ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γκέλα ολκής με την ουραγό Ιστιαία για τη Νίκη Βόλου με γκολ στο 93’!

γκέλα-ολκής-με-την-ουραγό-ιστιαία-για-τ-677146

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε η Νίκη Βόλου, με την ουραγό Ιστιαία να φεύγει με τον πρώτο της βαθμό από το Π. Μαγουλάς στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά το τελικό 2-2 για την 6η αγωνιστική.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να μην υστέρησαν, αλλά σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει, με τους φιλοξενούμενους του Μίκι Τσίρκοβιτς να κατακτούν το βαθμό της ισοπαλίας χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Ηλιόπουλος στο 93’ και ενώ είχαν προηγηθεί εκείνα των Μέτσε στο 22’, του Στεργίου στο 64’ και του Ναουμίδη στο 77’. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη απώλεια για τη Νίκη Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την ήττα στο Βελεστίνο από το Ρήγα Φεραίο.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και τους Αλεξανδρή – Δημολιό να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο αυτής οι Παπαδήμας και Ναουμίδης. Στη μεσαία γραμμή ο Πετράκος ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, ενώ Μέτσε και Κόλα είχαν ρόλο επιτελικών μέσων, την ώρα που ο Νικλητσιώτης τοποθετήθηκε στα δεξιά της επίθεσης, ο Μαλακασιώτης στα αριστερά και ο Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α μέρος

Η Νίκη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 9’ ο Αλεξανδρής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά απ’ όλους, αλλά και από τον Κορέτα, ο οποίος προσπάθησε για την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι κυανόλευκοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μέτσε να βρίσκεται εκτός περιοχής και με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην κάτω δεξιά γωνία του Δαμάσκου για το 1-0.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το 2-0, με τον Αλεξανδρή να πραγματοποιεί εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και τον Μαλακασιώτη να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή για να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Κορέτα πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Δαμάσκος απέκρουσε ενστικτωδώς.

Από την άλλη στο 33’, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης Βόλου, αλλά το αδύναμο πλασέ του μπλόκαρε δίχως δυσκολία ο Τζήμας στην πρώτη αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αλεξίου προσπάθησε με τη σειρά του να κερδίσει τον Τζήμα με γυριστή κεφαλιά σε σέντρα του Θορία από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης το Π. Μαγουλάς «πάγωσε» όταν ο Τζήμας προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα μαζί με το Ναουμίδη, με τον αρχηγό των κυανόλευκων να χάνει για λίγο τις αισθήσεις του από το χτύπημα του συμπαίκτη του και δύο λεπτά αργότερα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους της Νίκης.

Από μία ακόμη έμπνευση του Μέτσε η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Δαμάσκου, όταν ο σκόρερ των κυανόλευκων εκτέλεσε φάουλ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0, με τον Κορέτα να ξεμαρκάρεται ωραία από τον προσωπικό του αντίπαλο για να πιάσει το σουτ από τα δεξιά της περιοχής με τον Δαμάσκο, ωστόσο να αποκρούει πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία. Εκεί βρέθηκε ο Κόλα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στο 45+1.

Το β’ μέρος

Στην αρχή του β’ μέρους ο Αλεξανδρής προσπάθησε με νέα ατομική ενέργεια και σουτ να κερδίσει τον Δαμάσκο, αλλά η μπάλα κόντραρε στο 47’, ενώ από σέντρα του Δημολιού ο Κορέτα προσπάθησε να κάνει το μονοκόμματο σουτ με το αριστερό στο 50’, αλλά έπιασε αέρα. Ο Δημολιός προσπάθησε με τη σειρά του να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ που έπιασε με το αριστερό πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία στο 52’.

Η Νίκη συνέχισε να ανεβάζει το ρυθμό της και στο 61’εφτασε μια ανάσα από το 2-0 με τον Αλεξαναδρή να «σπάει» την μπάλα δεξιά για τον Κόλα, ο οποίος σέντραρε για την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου ο Μαλακασιώτης γύρισε και έφερε την μπάλα στο αριστερό αλλά στη συνέχεια την έστειλε άουτ και μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δαμάσκου.

Αντί για το 2-0 όμως, η Ιστιαία έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον νεοεισελθόντα Στεργίου να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά για το 1-1 στο 64’ μετά από σέντρα του Τσαούση από τα αριστερά, που ήρθε να παγώσει το Π. Μαγουλάς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κόλα προσπάθησε να δώσει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά ο Δαμάσκος εκτινάχθηκε παραχωρώντας το κόρνερ στους κυανόλευκους.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και στο 70’ ο Νικλητσιώτης έκανε την κάθετη πάσα στον Κορέτα, ο οποίος πλάσαρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο α’ βοηθός σήκωσε το σημαιάκι ως οφσάιντ, ακυρώνοντας ένα δεύτερο τέρμα για τους κυανόλευκους.

Τελικά, η Νίκη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Κόλα να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Ναουμίδη να πετυχαίνει το 2-1 με γυριστό σουτ, δεχόμενος την αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους των κυανόλευκων στο 77’.

Νέα ευκαιρία για τη Νίκη χάθηκε και στο 82’, όταν ο Κορέτα πέρασε από τα αριστερά για το Δημολιό, που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Δαμάσκος κατάφερε να μπλοκάρει. Η Νίκη συνέχισε να ψάχνει ένα τρίτο τέρμα, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Παρασκευαΐδη από τα δεξιά πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι του Δαμάσκου στο 87’, για να ακολουθήσει η ψυχρολουσία στο 90+3’, με τον Ηλιόπουλο να πετυχαίνει το τελικό 2-2, δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα της Ιστιαίας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΙΣΤΙΑΙΑ 2-2

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς

Σκόρερ: (22’ Μέτσε, 77’ Ναουμίδης – 64’ Αργ. Στεργίου, 90+3’ Ηλιόπουλος)

Διαιτητής: Τρέβλας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Αναστασίου, Καρακώστας (Λάρισας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης (84’ Παπαγεωργίου), Μέτσε, Κορέτα, Κόλα (79’ Παρασκευαΐδης), Μαλακασιώτης (68’ Τορεζάνι).

ΙΣΤΙΑΙΑ: (Τσίρκοβιτς) Δαμάσκος, Κούκουρας, Τσαούσης, Πουταχίδης, Πανάκης, Δαγκουλής, Θορία (53’ Αργ. Στεργίου), Αλεξίου (72’ Χρ. Ανέστης), Ηλιόπουλος, Νικολέτος, Β. Ανέστης (88’ Ι. Μπιμπάι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου