ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βαριά ήττα από την Πύδνα για την ελλιπή Νίκη Βόλου με 4-1

βαριά-ήττα-από-την-πύδνα-για-την-ελλιπή-8200

Την πιο ευρεία σε έκταση ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου με αντίπαλο την Πύδνα στο Κίτρος της Κατερίνης. Το τελικό 4-1 συνιστά τη μεγαλύτερη φετινή ήττα των κυανόλευκων με την αμέσως προηγούμενη να έχει σημειωθεί και πάλι στην Κατερίνη, αλλά από τον πρωταθλητή Αιγινιακό και με σκορ 3-1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών ανάγκασαν το Στέφανο Ξηροφώτο να παρατάξει την ομάδα με ενδεκάδα ανάγκης και με μόλις δύο παίκτες στον πάγκο, από τους οποίους χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ο Ματθαίου και δίχως να χρειαστεί ο τερματοφύλακας Σταμέλος, αφού οι Σκοπελίτης και Κυπτίου ήταν εκτός λόγω καρτών και τραυματισμού αντίστοιχα.

Οι Βολιώτες βρίσκονται μόλις μία αγωνιστική πριν από την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, υποδεχόμενοι τον Οικονόμο Τσαριτσάνης την ερχόμενη Κυριακή στο Π. Μαγουλάς, αλλά για την χθεσινή 33η δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν κάτι παραπάνω.

Ο 41χρονος τεχνικός, που έκανε το ντεμπούτο του χθες, παρέταξε τον Στούκα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αλεξανδρή, Χολέβα, Ναουμίδη και Αναστασίου. Ο Βέργος είχε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Τζορμπαντζή και Μέτσε να χρησιμοποιούνται μπροστά του, ο Κόλα να καλύπτει τη δεξιά πλευρά, την αριστερή ο Ιορδανίδης, με τον Ελευθεριάδη να έχει ρόλο επιθετικού.

Το εύρος του σκορ αδικεί τους κυανόλευκους, οι οποίοι πάλεψαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια μετά το 2-1, αλλά κάπου εκεί κατέρρευσαν και δέχθηκαν δύο φθηνά γκολ, από την Πύδνα, που έχει πλέον να σκέφτεται και τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 9ο λεπτό, ο Βέργος εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Αλυσανδράτος μπλόκαρε σωτήρια με διπλή προσπάθεια. Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών το ανάποδο γυριστό σουτ του Ελευθεριάδη δε βρήκε στόχο για να ακολουθήσει στη συνέχεια το 1-0.

Συγκεκριμένα στο 17’ η Νίκη πλήρωσε την αδυναμία της στα στημένα για άλλη μία φορά, όταν ο Στούκας απέκρουσε φάουλ του Ραπτόπουλου, αλλά ο Μακράκης πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Νίκη έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ελευθεριάδης βρήκε με ωραία μεταβίβαση τον Ιορδανίδη, αλλά το πλασέ από τη μικρή περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας Αλυσανδράτος με τα πόδια πάνω στη γραμμή.

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Ραπτόπουλο να βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση στο 35’, όμως αντί για σουτ, τροφοδότησε τον Πετρουζέλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να απειλήσει, με την άμυνα να τον προλαβαίνει. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του α’ μέρους και στο 40’, ο Κόλα των γηπεδούχων έδωσε για τον Καμπλιώνη, που έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Στούκας έδιωξε σε κόρνερ, διατηρώντας το 1-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους και από σέντρα του Ρ. Κόλα στο 56’, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μέτσε, με τον Πετρουζέλη να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών για το 2-0.

Η Νίκη Βόλου κατάφερε με τη σειρά της να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από ενέργεια του θετικότατου Ελευθεριάδη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δημητρίου, με το πέναλτι να εκτελείται εύστοχα από τον Κλέβι Κόλα στο 75’.

Με τους φιλοξενούμενους να θέλουν πλέον να κυνηγήσουν την ισοφάριση, ο Ελευθεριάδης γύρισε την μπάλα στον Ματθαίου, όμως το πλασέ του νεαρού μέσου σταμάτησε στον Αλυσανδράτο, που μπλόκαρε σωτήρια.

Στα τελευταία λεπτά η Νίκη κατέρρευσε από δυνάμεις και ο Καμπλιώνης έβγαλε την παράλληλη σέντρα στο 87’, με τον Παυλίδη να πετυχαίνει το 3-1 τρία λεπτά πιο μετά, ενώ το τελικό 4-1 έγραψε ο Καμπλιώνης στο 90’ με πλασέ έπειτα από σέντρα του Κυπαρίσση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου