ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Επτάψυχη» με Μαλακασιώτη και Νικλητσιώτη η Νίκη Βόλου

επτάψυχη-με-μαλακασιώτη-και-νικλητ-710069

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους κυανόλευκους ήταν οι Μαλακασιώτης και Νικλητσιώτης, με τον πρώτο να παρασέρνει και τους υπόλοιπους σε ένα φρενήρη ρυθμό, αλλά και εν τέλει σε μία άνετη επικράτηση, παρόλο που οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, έπειτα από την αποβολή του Παρασκευαΐδη στο 71’. Σκόρερ των κυανόλευκων χρίστηκαν ο Μαλακασιώτης στο 69’ και ο Νικλητσιώτης τόσο στο 81’ όσο και στο 88’, με τον πρώτο να πραγματοποιεί ονειρεμένο ντεμπούτο, έστω κι ως αλλαγή, αφού είχε μείνει εκτός στη Φιλιππιάδα λόγω τραυματισμού. Το άστρο του Βολιώτη μεσοεπιθετικού έλαμψε χθες, οδηγώντας την ομάδα του σε μία εύκολη τελικά νίκη, αλλά και τον κόσμο σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Πώς ξεκίνησε

Δίχως αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της Φιλιππιάδας, η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Παπαγεωργίου, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό. Ο Παπαδήμας είχε ρόλο αμυντικού μέσου και ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν μπροστά του οι Μέτσε και Τορεζάνι, την ώρα που στην τριάδα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κόλα (δεξιά), Νικλητσιώτης (αριστερά) και Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι, έχοντας στο πλευρό τους και τον κόσμο τους, που τους έσπρωχνε από νωρίς στο πολυπόθητο γκολ, αλλά η τελική κατάληξη δεν ήταν αυτή που ήθελαν. Αρχικά και στο 6’ από κόρνερ του Κόλα από τα δεξιά, ο Κορέτα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαρρή.

Τεσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να στοχεύσουν εστία, με τον τερματοφύλακα Τζήμα να έχει συγκρουστεί με τον Μανίκα και να βρίσκεται στο έδαφος και τον Σιδηρόπουλο να σουτάρει εξ’ επαφής, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα με αστραπιαίο άλμα.

Στο 17’ ο Κορέτα δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση απέναντι από τον Σαρρή, μετά την κάθετη πάσα του Παρασκευαΐδη, πιάνοντας άτσαλα το σουτ που κατέληξε άουτ.

Η Νίκη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 21’ από νέα εκτέλεση φάουλ του Κόλα, από τη γωνία της περιοχής και τα αριστερά, έδιωξε με υπερπροσπάθεια ο Σαρρής πάνω στη γραμμή για να ακολουθήσει σουτ του Κορέτα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ενα λεπτό μετά ήταν σειρά του Μέτσε να απειλήσει από καλή θέση, όμως το σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα άουτ.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα και με τον Μανίκα να βγαίνει απέναντι από τον Τζήμα στο 24’, το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από την εστία.

Με τη συμπλήρωση 36 λεπτών ο Κορέτα βρήκε έξοχα τον Νικλητσιώτη, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.

Ο Μανίκας έπιασε ακόμη ένα εναέριο σουτ στο 40’, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα. Πριν τη λήξη του α’ 45λεπτου, ο Κορέτα θέλησε να απειλήσει

με το αριστερό, βρισκόμενος εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαρρή.

Το β’ μέρος

Με τη Νίκη να θέλει, αλλά να μην τα καταφέρνει να φθάσει στην αντίπαλη περιοχή όπως έκανε στην αρχή, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας απείλησε πρώτος στην επανάληψη και στο 57’.

Ο Νάκας εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα και στην επαναφορά ο Ναλμπαντίδης την έστειλε στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Η είσοδος του Μαλακασιώτη έδωσε άλλη πνοή στη Νίκη, με το νεαρό μεσοεπιθετικό να βρίσκει στο 65’ τον Κορέτα, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε με τα πόδια ο Σαρρής.

Η πίεση της Νίκης απέδωσε καρπούς στο 69’ με τον Νικλητσιώτη να πατάει την μπάλα για τον Κορέτα και εκείνος άφησε στον Μαλακασιώτη, που δεν το σκέφθηκε και πολύ για να κεραυνοβολήσει από κοντινή απόσταση τον Σαρρή για το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, μιας και τρία λεπτά αργότερα και στο 72’ ο Παρασκευαίδης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε με κόκκινη μετά από τράβηγμα της φανέλας του Μανίκα στο ύψος της περιοχής.

Πλέον η Νίκη συνέχιζε με 10 για τα επόμενα λεπτά, με τον Παπαδήμα να οπισθοχωρεί στην άμυνα και στο πλάι του Ναουμίδη.

Το κλίμα στο Π. Μαγουλάς έμελλε να γίνει εκρηκτικό μιας και σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις ο επόπτης Τζήμας καταλόγισε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μαλακασιώτη, εκνευρίζοντας τους φιλάθλους, αλλά όχι και τους παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη, που έδειξαν να πεισμώνουν. Ετσι στο 81’ ο Μαλακασιώτης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, για να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Νικλητσιώτη, με τον τελευταίο να αγωνίζεται πλέον σε θέση φορ και στα δεξιά ο Κορέτα, για να πλασάρει τον Σαρρή για το 2-0, διώχνοντας το άγχος από τους γηπεδούχους, που έπαιζαν πλέον στην κόντρα.

Μάλιστα, η Νίκη πέτυχε κι’ άλλο τέρμα, με τον Μαλακασιώτη να έχει αναλάβει να ταλαιπωρεί όσο μπορεί την αντίπαλη άμυνα και μετά από γέμισμα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας στο 89’, η μπάλα έφτασε μετά από διώξιμο των αμυνόμενων στον Νικλητσιώτη, που δεν δίστασε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 89’.

Η νίκη είχε πάρει πλέον διαστάσεις θριάμβου για τους γηπεδούχους, που έχασαν κι’ άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια με τους Νικλητσιώτη και Δημολιό, στο 90ο, 91ο και 93ο λεπτό.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ 3-0

Γήπεδο Π. Μαγουλάς

Σκόρερ: 69’ Μαλακασιώτης, 81’, 89’ Νικλητσιώτης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπίλης) Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Μέτσε (53’ Πετράκος), Παπαδήμας, Τορεζάνι (62’ Τσιουρέλης), Κόλα (53’ Μαλακασιώτης), Νικλητσιώτης, Κορέτα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: (Θεοδοσιάδης) Σαρρής, Βούλγαρης (76’ Ζοβλίκας), Δερμίσης, Λαζαρίδης, Ηλιάδης, Δημηνάς, Καμπερίδης (72’ Δαδάκος), Σιδηρόπουλος (46’ Ναλμπαντίδης), Νάκας, Μανίκας, Παγωνίδης, Ν. Θεοδοσιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου