει ένα πιο μικρό Πρωτάθλημα ώστε να προλάβουμε; Δεν νομίζω να χρειαστεί για την Football League. Μπορεί να κοπούν τα playoffs και τα playout.

Πως είναι τα πράγματα στον Αστέρα Βλαχιώτη;

Οι παίκτες σταμάτησαν τις ομαδικές προπονήσεις. Έχουν πάρει πρόγραμμα από το τεχνικό επιτελείο και κάνουν ανά δύο παίκτες προπονήσεις. Όλοι παίκτες παραμένουν στη Λακωνία.

Για την άποψη των προέδρων της Football League όσον αφορά την έναρξη: Οι περισσότεροι πρόεδροι θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί όσο περνάει ο καιρός επιβαρύνονται οι ομάδες οικονομικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου