ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιασε δουλειά ο Ξηροφώτος

επιασε-δουλειά-ο-ξηροφώτος-702036

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της Νίκης Βόλου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων Στέφανος Ξηροφώτος, διαδεχόμενος τον Λεωνίδα Μπίλη, ο οποίος χθες είπε για τρίτη φορά αντίο στους ποδοσφαιριστές.

Η τρίτη θητεία του Λεωνίδα Μπίλη στην τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου έλαβε τέλος χθες το μεσημέρι με τον πρώην προπονητή των κυανόλευκων να συναντά τους ποδοσφαιριστές του για τελευταία φορά. Ο πρώην προπονητής αποχαιρέτησε παίκτες και όχι μόνο και στη συνέχεια την πρώτη του προπόνηση ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο Στέφανος Ξηροφώτος, θέλοντας να μη χαθεί άλλο πολύτιμο έδαφος, πριν από το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Θεσπρωτό την ερχόμενη Κυριακή στο Π. Μαγουλάς.

Μαζί με τον Λεωνίδα Μπίλη παρελθόν αποτελούν και οι άμεσοι συνεργάτες του, ο βοηθός Δημήτρης Μπράτσος και ο γυμναστής Νίκος Αθανασιάδης, με τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Κοντοβά να παραμένει στο πόστο του.

Πλέον άμεσος συνεργάτης του Στέφανου Ξηροφώτου αναλαμβάνει ο Νίκος Τσιαντάκης, ο οποίος είχε παραιτηθεί το καλοκαίρι από δεξί χέρι του Λεωνίδα Μπίλη και γυμναστής ο Αργύρης Παλάσκας, που επιστρέφει στο κυανόλευκο τιμ μαζί με τον Στέφανο Ξηροφώτο.

Μάλιστα σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του νέου τεχνικού των κυανόλευκων με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, με τον Βολιώτη προπονητή κ. Στέφανο Ξηροφώτο. Ο κ. Ξηροφώτος θα παρουσιαστεί επίσημα στα ΜΜΕ σήμερα Τετάρτη (28/9) στα γραφεία της Νίκης Βόλου Αργοναυτών 15, στις 12:30 το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, αφού τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις θα μετέχουν νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα περάσουν εργομετρικά και θα περάσουν από το μικροσκόπιο του προπονητή μας».

Αναφορικά με το τεχνικό τιμ σε ανακοίνωση τονίζεται: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, ανακοινώνει το τεχνικό τιμ του προπονητή μας κ. Στέφανου Ξηροφώτου. Βοηθός του αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Τσιαντάκης και γυμναστής ο κ. Αργύρης Παλάσκας. Επίσης ανακοινώνεται η συνεργασία και με τον εργοφυσιολόγο κ. Ευάγγελο Νάκα, που αναλαμβάνει ως επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας μας. Aμεσα οι ποδοσφαιριστές μας, θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις».

Τέλος Μπίλης και Κοκκινάκης

Εκτός από την αποχώρηση του Λεωνίδα Μπίλη ακολούθησε και η αποχώρηση του Κυριάκου Κοκκινάκη από τη θέση του γενικού αρχηγού, του τεχνικού διευθυντή και του υπεύθυνου των κυανόλευκων ακαδημιών και σε ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Στέργιος Φάτσης αναφέρεται: «Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 282/27.9.2016 εισερχόμενου εγγράφου κοινοποιείται η απόφαση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Τζήμα Αθανάσιου για τη λήξη της συνεργασίας με το προπονητή της ομάδας κ. Λεωνίδα Μπίλη Λεωνίδα & του Τεχνικού Διευθυντή, Γενικό Αρχηγό και Υπεύθυνο Ακαδημιών κ. Κοκκινάκη Κυριάκο η οποία και γίνεται αποδεκτή. Αντικαταστάτης του κ. Μπίλη Λεωνίδα θα είναι ο κ. Ξηρόφωτος Στέφανος. Ευχαριστούμε τους κ.κ. Μπίλη και Κοκκινάκη για τις υπηρεσίες τους στην ομάδα και ευχόμαστε κάθε οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία».

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της Δ.Ε.: «Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της, με τον προπονητή κ. Λεωνίδα Μπίλη, καθώς και με τον τεχνικό διευθυντή κ. Κυριάκο Κοκκινάκη. Τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην ομάδα και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους, υγεία και οικογενειακή ευτυχία».

Παρελθόν τέσσερα μέλη από τη Δ.Ε.

Το τέλος της συνεργασίας τους με τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου ανακοίνωσαν χθες τέσσερα από τα μέλη της, όπως η Α’ Αντιπρόεδρος κα. Φωτεινή Κοκκινάκη και οι κ.κ. Κυριάκος Κοκκινάκης, Αχιλλέας Τζαλάκας (έφορος Δημοσίων Σχέσεων) και Μιχάλης Χατζηδημητρίου (έφορος γηπέδων). Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Με γνώμονα την αγάπη μας για τη Νίκη Βόλου και διαισθανόμενοι την κρισιμότητα των γεγονότων, αποχωρούμε από την Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαίρου, ελπίζοντας ότι αυτή η πράξη μας θα είναι προς το συμφέρον της Νίκης, έτσι όπως το εννοεί ο κος Τζήμας. Η επιθυμία μας για ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα της καρδιάς και της ψυχής μας είναι αδιαπραγμάτευτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε».

Πλέον εκτός από τον κ. Τζήμα μέλη της Δ.Ε. παραμένουν οι κ.κ. Κουτσούκης, Ακτσιαλής, Σουγγάρης, Κουτσούκης και Μαργαριτόπουλος.

Φάτσης: «Η Νίκη δε χρωστάει σε κανέναν»

Για τα τρέχοντα ζητήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας μίλησε χθες ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, τοποθετούμενος γύρω από την απόλυση του Λεωνίδα Μπίλη και όχι μόνο. Αναλυτικά όσα σχολίασε στον Blue Heart Fm.

Για την απομάκρυνση Μπίλη: «Λάβαμε στα γραφεία του Ερασιτέχνη ένα έγγραφο από τον κ. Τζήμα που ζητούσε τη λύση της συνεργασίας της ομάδας με τους κυρίους Μπίλη και Κοκκινάκη κι εμείς οφείλαμε να αποδεχτούμε αυτήν την απόφαση. Αξίζει να διευκρινιστεί το αν έγινε συμβούλιο του Δ.Σ. της ομάδας, για να παρθεί συλλογικά αυτή η απόφαση. Σε αυτήν την ομάδα, θυμόμαστε τις νόμιμες διαδικασίες, όταν μας συμφέρουν.

Διαδικαστικά, ο κ. Μπίλης αποχώρησε, όπως ήρθε. Υπάρχει ένα συμφωνητικό, το οποίο υπογράφεται και συμφωνείται ανάμεσα στον κ. Μπίλη και τον εκάστοτε προπονητή, με την Ερασιτεχνική. Αυτό το καταθέτουμε στην Εφορία. Αν καταθέσουμε, ως ομάδα, άλλο συμφωνητικό στην Εφορία, με άλλον προπονητή, τότε παύει να ισχύει το προηγούμενο. Είναι τυπική, λοιπόν, η ανακοίνωση από εμάς και αχρείαστο οποιοδήποτε συμβούλιο για προσλήψεις και απολύσεις. Δεν γίνονται συμβούλια για τέτοια θέματα. Ετσι, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις πως το όργανο δε λειτουργεί σωστά».

Για τις παραιτήσεις των μελών της Δ.Ε.: «Κάθε ενέργεια στην ομάδα πραγματοποιείται συλλογικά. Κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι μόνος του, αυτά είναι μυθεύματα. Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της και όσοι διοικούν έχουν ανάγκη τη Νίκη. Πρέπει, όλοι μας, να καταλάβουμε πως όσοι έχουν ασχοληθεί με την ομάδα αυτή, αναδεικνύονται, προσφέρεται σε αυτούς λάμψη και αναγνωρισιμότητα. Οταν κάποια στιγμή φύγω από την ομάδα, εγώ θα πρέπει να πω ευχαριστώ σε αυτήν. Η Νίκη δε χρωστάει σε κανέναν, της χρωστάνε. Αυτοί που φεύγουν, είναι οι χαμένοι της υπόθεσης».

Για τον κ. Τζήμα: «Ολα ήταν στο χέρι του κ. Τζήμα και επικοινωνιακά και πρακτικά. Ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου εξήγησε ορισμένα πράγματα στους ποδοσφαιριστές του, τους είπε πως οι λόγοι απομάκρυνσης του προπονητή δεν ήταν αγωνιστικοί. Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Μπίλης παραιτήθηκε πάλι πέρσι, δίχως να ηττηθεί. Γιατί κανένας δε ρώτησε τότε γιατί έφυγε; Ο κ. Τζήμας είναι ο άρχων της ποδοσφαιρικής ομάδας, αυτός έχει το «πεπόνι και το μαχαίρι». Θα επωμιστεί την οποιαδήποτε ευθύνη, θα πανηγυρίσει την οποιαδήποτε επιτυχία» και πρόσθεσε: «Τη Δευτέρα που έρχεται, έχουμε ένα Δ.Σ. και ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι και ο οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατά τους μήνες που στο «τιμόνι» είναι ο κ. Τζήμας. Προσωπικά, μου φαίνεται ένα άνθρωπος συγκροτημένος, που έχει αποδείξεις από όλες τις κινήσεις που έχει κάνει. Δεν έχω υπογράψει τίποτα εγώ, σε σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα, πέρα από την πρόσληψη των προπονητών που πρόκειται για θέμα της ΕΠΟ. Το συμφωνητικό δεν το αποφεύγει ο κ. Τζήμας, ούτε εγώ το καθυστερώ. Απλώς, θεωρούμε πως αν υπογραφεί τώρα το συμφωνητικό, θα είναι ελλιπές, καθώς οι εξελίξεις, σχετικά με το τμήμα αυτό, τρέχουν συνεχώς».

Ανακοίνωση της Ακαδημίας

Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, ανακοινώνει πως η έναρξη των προπονήσεων των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (3/10).
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα των προπονήσεων, θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου