ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ηταν η αγωνιστική κορύφωση της χρονιάς»

ηταν-η-αγωνιστική-κορύφωση-της-χρονι-789096

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Ως.. άθλος αντιμετωπίζονται οι επιτυχίες του κολυμβητικού τμήματος, σύμφωνα με τη διοίκηση της Νίκης Βόλου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά την πανελλήνια πρωτιά του συλλόγου. Επίσης ανακοινώθηκε η ίδρυση τμήματος ενηλίκων τη νέα χρονιά, ενώ εκφράστηκαν συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με σύσσωμη τη διοίκηση των “κυανόλευκων” να εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική και ευχήθηκε δύναμη στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Ξεκινώντας από την αποτίμηση του προηγούμενου χρόνου, ο γεν. γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη, Πέτρος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες του κολυμβητικού τμήματος (πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Age Group 12 – 15 Ιουλίου στον Βόλο και 19 – 22 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη) κάνοντας λόγο για “αγωνιστική κορύφωση“. Επίσης ευχαρίστησε τους αθλητές, τους προπονητές και όσους προσέφεραν.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα ιδρυθεί τη νέα χρονιά τμήμα ενηλίκων, το οποίο είχε γίνει και παλαιότερα, όμως θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση, ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ στο τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα Διοικούσα Επιτροπή.

Αναλυτικά: «Ήταν η αγωνιστική κορύφωση μιας χρονιάς που πέρασε. Σε εκείνο που αξίζει να σταθούμε είναι ότι για πρώτη φορά επαρχιακός σύλλογος κατορθώνει να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Age Group στις ηλικιακές κατηγορίες. Για πρώτη φορά επαρχιακός σύλλογος με δικές του δυνάμεις κάνει άθλο. Εκπροσωπώντας τη διοίκηση, οφείλω να πω ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά, καθώς η προσπάθειά τους ήταν συγκινητική, στους προπονητές που είχαν την ευθύνη οργάνωσης του τμήματος, στους γονείς, αλλά και σε όλους που προσέφεραν. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά. Οι ανάγκες του κολυμβητικού τμήματος έχουν αλλάξει. Το τμήμα ωριμάζει και μπαίνει σε άλλα οργανωτικά μονοπάτια».

Ακολούθως, ο έφορος του τμήματος κολύμβησης κ. Βενέτης έδωσε με τη σειρά του συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία και τόνισε πως στόχος είναι η Νίκη να ανέβει στις κατηγορίες Open, που είναι η κορωνίδα της κολυμβητικής διοργάνωσης. «Θέλει πολλή προσπάθεια. Έχω την πεποίθηση με τους προπονητές, τη διοίκηση και τη Δ.Ε. ότι ο στόχος θα επιτευχθεί» δήλωσε.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο το μέλος της διοικούσας επιτροπής κολύμβησης, Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης ο οποίος επίσης συνεχάρη αθλητές, προπονητές, γονείς, αλλά και τη διοίκηση, ενώ ανέφερε πως «δεσμευόμαστε ότι εμείς θα είμαστε εδώ σε αυτή την ωραία διαδρομή. Αυτή η επιτυχία δεν ήταν κάτι τυχαίο. Ήταν κάτι που χτιζόταν και μετουσιώθηκε σε γεγονός. Αυτή η δυναμική θέλουμε να συνεχίσει κι αυτό θα φανεί από τα έργα».

Τη “σκυτάλη” πήρε ο τεχνικός διευθυντής – συντονιστής προπονητικού προγράμματος του τμήματος, Μάρκος Μανταλούφας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του αποτελέσματος αλλά και πως διεξήχθη στον Βόλο, καθώς, όπως είπε, έχει παράδοση και μπορεί να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις. Μίλησε επίσης για τα μετάλλια που κατάκτησε το τμήμα, άλλα και ότι μερικά από τα παιδιά θα αγωνιστούν σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Πρέπει να αναζητηθούν χορηγοί, να μας βοηθήσει ο Δήμος, καθώς του χρόνου η αγωνιστική ομάδα θα αριθμεί 60 παιδιά και οι 40 θα μπορούν να μετέχουν σε τελικούς κι αυτό απαιτεί διαδρομές, ώρες και χρόνο. Να γίνει δικαιότερη κατανομή των διαδρομών. Με μία καλή συνεννόηση, καλοπροαίρετα, κοιτώ πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά του Βόλου να εκπροσωπήσουν τον Βόλο».

Σε ερώτηση για το.. μυστικό της επιτυχίας, ο κ. Μανταλούφας αναφέρθηκε στο έργο του Πέτρου Παρασκευόπουλου, αλλά και στο γεγονός ότι υπήρξε κολυμβητήριο και αριθμός ικανών κολυμβητών να κολυμπάνε μαζί στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, ενώ πρόσθεσε πως στο Βόλο οι συνθήκες για τα παιδιά είναι ιδανικές. «Εάν τα κολυμβητήρια λειτουργούν, δεν υπάρχει λόγος να φύγουν τα παιδιά. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε».

Τέλος, ο Κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στους χώρους προπόνησης των αθλητών, ενώ δήλωσε πως μπορεί να υπάρχουν και συμμετοχές παιδιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Η Νίκη Βόλου εκπροσωπεί ένα σεβαστό κομμάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι της αγωνιστικής ισχύος του Νομού. Πρέπει να είναι σεβαστό και να γίνει αντιληπτό ότι είναι προϊόν προσπάθειας. Τίποτα δεν χαρίστηκε στον Σύλλογο. Οφείλει ο τόπος να το επιστρέψει στα παιδιά και υπάρχουν σοβαρές παράμετροι που θα πρέπει να προσεχθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου