ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εφυγε» ο πρ. γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου Γ. Ξαγοράρης

εφυγε-ο-πρ-γενικός-αρχηγός-της-νίκης-820160

«Εφυγε» από τη ζωή χθες σε ηλικία 74 ετών ο πρώην γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος της Νίκης Βόλου και πρώην αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, Γιώργος Ξαγοράρης.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε πλούσια δράση στα κοινά, απεβίωσε στις 4 το απόγευμα στο σπίτι του δίπλα στην οικογένειά του, όπως άλλωστε ήταν και προσωπική του επιθυμία, χάνοντας την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε απέραντη θλίψη, καθώς ο 74χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Εκτός από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, ο εκλιπών ήταν μία από τις καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του νομού.

Ήταν ξυλογλύπτης και διατηρούσε επί σειρά ετών εργαστήρι στην οδό Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.

Είχε μεγάλη γνώση και ευαισθησία πάνω σε θέματα που αφορούσαν στον πολιτισμό και διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Οργανισμό του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας επί δημαρχίας Παύλου Μαβίδη.

Ο Γιώργος Ξαγοράρης ήταν μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Εγγλεζονήσι» και εργάστηκε με πάθος για την προβολή και προώθηση των θεμάτων του Συλλόγου τη δεκαετία του ‘90.

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό τη δεκαετία του ’80 είναι ευρέως γνωστή. Ο εκλιπών διετέλεσε γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος της Νίκης Βόλου τη δεκαετία του ’80. Άνθρωποι που τον γνώρισαν είπαν ότι είχε μεγάλη αγάπη για την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη Νίκη Βόλου τον συνόδευε μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Ήταν παντρεμένος με τη Χρύσα Μέλη – Ξαγοράρη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Μιχάλη, δικαστικό υπάλληλο στην Εισαγγελία Τρικάλων, και τη Βάσω, ιδιωτική υπάλληλο, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τρία εγγόνια.

Ο εκλιπών ήταν άριστος οικογενειάρχης, προσωπικότητα ιδιαίτερα κοινωνική και δραστήρια. Αγαπούσε τα ταξίδια και συνέχιζε να ταξιδεύει σχεδόν σε ολόκληρη τη ζωή του. Τα προβλήματα με την υγεία του ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο και έδωσε σκληρή «μάχη», πλην όμως άνιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου