ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ντέρμπι στη Λάρισα

ντέρμπι-στη-λάρισα-715443

Σήμερα στις 7μ.μ. η Νίκη Βόλου φιλοξενούμενη της ΑΕΛ (ΟΤΕ SPOR 3)

Να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία των τελευταίων δύο παιχνιδιών καλείται σήμερα στις 7μ.μ. η Νίκη Βόλου στο μεγάλο Θεσσαλικό ντέρμπι για την 30η αγωνιστική της Football League φιλοξενούμενη από την ΑΕΛ.

Οι κυανόλευκοι μετά το πέρας της 28ης και 29ης αγωνιστικής έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης που έφεραν και τους έξι βαθμούς κόντρα σε Βύζαντα Μεγάρων και Φωκικό την περασμένη Κυριακή με σκορ καρμπόν 2-0.

Στόχος της ομάδας του Βόλου είναι η απευθείας άνοδος για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έρθουν και νίκες ψυχολογίας σε παιχνίδια όπως το σημερινό το οποίο όμως έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο μόλις βαθμοί με τους βυσσινί να έχουν 46 έναντι 44 των κυανόλευκων ωστόσο και οι δύο ομάδες συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους την περασμένη Κυριακή παίρνοντας τα διπλά σε Φυλή και Άμφισσα αντίστοιχα.

Η προετοιμασία της Νίκης Βόλου ολοκληρώθηκε χθες με μία βραδινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να μην δείχνει όμως ενδεκάδα για το σημερινό παιχνίδι ετοιμάζοντας ίσως κάποια έκπληξη στον Τίμο Καβακά.

Στα θετικά για τους κυανόλευκους συγκαταλέγεται η επιστροφή του Αγγελου Βέρτζου ο οποίος εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών και δηλώνει παρών στη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση.

Το πιο λογικό είναι ο Βέρτζος να μπει και στην 11άδα αντικαθιστώντας τον Καρατζά στα στόπερ. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Μπόζινταρ Τάντιτς μιας και ο σέρβος μέσος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Στην αποστολή για τους κυανόλευκους βρίσκονται οι: Βούρας, Καρακούτσης, Ψιάνος, Λαλίν, Φλίγκος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Καρατζάς, Σαμαράς, Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Τζιώρας, Σκούφαλης, Χατζής, Παππάς και Ριζογιάννης.

Η ΑΕΛ

Με πρωινή προπόνηση στο AEL FC ARENA ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για τον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τη Νίκη Βόλου.

Στη διάθεση του Τίμου Καβακά δεν βρίσκονται οι Ραπτάκης, Πόνσε, Φρανκού, που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης, ο τραυματίας Χασομέρης και όπως αναμενόταν και ο Λιαπάκης που έπαθε τράβηγμα στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Αντίθετα επιστρέφουν οι Νεμπεγλέρας, Παγώνης που εξέτισαν στη Φυλή την ποινή τους λόγω καρτών.

Αναλυτικά την 19άδα απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σέρεμετ, Φιρινίδης, Σκόνδρας, Καρακώστας, Καρανίκας, Γιώτας, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Δημόπουλος, Τσιάρας, Νεμπεγλέρας, Πότσι, Μπλέντι, Ζεκίνια, Δεινόπαπας, Κρητικός Τ., Τσίγκας, Αλεξάντροβιτς και Κρητικός Σ.

Αρχοντας ο Κορδολαίμης Ο κ. Κορδολαίμης (Πειραιά) θα είναι ο διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης στο AEL FC Arena. Βοηθοί του κ. Κορδολαίμη όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ θα είναι οι κ.κ. Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Πολυχρονιάδης (Δ. Αττικής). Τέταρτος θα είναι ο κ. Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).

Δίχως φιλοξενούμενους Όπως είναι γνωστό από τον πρώτο γύρο η Νίκη Βόλου δεν θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της όπως άλλωστε έγινε και στο Πανθεσσαλικό με την ΑΕΛ έπειτα από απόφαση της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται: «H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της «Π.Α.Ε. Νίκης Βόλου» στην αθλητική εγκατάσταση της ΑΕΛ ΑΡΕΝΑ κατά τη διεξαγωγή του αυριανού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964» – «Π.Α.Ε. Νίκης Βόλου», στο πλαίσιο της 30η αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Football League της περιόδου 2012-2013».

Αλωσε την Αμφισσα

Συνεχίζοντας τις πολύ καλές της εμφανίσεις η Νίκη Βόλου έφυγε με το διπλό από την έδρα του Φωκικού την περασμένη Κυριακή όταν και με τα τέρματα του Φλίγκου στο 22’ και Σαμαρά στο 60’ υποχρέωσε σε ήττα τον τοπικό Φωκικό.

Οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη έχοντας στο πλευρό τους περίπου 400 ένθερμους φιλάθλους δεν δυσκολεύτηκαν να κάμουν την αντίσταση της τοπικής ομάδας ανεβάινοντας πλέον στην 6η θέση της βαθμολογίας. Η Νίκη ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσε να έχει φθάσει στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ με τον Ψιάνο όμως να σημαδεύει το δοκάρι.

Εξαιρετικός ήταν ο Σαμαράς που εκτός από το γκολ στην επανάληψη ήταν και πραγματικός ογκόλιθος στην άμυνα σταματώντας τις όποιες ορέξεις των γηπεδούχων.

Εξαιρετικοί σε απόδοση ήταν επίσης οι Ψιάνος και Σκούφαλης με τον πρώτο να βοηθά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ανεβαίνοντας συνεχώς από την δεξιά πλευρά. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι μετά από αποβολή του Λίτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Εσόνο (74’ Σουλελές), Χαλούλος, Λίτσος, Κωστόπουλος, Αλμπέρτο, Σκαρίμπας (64’ Καραπέτσας), Νάστος, Γκόμεζ, Ταμπάκης (46’ Λουκίνας), Γουόρντεν.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Καρατζάς, Σαμαράς, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Ριζογιάννης, Σκούφαλης, Παππάς (66’ Χατζής), Κυριάκος, Πουρτουλίδης (76’ Λαλίν), Φλίγκος (83’ Ουέλινγκτον).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου