ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: «Πάμε σε πόλεμο με σφεντόνες»

νίκη-βόλου-πάμε-σε-πόλεμο-με-σφεντόνε-776616

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησαν στον Ρ/Σ Βόλος 9,86 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκης Βόλου Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν σε σημαντικά ζητήματα και τεκταινόμενα που αφορούν στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, κάνοντας λόγο για μία μη βιώσιμη κατηγορία. Επίσης, αναφέρθηκαν στις εργασίες που ξεκίνησαν στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΣΕ, αλλά και στην σύμβαση σχετικά με το Πανθεσσαλικό στάδιο. Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Για το μετοχικό κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ που αφορά στις ομάδες της Football League:

Β.Β.: «Όλες οι ομάδες της Football League έπρεπε να είχαν μετοχικό κεφάλαιο το λιγότερο 300.000 ευρώ. Όταν μιλάμε για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο με καθαρά έσοδα 30.000 ευρώ, πως θα ισοσκελιστεί αυτή η ανώνυμη εταιρία; Ας μην ξεχνάμε και τις κρατήσεις που θα προκύψουν από το ΙΚΑ, την εφορία, και την ασφάλεια του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το μετοχικό κεφάλαιο είναι τα χρήματα που βάζουν οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα αυτό. Το ποσό των 30.000 ευρώ δεν είναι ισχυρό. Αν υπήρχαν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια αγώνων, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική και το προϊόν ανταγωνιστικό. Τα δεδομένα και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι».

Α.Π.: «Ο υφυπουργός αθλητισμού είπε αρκετά. Πρέπει να ισχυροποιηθούν οι κανόνες. Απλώς να ξεκινήσουμε με την εφαρμογή της πρότασης και έπειτα να καταλήξουμε στην ισχυροποίηση. Υπάρχει το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, η ΕΕΑ και κανόνες, αλλά λόγω της πανδημίας δεν τηρούνται. Μετοχικό κεφάλαιο είναι και τα χρήματα που πρέπει να επενδυθούν σε υποδομές και ακαδημίες. Δεν είναι μόνο να καλύψεις μία χασούρα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι επένδυση. Από την άλλη η Super League 2 και η Football League δεν είναι βιώσιμες κατηγορίες. Φθάσαμε 20 Ιανουαρίου και η οικονομική ζημιά είναι τριψήφια με μηδαμινά έσοδα. Δυστυχώς πολλές ομάδες κάνουν έρανο για να πάρουν αδειοδότηση».

Για την ύπαρξη τριών επαγγελματικών κατηγοριών:

Α.Π.: «Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ελλάδας δεν μπορεί να αποτελείται από 40 και πλέον επαγγελματικές ομάδες. Είναι άδικο. Η διοργανώτρια αρχή πρέπει να προστατεύει τα σωματεία, αλλά κάνει το αντίθετο. ΕΠΟ, Υπουργείο Αθλητισμού και διοργανώτρια αρχή έπρεπε να συνεργαστούν από την αρχή για το καλό του αθλήματος. Δυστυχώς το προϊόν της χώρας μας υποτιμάται, ελληνικές ομάδες δεν έχουν καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, ενώ η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται χαμηλά στο ranking. Το σύστημα νοσεί βαριά και εμείς πάμε σε «πόλεμο» με «σφεντόνες».

Για την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων του προεδρείου της SL2/FL:

Β.Β.: «Οι προσπάθειες είναι τυφλές και οδηγούμαστε σαν ζητιάνοι να ζητάμε επιδότηση».

Α.Π.: «Με 12 ομάδες Cosmote και Nova θα ακύρωναν το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Προσωπικά έκανα συζητήσεις, οπότε πάμε σε μία λύση που το κράτος επιδοτεί ένα σύστημα που νοσεί βαριά. Ο έλληνας πολίτης γιατί να χρηματοδοτεί μια τέτοια κατάσταση; Πρέπει να διορθώσουμε καίρια θέματα και να πάμε σε ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Να εφαρμοστούν κανόνες, ώστε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα».

Για τα κριτήρια μιας άμεσης συζήτησης:

Β.Β.: «Τα προβλήματα προέκυψαν από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Από την τωρινή χρονική στιγμή, έπρεπε να ξεκινήσουν διεξοδικές συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, διότι και από τη νέα αγωνιστική περίοδο πάλι θα υπάρξουν δύσκολες καταστάσεις».

Α.Π.: «Πέρυσι χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία, καθώς με την διακοπή του πρωταθλήματος από τα μέσα Μαρτίου, ΕΠΟ, Υπουργείο Αθλητισμού και διοργανώτρια αρχή έπρεπε να διευθετήσουν όλα αυτά τα θέματα και να εκμεταλλευτούν την συγκυρία».

Για τη σύμβαση με το Πανθεσσαλικό:

Α.Π.: «Την οριστική σύμβαση με συγκεκριμένους δίκαιους όρους και αγοράς, θα την υπογράψουμε μέσα στην εβδομάδα. Ως διοίκηση κινούμαστε με το συμφέρον της ομάδας μας».

Β.Β.: «Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου μας έδωσε το οκ. Επειδή όμως άλλαξε ιδιοκτησία το Πανθεσσαλικό στάδιο και πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Βόλου, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε με τους τοπικούς φορείς. Τα τυπικά αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες».

Για τυχόν μεταγραφικές κινήσεις που θα προκύψουν στο επόμενο χρονικό διάστημα:

Α.Π.: «Η Νίκη Βόλου είναι ενεργή ομάδα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πέρυσι το καλοκαίρι «χτίσαμε» μια ομάδα για την Super League 2, καθώς δεν υπήρξαν αποχωρήσεις παικτών και παρατηρήθηκε συνέχεια στο προπονητικό τιμ. Θα υπάρξουν δύο – τρεις μεταγραφικές προσθήκες, οι οποίες θεωρούνται πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις και να μην βγούμε εκτός στόχων. Να εμβαθύνουμε περισσότερο το ρόστερ, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα λόγω πανδημίας, τιμωριών και τραυματισμών».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας:

Β.Β.: «Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτή την κατηγορία. Δύσκολο για προβλέψεις όσον αφορά τα φαβορί στο Νότιο όμιλο της Football League, καθώς δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας».

Για την ύπαρξη αρνητικού ή όχι κλίματος από τις αντίπαλες ομάδες της κατηγορίας:

Β.Β.: «Πάνω απ’ όλα παίζουμε ποδόσφαιρο. Για ποιο λόγο να επικρατεί εχθρικό κλίμα; Διεκδικούσαμε μία νομιμότητα προς όφελος των ομάδων, ώστε η κατηγορία να καταστεί ανταγωνιστική. Δυστυχώς το πρωτάθλημα υποβαθμίστηκε».

Α.Π.: «Αρνητικό κλίμα δεν υφίσταται. Αυτό το κλίμα το δημιούργησαν κάποια σάιτ για λόγους εντυπωσιασμού. Να τηρηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες, γιατί και άλλες ομάδες θα βρεθούν σε παρόμοια φάση. Οι νομικές μας κινήσεις ήταν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τις σχέσεις με τον πρόεδρο της SL2/FL κ. Λεουτσάκο:

Α.Π.: «Δεν έχουμε προσωπική επαφή, πέρα από τις τηλεδιασκέψεις».

Για το γήπεδο της Νεάπολης:

Α.Π.: «Δικαιούμαστε δύο προπονήσεις την εβδομάδα στο γήπεδο της Νεάπολης. Βασικό κριτήριο για την επιλογή έδρας ήταν η πανδημία, καθώς με το 10% στο συγκεκριμένο γήπεδο της Νεάπολης θα είχαν το δικαίωμα εισόδου 300-400 φίλαθλοι, ενώ στο Πανθεσσαλικό μπορούν να δώσουν το παρών 3.000-4.000 φίλαθλοι. Πρώτη έδρα δηλώσαμε το Πανθεσσαλικό και δεύτερη την Νεάπολη».

Για τις εργασίες στο γήπεδο του ΟΣΕ:

Β.Β.: «Πράγματι ξεκίνησαν οι εργασίες στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΣΕ. Πρωτίστως πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον εξωτερικό χώρο, καθώς ο χρόνος μας πιέζει και οι σπορές να γίνουν μέσα στο Μάρτιο, και να δημιουργηθεί ένας άριστος αγωνιστικός τάπητας. Δίνεται βάρος σε καινούργια κανάλια απορροής και στο αποχετευτικό σύστημα».

Α.Π.: «Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω πως το μετοχικό κεφάλαιο ξεπερνά τις 500.000 ευρώ που έχουν επενδυθεί. Η διοίκηση της κυανόλευκης οικογένειας αντιπροσωπεύει το αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο που είναι η Νίκη Βόλου με χιλιάδες φιλάθλους εντός και εκτός Μαγνησίας. Είμαστε οικονομικά σωστοί απέναντι στο Δήμο Βόλου και είναι λογικό να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση σε επαγγελματικά πλαίσια».

Για τη συνεργασία με ομάδα της Αργεντινής:

Β.Β.: «Ο τεχνικός διευθυντής της κυανόλευκης ΠΑΕ, Ρήγας Στύλας, διαθέτει την ικανότητα να κρίνει και έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από πλευράς της διοίκησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου