ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: «Ολα κυλούν κατ’ ευχήν»

νικη-βολου-ολα-κυλούν-κατ-ευχήν-739380

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τη Νίκη, στην Πορταριά Πηλίου, συνεχίζεται και ο Γιώργος Κυριάκος, προπονητής τεχνικής και ατομικής βελτίωσης της ομάδας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, έκανε δηλώσεις για τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις του από την κυανόλευκη προπονητική διαδικασία και το ευρύτερο εργασιακό του περιβάλλον.

Ο Γιώργος Κυριάκος που επέστρεψε στο τεχνικό τιμ των κυανόλευκων σχολίασε πως ήταν λογικό η ομάδα του να μην έχει το στοιχείο της ανάπτυξης στο πρώτο φετινό φιλικό με την Παναχαϊκή, λέγοντας πως αυτό είναι ένα στοιχείο που θα προστεθεί στη συνέχεια στο παιχνίδι. Για την ώρα αυτό που προέχει είναι το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, χωρίς τραυματισμούς, για καλή μας τύχη, αλλά εξαιτίας και της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει, μέχρι στιγμής, απ’ όλους μας. Σε πρώτη φάση, ως τεχνικό τιμ, μας ενδιαφέρει το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, δίνουμε μεγαλύτερη ποσότητα προπόνησης, η οποία επικεντρώνεται στα τρεξίματα και στη δύναμη των ποδοσφαιριστών και λιγότερο στο τακτικό κομμάτι. Γι’ αυτό, άλλωστε, και στο φιλικό με την Παναχαϊκή υστερήσαμε στο κομμάτι της ανάπτυξής. Σιγά-σιγά, όσο περνά ο καιρός, η ποσότητα προπόνησης θα μειώνεται, θα πάμε σε άλλου είδους προγράμματα, με περισσότερη μπάλα και τεχνική, προκειμένου τα παιδιά, πέρα από τη φυσική τους κατάσταση, να ανακτήσουν και τον αγωνιστικό τους ρυθμό. Υπάρχει ιδιαίτερα έντονη διάθεση για δουλειά από τα παιδιά, αλλά και από εμάς τους προπονητές, οι έμπειροι δίνουν ερεθίσματα και στους νεαρούς να προσπαθήσουν περισσότερο. Ολα κυλούν κατ’ ευχήν».

Για τις δικές του αρμοδιότητες και τη συνύπαρξή του με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ: «Αρχικά, δεν υπάρχει ατομική εργασία σε ένα τεχνικό τιμ, κάθε αρμοδιότητα προκύπτει από ομαδική δουλειά και συνεννόηση. Οι δικές μου αρμοδιότητες αφορούν την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών σε όλα τα επίπεδα, τεχνική και φυσικά χαρακτηριστικά. Οφείλω να παρακολουθώ τους ποδοσφαιριστές, να εντοπίζω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και να προσπαθώ να βελτιώνω τα «τρωτά» σημεία του καθενός. Όπως είπα και στην αρχή, όμως, αυτό είναι ένα κομμάτι μίας ομαδικής προσπάθειας. Ο Νίκος ο Αθανασιάδης επικεντρώνεται στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ο Κώστας Σταμέλος στην ανάλυση των χαρακτηριστικών των δικών μας, αλλά και των αντιπάλων. Όλοι μαζί συνθέτουμε, όμως, ένα σύνολο ενεργειών που βοηθούν τον κ. Βεργέτη. Τα λόγια για τον προπονητή μας είναι περιττά, πρόκειται για έναν εκπληκτικό άνθρωπο κι εξαιρετικό προπονητή. Παρακολουθώντας τη δουλειά του κάποιος ειδικός, φαίνεται σαν να έχει έρθει από μία πολύ περισσότερο προηγμένη ποδοσφαιρική κοινωνία και μας δείχνει τον δρόμο. Μακάρι να παραμείνει στο Βόλο και τη Νίκη για πολλά χρόνια ακόμα και να αναπτύξει το πλάνο του στην πρώτη ομάδα, αλλά και στις ακαδημίες».

Για το γεγονός πως τη νέα χρονιά θα εργάζεται σε μία ομάδα Superleague 2: «Αρχικά, με γεμίζει χαρά. Η ομάδα θα παίξει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, με μεγαλύτερες ταχύτητες, υψηλότερη τεχνική, κάτι που φέρνει και περισσότερες απαιτήσεις από τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας. Για μένα προσωπικά, η Superleague 2 δεν αποτελεί αφορμή για υπέρμετρο άγχος, είμαι επαγγελματίας, έχω σπουδάσει αυτό που κάνω κι είμαι προετοιμασμένος για τέτοιες συνθήκες. Αν αύριο η ομάδα αγωνιζόταν στη Superleague 1, θα ένιωθα το ίδιο έτοιμος. Για μένα και τους συνεργάτες μου, η κατηγορία αυτή αποτελεί ερέθισμα για περισσότερη δουλειά, μας γεμίζει όρεξη, δημιουργικότητα, ανυπομονούμε να αποτυπώσουμε αυτά που έχουμε διδαχτεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Οφείλουμε, παίκτες, προπονητές και διοίκηση, να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω».

Αύριο με Τοξότη

Η Νίκη Βόλου δίνει συνέχεια στους φιλικούς αγώνες και μετά το παιχνίδι με την ομάδα της Παναχαϊκής θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Τοξότη, που προετοιμάζεται με τη σειρά της, για το δικό της πρωτάθλημα και την Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ. Η ομάδα του Θανάση Χρυσοχού θα είναι ο δεύτερος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει η Νίκη στο γήπεδο της Πορταριάς και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι έδρες των επόμενων φιλικών.

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:

Πέμπτη 27 Αυγούστου

Νίκη Βόλου – Παναχαϊκή 2-1

Κυριακή 30 Αυγούστου:

Νίκη Βόλου – Τοξότης

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – ΑΕΛ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – Απόλλων Λάρισας

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – Τρίκαλα

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – ΠΑΟ Καλλιθέας

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου:

Νίκη Βόλου – Βέροια

Εκτακτη ΓΣ της Ερασιτεχνικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της

συγκαλεί τα μέλη σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

14/9 στο γήπεδο «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ» και ώρα έναρξης τις 6 μ.μ.

Θέμα ημερησίας διάταξης είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος έκτασης «ΓΑΙΑΟΣΕ». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η έκτακτη γενική συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται τα 1/2 πλέον ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Γ.Σ.Β «Η ΝΙΚΗ» μέχρι 30/8/2020. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η έκτακτη γενική συνέλευση θα επαναληφθεί μια ώρα αργότερο στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης στις 7 μ.μ.

Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της

έκτακτης γενικής συνέλευσης, τη συνδρομή τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου