ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αργεντινοί και με τη… βούλα

αργεντινοί-και-με-τη-βούλα-751991

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου είναι από χθες και με κάθε επισημότητα οι τρεις Αργεντινοί, που από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται στον Βόλο, με τους κυανόλευκους να ανακοινώνουν την απόκτησή τους, αλλά και τη μετάθεση της πρώτης προπόνησης, που δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Τρία νέα πρόσωπα προστίθενται στο κυανόλευκο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου κι αν βρει την ομάδα να αγωνίζεται, μιας και στις 19 Αυγούστου θα ληφθεί απόφαση για αναδιάρθρωση ή όχι από την ΕΠΟ.

Η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε βέβαια, ενεργοποιώντας ήδη τις συμφωνίες με τους τρεις νεοαποκτηθέντες Αργεντινούς. Μπόσιο, Ιμπάνιεθ και Γκονζάλες, ανακοινώθηκαν επίσημα και έπεται συνέχεια, αφού βάσει των ανακοινώσεων το ρόστερ της περιόδου 2020-21 αποτελείται από 11 ποδοσφαιριστές.

Οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ Νίκη Βόλου:

Για τον Σέρτζιο Φαμπιάν Γκονζάλες: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Sergio González. Ο Sergio Fabián González, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην πόλη Λαμάρκε της Αργεντινής, είναι 25 ετών και αγωνίζεται, με την ίδια ευχέρεια, τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, ως εξτρέμ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη Λανούς, με την οποία, ως μέλος του ρόστερ της, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Αργεντινής, το 2016. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Ντεφένσα, Σαν Μάρτιν και Γκιγιέρμο Μπράουν, έχοντας συνολικά στο ενεργητικό του 26 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ στην Α’ Αργεντινής και 49 συμμετοχές και εννιά τέρματα στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του. Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στην Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, ομάδα της Β’ Αργεντινής, με την οποία κατέγραψε 20 συμμετοχές (14 ως βασικός, 11 90λεπτα) και πέτυχε δύο τέρματα.

Καλωσορίζουμε τον Sergio στη Νίκη Βόλου και του ευχόμαστε μία πετυχημένη χρονιά με υγεία».

Για τον Λούκας Μπόσιο: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Lucas Bossio.

Ο Bossio γεννήθηκε στο Βενθεσλάο Εσκαλάντε της Αργεντινής, είναι 30 ετών κι αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ.

Έχει αγωνιστεί στις ομάδες της χώρας του Ριβαντάρια Σαν Μαρτίν, Σαν Χόρχε, Τσακαρίτα Τζούνιορς, Σαρμιέντο και Γκιγιέρμο Μπράουν, ενώ πέρσι πέρασε από την Αλμάγκρο, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής, με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές (14 ως βασικός, 13 90λεπτα).

Καλωσορίζουμε τον Lucas στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία κι αγωνιστικές επιτυχίες».

Για τον Φερνάντο Εμάνουελ Ιμπάνιεθ: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Emanuel Ibáñez.

O Fernando Emanuel Ibáñez, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, είναι 27 ετών κι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ως κεντρικός χαφ.

Έχει αγωνιστεί, κατά σειρά, σε Ταγιέρες, Ουργκίθα και Εστουδιάντες, ενώ τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η Τεμπερλέι, με την οποία, την περασμένη χρονιά, στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της Αργεντινής, αγωνίστηκε σε 17 αναμετρήσεις (16 ως βασικός, 13 “90λεπτα”), σκοράροντας ένα τέρμα.

Καλωσορίζουμε τον Emanuel στην οικογένεια της Νίκης Βόλου και του ευχόμαστε μία επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά, με υγεία».

Αλλαγή στην… «πρώτη»

Η πρώτη προπόνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου, ωστόσο οι κυανόλευκοι τη μετέθεσαν κατά πέντε ημέρες, προγραμματίζοντάς τη για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Αν και η αυριανή «πρώτη» είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο «Παντελής Μαγουλάς», οι κυανόλευκοι δεν αναφέρουν τον τόπο τέλεσης της νέας «πρώτης», η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό. Εξάλλου τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν θα πρέπει να είναι τέτοια, προς αποφυγή του συνωστισμού και σίγουρα το Πανθεσσαλικό αποτελεί την ιδανικότερη λύση, προς τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19. Η ενημέρωση της ΠΑΕ σχετικά με την «πρώτη» έχει ως εξής: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει πως η πρώτη προπόνηση της ομάδας μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Οι συνθήκες, κατά τις οποίες θα διεξαχθεί, θα γνωστοποιηθούν στο κοινό, με νεώτερη ανακοίνωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου