ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Δεν υπάρχουν στοιχήματα»

δεν-υπάρχουν-στοιχήματα-705532

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία θα κυνηγήσει αύριο η Νίκη Βόλου, φιλοξενούμενη του Ρήγα Φεραίου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο η αυριανή αναμέτρηση δεν αποτελεί στοίχημα για τον προπονητή της Λεωνίδα Μπίλη, ο οποίος πέρυσι είχε αποχωρήσει από το σύλλογο έπειτα από την ισοπαλία με την ομάδα του Βελεστίνου.

Ο τεχνικός της Βολιώτικης ομάδας, μαζί με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Νικλητσιώτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή, μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση και όχι μόνο. Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Μπίλης σχολιάζοντας:

«Eχουμε τρεις λέξεις που μας συνοδεύουν σε όλα τα ματς. Η πρώτη είναι η πίστη στις δυνατότητές μας, η δεύτερη είναι η τιμή για το σήμα και την ιστορία της Νίκης που υπηρετούμε και η τρίτη η αφοσίωση στο σκοπό μας.

Ο κόσμος μας πιστεύω ότι και αυτή τη φορά θα είναι έτσι όπως πρέπει. Θέλουμε έναν κόσμο δυνατό, θέλουμε έναν κόσμο αποφασιστικό, θέλουμε έναν κόσμο με όραμα, αλλά πειθαρχημένο. Οπως υποκλίθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στον κόσμο, θέλω να γίνει το ίδιο και στο παιχνίδι αυτό. Χωρίς έκτροπα, χωρίς αποδοκιμασίες, αλλά με χειροκρότημα που θα δείξει στους παίκτες μου την αγάπη που εισέπραξαν την προηγούμενη εβδομάδα. Θα παίξουμε για να υπερασπιστούμε τη φανέλα μας, την κίτρινη φανέλα που θα φοράμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το κίτρινο δείχνει την ελπίδα, είναι το χρώμα της Εκκλησίας, του Πατριαρχείου και δείχνει τις ρίζες μας. Η μπλε φανέλα δείχνει τη γαλάζια ομάδα με μία ρίγα άσπρη, που είναι ο δρόμος ξανά προς την κορυφή και η σύνδεση με το παρελθόν».

Για τους ποδοσφαιριστές που παρέμειναν ή επέστρεψαν στα κυανόλευκα μετά την αποχώρηση της Νίκης από την Α’ Εθνική: «Εχουμε τρία παιδιά, τα οποία θα συνδέσουν την ομάδα της Γ’ Εθνικής με τον στόχο της Α’, αυτές τις δύο εποχές. Εύχομαι να τα καταφέρουν, να είναι δίπλα μας και να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα. Ο ένας είναι ο Γιώργος Νικλητσιώτης, που την αποφράδα ημέρα που αποσύρθηκε η Νίκη είχε στεναχωρηθεί πολύ. Επειδή έτυχε να το μάθω εντελώς τυχαία φέτος, κάναμε τα πάντα για να έρθει, αλλά πέσαμε και στη μεγάλη του θέληση να ξαναφορέσει αυτή τη φανέλα, πράγμα που τον έκανε ευτυχισμένο και έδειξε τις διαθέσεις του από την προηγούμενη εβδομάδα. Τόσο αυτός όσο και οι Γιάννης Κορέτα, Νέτι Μέτσε είναι τρία παιδιά που ήταν στην ομάδα εκείνη την εποχή. Πιστεύουμε ότι θα είναι οι γέφυρες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι αποτελεί στοίχημα για εκείνον μετά την περσινή του αποχώρηση: «Δεν υπάρχουν προσωπικά στοιχήματα στους προπονητές, ούτε εγώ προσωπικά βλέπω κάτι τέτοιο. Οι λόγοι που έφυγα πέρσι δεν ήταν αγωνιστικοί. Δεν μπορείς μετά από τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες να αποχωρείς. Αυτά, όμως, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δεν θα τα ξανασυζητήσουμε.

Κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Σαφώς και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η ομάδα του Ρήγα Φεραίου είναι πάρα πολύ αγαπητή σε μένα, γιατί έχω ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία. Τιμώ απόλυτα το όνομα και τα χρώματα αυτής της ομάδας, όπως και την ιστορίας της. Φέρει το όνομα του Ρήγα Φεραίου του Βελεστινλή, που με τη θυσία του έδωσε έναυσμα για τον Αγώνα του 1821. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε έναν αγώνα, όπως όλους που θα δώσουμε εκτός έδρας. Με τον ίδιο τρόπο που τον αντιμετωπίσαμε στη Φιλιππιάδα, όπως και θα αντιμετωπίσουμε και τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα. Δεν αλλάζει τίποτα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι με την ίδια και με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα. Εχω πει ότι πάντα το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το επόμενο».

Για τις ιδιαιτερότητες στην αυριανή συνάντηση: «Οι ιδιαιτερότητες δεν προέρχονται κυρίως από εμάς αλλά από τον αντίπαλο, γιατί είναι πολύ κατανοητό και πολύ απλό, όταν δεν έχει ξεκινήσει μια ομάδα καλά, οι παίκτες να πρέπει να αντιδράσουν. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα, το ότι περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση από τον αντίπαλο. Περιμένουμε το πάθος του και την ενέργεια που μπορεί να βγάλει, αλλά σε όλα αυτά έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να μη τους λείψει τίποτα στο κομμάτι το ψυχολογικό, αλλά και το τακτικό».

Για το αν υπάρχει άγχος για μια τρίτη συνεχόμενη νίκη: «Η Νίκη είναι μία νέα ομάδα με νέα παιδιά που μαθαίνουνε. Στην 1η αγωνιστική είχανε το άγχος της πρεμιέρας και τον ενθουσιασμό του αντιπάλου και στην 2η έπρεπε να σπάσουνε το άγχος του γηπέδου μας, του ιδιαίτερου αγωνιστικού χώρου τόσο εντός όσο και εκτός χώρου μαζί και με την λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας.

Στο κυριακάτικο παιχνίδι και στα επόμενα έχουν σαν στόχο να δείξουν πως η ομάδα μπορεί να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο. Το πιο δύσκολο δεν είναι να πας ψηλά αλλά να κρατηθείς εκεί, κάτι που είναι εκπαιδεύσιμο και θα μετατρέψει τους παικταράδες σε μεγάλους παίκτες, οι οποίοι παίζουν σε μεγάλες ομάδες.

Η χαρά του μεγάλου παίκτη είναι να παίζει σε μεγάλες ομάδες και εκεί πρέπει να συνηθίσει να παίζει για τη νίκη. Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να περάσουμε στα νεαρά παιδιά. Με την αλλαγή του Μαλακασιώτη μπήκε και 4ος στην ενδεκάδα κάτω των 20 και όπως και ο Γιώργος δίπλα μου τα περισσότερα παιδιά είναι στην καταλληλότερη ηλικία, αυτή των 25 χρόνων.

Η ομάδα μετά την αποβολή του Παρασκευαΐδη απέναντι στον Αχιλλέα είχε μέσο όρο κάτω από τα 25 έτη κάτι που αποτελεί τεράστια προοπτική για τη Νίκη και δεν πρέπει να τη χάσουμε αλλά θα πρέπει να διαμορφώσουμε και τους χαρακτήρες ώστε οι παίκτες να αντέχουν σε συνθήκες υψηλού πρωταθλητισμού».

Για τις τακτικές των δύο ομάδων: «Ο Ρήγας θα κάνει το πλάνο του και εμείς το δικό μας. Πριν από μία αναμέτρηση δεν μπορούμε να αναφέρουμε την τακτική μας. Γνωρίζουμε το Ρήγα και πως έπαιξε και είμαι σίγουρος πως θα έχει αλλαγές στην 11άδα του γιατί είναι μία ομάδα που ετοιμάζεται σιγά – σιγά.

Εκτιμώ πως στο μέλλον ο Ρήγας δεν θα έχει πρόβλημα για την παραμονή αφού είναι πολύ δυνατή ομάδα, όπως ο Αχιλλέας και ο Εθνικός Φιλιππιάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινήσαμε με τρία πολύ δυνατά παιχνίδια».

Νικλητσιώτης:

«Δεν δυσκολεύθηκα να επιστρέψω»

Από τη μεριά των ποδοσφαιριστών το παρών έδωσε ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Νίκης Βόλου την περασμένη Κυριακή, όταν και σημείωσε δύο τέρματα, με τον ίδιο να αναφέρει: «Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να επιστρέψω στη Νίκη το καλοκαίρι. Από την ημέρα που μίλησα με τον κ. Μπίλη το ήθελα πάρα πολύ και είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά και το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε παιχνίδι αγωνιζόμαστε μόνο για τους τρεις βαθμούς και εκ μέρους των ποδοσφαιριστών σας λέω πως θα δίνουμε πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας. Θα παλέψουμε και θα ματώσουμε την Κυριακή για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν υπάρχει κανένα άγχος, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και έχουμε δουλέψει τακτικά και πιστεύω πως με σωστή διαχείριση έχουμε την ικανότητα να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για την επιστροφή του στη Νίκη σχολίασε επίσης: «Οταν είχα φύγει το 2014 ήμουν απογοητευμένος καθώς δεν περίμενα πως θα συμβεί στην ομάδα αυτό που τελικώς συνέβη. Την ομάδα την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ και χαίρομαι που είμαι κομμάτι της και φέτος».

Για τον προσωπικό του στόχο να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ καριέρας με τα 10 τέρματα που σημείωσε: «Το μυστικό είναι πάντα οι συμπαίκτες. Οταν έχεις καλούς συμπαίκτες θα φανείς και εσύ περισσότερο. Από εκεί και πέρα χρειάζεται σκληρή δουλειά, συγκέντρωση στο στόχο και στη συνέχεια έρχονται τα γκολ και οι νίκες. Πριν έρθω στη Νίκη είχα εκμυστηρευτεί στον κ. Μπίλη πως προσωπικός μου στόχος είναι αυτός, δηλαδή να ξεπεράσω τον εαυτό μου σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά προέχει η ομάδα να εκπληρώσει τους δικούς της στόχους».

Με 19 η αποστολή

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης ανακοίνωσε την αποστολή της Νίκης για το αυριανό παιχνίδι, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται ο τιμωρημένος Παρασκευαΐδης και ο τραυματισμένος Τορεζάνι, όπως και οι νεαροί Σουάρες, Σφονδυλιάς, Τσιανάκας και Γκάμπας.

Στην 19άδα βρίσκονται οι: Τζήμας, Ράπτης, Αλεξανδρής, Βουρδάκης, Δημολιός, Ζενούνι, Κόκκας, Κόλα, Κορέτα, Ματθαίου, Μαλακασιώτης, Μέτσε, Ναουμίδης, Νικλητσιώτης, Παπαγεωργίου, Παπαδήμας, Παπαδόπουλος, Πετράκος, Τσιουρέλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου