ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γιάννης Καζεπίδης: «Η Νίκη Βόλου είναι ιερό κειμήλιο»

γιάννης-καζεπίδης-η-νίκη-βόλου-είναι-797760

Η Νίκη Βόλου σπεύδει να υλοποιήσει την κοινωνική προσφορά και να δώσει τρόφιμα και δώρα σε άπορους συνανθρώπους μας και παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη και με αφορμή την κίνηση της αυτή, καλεσμένος σε χθεσινή εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ήταν ο σύμβουλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Νίκης Βόλου, κ. Γιάννης Καζεπίδης.

Η κυανόλευκη ΠΑΕ για ακόμη μία φορά δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και μετά το Πάσχα, όταν και είχε κάνει το γιορτινό τραπέζι σε 10 άπορες οικογένειες, αυτή τη φορά θα στηρίξει υλικά περίπου 20 οικογένειες, ενώ θα βρεθεί και δίπλα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου, αλλά και σε εκείνα της Κιβωτού του Κόσμου που φιλοξενείται στο Διμήνι, χαρίζοντας δώρα.

Παράλληλα η κυανόλευκη ΠΑΕ προτρέπει όλον τον κόσμο να ενδιαφερθεί και να βοηθήσει σπίτια με παρόμοια προβλήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεών μας και της εορταστικής περιόδου που έρχεται, καλούμε όλον τον κόσμο να ενδιαφερθεί και να βοηθήσει σπίτια με παρόμοια προβλήματα. Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, φροντίστε, όσοι περισσότεροι συνάνθρωποί μας, να έχουν αξιοπρεπή και όμορφα Χριστούγεννα».

Στη χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο δημοσιογράφος συνεχάρη δημόσια την ομάδα της Νίκης Βόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο σύλλογος της Νίκης Βόλου παραδίδει μαθήματα ζωής. Από τη μεριά του ο κ. Γιάννης Καζεπίδης δήλωσε:

Για την ιστορία του κυανόλευκου συλλόγου: «Στη Νέα Ιωνία αισθανόμαστε περήφανοι για τη Νίκη Βόλου και την Ευαγγελίστρια. Ο κυανόλευκος σύλλογος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την φιλοσοφία του κοινωνικού γίγνεσθαι. Τα στοιχεία που μας έδωσαν οι πρόσφυγες-συγγενείς μας από την Πόλη ήταν ο Σύλλογος και η εικόνα της Παναγίας που χτίστηκε μαζί με τη Νίκη στην εκκλησία Ευαγγελίστρια και βρίσκονται εκεί ως ιερά κειμήλια».

Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα ετοιμαστεί για τις άπορες οικογένειες: «Οι λέξεις αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αδελφικότητα χαρακτηρίζουν το σύλλογο μας και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αδιάφοροι τουλάχιστον αυτές τις άγιες ημέρες. Φέτος απευθυνόμαστε στους ιερείς της Ευαγγελίστριας και το διοικητικό συμβούλιο της Νίκης Βόλου που θα μεριμνήσει για 10 δέματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν τα πάντα για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα πάμε πόρτα-πόρτα, θα μιλήσουμε με αυτές τις οικογένειες και θα δείξουμε πως είμαστε εδώ σε οποιαδήποτε δυσκολία. Βέβαια όλα αυτά σε συνεννόηση με την τοπική εκκλησία».

Για την Κοινωνική Πρόνοια: «Επίσης, άλλες 10 οικογένειες έχουν άμεση ανάγκη για την κάλυψη βασικών ειδών ανάγκης. Ηδη έχουμε έρθει σε επικοινωνία με σούπερ μάρκετ του Βόλου και θα μοιραστούν κουπόνια σε κοινωνικούς λειτουργούς της Πρόνοιας, ώστε να απαλύνουμε κάπως τον πόνο κι αυτών των οικογενειών».

Για την στήριξη στα παιδιά: «Στο Βόλο υπάρχουν ιδρύματα, στα οποία η Νίκη Βόλου παραμένει πάντα αρωγός και συμπαραστάτης. Την περσινή περίοδο των Χριστουγέννων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Βενέτης επιμελήθηκαν για το ντύσιμο των παιδιών. Δυστυχώς φέτος λόγω του λουκέτου που έχουν υποστεί τα καταστήματα, δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Ομως θα επισκεφθούμε το Ορφανοτροφείο του Βόλου και επικοινωνήσαμε την πρόεδρο του τοπικού ιδρύματος, η οποία μας ενημέρωσε πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από δύο λάπτοπ, για να εξυπηρετηθούν άμεσα για το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Ηδη το φροντίζουμε, καθώς το θέμα του παιδιού αποτελεί άμεση προτεραιότητα για εμάς».

Για την Κιβωτό του Κόσμου: «Εκεί διαμένουν παιδιά που έχουν χάσει την επιμέλεια και θα ενημερωθούμε από τον ιερέα για τις ανάγκες που έχουν αυτά τα παιδιά, ενώ σκεφτόμαστε να αναγραφεί και η Κιβωτός του Κόσμου στη φανέλα της ομάδας μας».

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Νίκη Βόλου είναι ιερό κειμήλιο. Ο κόσμος είναι συνυφασμένος με την ιδέα του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1500 ενεργά δελτία στα τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος μας με στόχο το ευ αγωνίζεσθαι και την αξιοποίηση σωστών αθλητών-αθλητριών και ανθρώπων στην κοινωνία μας. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτης πατούν ακριβώς στη δομή της Νίκης Βόλου»!

Συνεχίζει η Λέσχη Φιλάθλων

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία χρονιά και η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων της Νίκης Βόλου, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και όχι μόνο για όσους έχουν ανάγκη.

Τα μέλη της Λέσχης και όχι μόνο έχουν ανταποκριθεί και με το παραπάνω συγκεντρώνοντας τις τελευταίες ημέρες τρόφιμα και παιχνίδια για παιδιά που θα μοιραστούν σε οικογένειες τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των οικογενειών που θα μοιραστούν τα αγαθά ξεπερνά τις 50 και βρίσκονται σε Νέα Ιωνία, Βόλο, Αγχίαλο κ.α.

Η συγκέντρωση αγαθών συνεχίζεται και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Λέσχη Ο.Φ. Νίκης: «Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία χρονιά η Λέσχη Ομίλου Φίλων Νίκης Βόλου σε μία εποχή που η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη. Ποδόσφαιρο για την ομάδα μας δεν υπάρχει αρκετό καιρό τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στη Λέσχη του Ο.Φ. Νίκης Βόλου δεν έχουμε άλλες δραστηριότητες. Και πράγματι, κάποιες από αυτές είναι πολύ όμορφες.

Ανθρωποι αυτής της κοινωνίας είμαστε και κουβαλάμε όλα αυτά τα χρόνια πολλά κουσούρια, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να κρατάμε και μερικές από τις αξίες που σιγά-σιγά χάνονται.

Μια τέτοια αξία είναι και η αλληλεγγύη, την περίοδο αυτή που ταλαιπωρείται όλος ο πλανήτης. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναδούμε τα γήπεδα γεμάτα -αν ο αθλητισμός έχει κάποιο νόημα χωρίς εμάς τους φιλάθλους- γνωρίζοντας ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη. Γνωρίζουμε όμως ότι η καψούρα μας, μας λείπει και όταν κάτι σου λείπει το κουβαλάς μαζί σου όπου και αν είσαι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ας δείξουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας τις μέρες αυτές που για τους περισσότερους είναι γιορτινές, αλλά και σε άλλους πολύ δύσκολες.

Εμείς είμαστε για να προσφέρουμε λίγα χαμόγελά σε παιδιά και σε οικογένειες, μη ξεχνώντας την καταγωγή των προσφύγων προγόνων μας.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και παιχνίδια στα γραφεία της Λέσχης του Ο.Φ. Νίκης, Μαιάνδρου 24 από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα καθημερινώς. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθούμε σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Δημήτρη Κοτρώτσο στο τηλ. 6976206981».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου