ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θύμισε Νίκη Βόλου… ο Ρήγας Φεραίος, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο

θύμισε-νίκη-βόλου-ο-ρήγας-φεραίος-πα-703858

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Βελεστινιώτες μπορεί να προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μέχρι χθες όχι μόνο δεν είχαν ηττηθεί, αλλά δεν είχαν δεχθεί και γκολ από Εθνικό Φιλιππιάδας και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Ρήγας Φεραίος έπιασε στον ύπνο τη Νίκη Βόλου, σκοράροντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, έχοντας όμως και το πλεονέκτημα να αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω, όταν στις καθυστερήσεις του α’ μέρους αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Παπαγεωργίου.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τους Χατζηαθανασίου, Γκάγκα, Βουραζέρη και Σπαθή ξεκίνησε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου, η οποία είχε τους Γεωργατζή – Αλεξίου σε ρόλο αμυντικών μέσων και τον Κυπτίου σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, την ώρα που στην τριάδα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Ζαχαράκης (δεξιά), Γκίκα (αριστερά) και Σέττος στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Παπαγεωργίου, Παπαδήμα, Ναουμίδη και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Ζενούνι και Πετράκος, με τον Παπαδόπουλο να έχει ρόλο οργανωτή και στα δεξιά κινούνταν ο Μαλακασιώτης, στα αριστερά ο Νικλητσιώτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κορέτα.

Το α’ μέρος

Από νωρίς σε θέση οδηγού μπήκε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου, η οποία προειδοποίησε την άμυνα της Νίκης από το 5ο λεπτό, όταν ο Σπαθής πραγματοποίησε φαρμακερή σέντρα από τα αριστερά, με τον Χατζηαθανασίου να προωθείται και να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από την εστία.

Οι Βελεστινιώτες δικαιώθηκαν ένα λεπτό αργότερα, με την άμυνα της Νίκης Βόλου να πιάνεται στον ύπνο και τον Ζαχαράκη να τροφοδοτεί με κάθετη πάσα τον Σέττο, που προχώρησε κατά μέτωπο και παρά το μαρκάρισμα του Ναουμίδη, δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Τζήμα, ο οποίος βρίσκονταν εκτός εστίας για το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Η Νίκη ήθελε πλέον να αντιδράσει από την ψυχρολουσία του γρήγορου τέρματος, αλλά έδειχνε να τα έχει χαμένα, μιας και καμία φορά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Αντίθετα, ο Ρήγας συνέχισε, έχοντας και το πάνω χέρι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και απείλησε εκ νέου στο 14’, αλλά μετά τη σέντρα του Γκίκα ο Ζαχαράκης σούταρε, με τον Τζήμα να μπλοκάρει. Ο Ζαχαράκης απείλησε και πάλι τρία λεπτά αργότερα με μονοκόμματο σουτ και από τα δεξιά της επίθεσης του Ρήγα, όμως η μπάλα «έσβησε» καταλήγοντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η πρώτη ορθή κίνηση στην επίθεση της Νίκης Βόλου προήλθε από ατομική ενέργεια του Πετράκου, με τον μέσο των κυανόλευκων, ωστόσο, να μην τελειώνει τη φάση όπως θα ήθελε, αφού το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε με ευκολία ο Παπαγιάννης, μπλοκάροντας την μπάλα στο 36’!

Ο Ρήγας στο επόμενο διάστημα απείλησε και πάλι τη Νίκη Βόλου και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, μπορεί να μην πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Αρχικά και στο 44’ από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή, ο Βουραζέρης βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας της Νίκης, για να πάρει την κεφαλιά, που κατέληξε άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαχαράκης δεν μπόρεσε να πετύχει το 2-0 σε κενή εστία, μιας και ο Τζήμας είχε βγει από την εστία του, απομακρύνοντας με το κεφάλι την μπάλα.

Η συνέχεια ήταν καταστροφική με τη Νίκη να μένει με δέκα παίκτες, αφού ο Παπαγεωργίου δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα στον Γκίκα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων, μιας και θεώρησαν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Το β’ μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης ο τεχνικός της Νίκης ανακάτεψε την τράπουλα, δίνοντας άλλο σχήμα στην ομάδα του αναγκαστικά, με τους Ζενούνι, Παπαδήμα και Ναουμίδη να παίζουν σε ρόλο στόπερ και ο νεοεισελθών Μέτσε ήρθε στο πλάι του Πετράκου, με τους Αλεξανδρή αντί του Παπαδόπουλου και Δημολιό να καλύπτουν πλέον τις πλευρές δεξιά και αριστερά την ώρα που οι Νικλητσιώτης και Κορέτα κινούνταν στην επίθεση.

Η Νίκη συνέχισε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξή της, με το Ρήγα να χτυπά στα στημένα, και μετά από φάουλ του Σπαθή στο 47’ ο Γκάγκας έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Νίκη έδειχνε να πατά καλύτερα στα πόδια της, αλλά και πάλι χώλαινε επιθετικά. Ο Κυπτίου ανάγκασε δύο φορές τον Τζήμα, αρχικά να μπλοκάρει στο 53’ και τρία λεπτά αργότερα να διώξει με τις γροθιές, με τη Νίκη από την άλλη να αγγίζει την ισοφάριση, όταν από σέντρα – σουτ του Μέτσε από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στο 62’ και αμέσως μετά νέο σουτ από τον Μέτσε εκτός περιοχής πέρασε για λίγο άουτ.

Με τη συμπλήρωση 64 λεπτών αγώνα ο Κυπτίου συνέχισε να έχει εκτελεστικό ρόλο, σουτάροντας και πάλι με τον Τζήμα να μπλοκάρει, κάτι που δεν έγινε όμως στο 74’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Γκίκα από τα αριστερά, ο πρώην μέσος της Νίκης Βόλου κεραυνοβόλησε την εστία της προηγούμενης ομάδας του για το 2-0.

Ο Ρήγας είχε κλειδώσει πλέον την υπόθεση νίκη και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλο τέρμα, απέναντι στην παραπαίουσα Νίκη στο 77’, αλλά το σουτ του νεοεισελθόντα Μπόρα σταμάτησε στην κόντρα του Ναουμίδη, με τους φιλοξενούμενους φιλάθλους να έχουν ξεκινήσει την αποχώρηση από το γήπεδο του Βελεστίνου με σκυμμένα κεφάλια, όχι τόσο για την ήττα όσο για την κακή εμφάνιση της ομάδας του.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0

Γήπεδο Βελεστίνου

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος, Μηνούδης (Πιερίας)

Σκόρερ: (6’ Σέττος, 74’ Κυπτίου)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Βουραζέρη,ς Γκάγκας, Αλεξίου, Γεωργατζής, Ζαχαράκης (70’ Μπόρας), Γκίκας, Κυπτίου (83’ Χατζής), Σέττος. (76’ Τσελεπής).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπίλης) Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Ζενούνι (80’ Τσιουρέλης), Παπαδόπουλος (46’ Μέτσε), Μαλακασιώτης (46’ Αλεξανδρής), Νικλητσιώτης, Κορέτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου