ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η 2η θέση και το κύπελλο

η-2η-θέση-και-το-κύπελλο-65371

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φινάλε την Κυριακή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, και η Νίκη θέλει φινάλε με διπλό στην Ιτέα κόντρα στον Αστέρα, για να κατακτήσει ένα στόχο που μπορεί να τέθηκε στα μισά του πρωταθλήματος, μπορεί και να μην είναι τιμητικός … αλλά μπορεί να αποκτήσει αξία στο εγγύς μέλλον.

Ο στόχος της Νίκης, η 2η θέση, φάνταζε εύκολη μέχρι προχθές, αλλά η νέα απώλεια έδρας απαιτεί διπλό στην τελευταία αγωνιστική, με την ομάδα της Ιτέας να είναι πλέον μόνο 2 βαθμούς πίσω από τη βολιώτικη ομάδα

Η προχθεσινή ισοπαλία (0-0) με τον υποβιβασμένο Διγενή Νεοχωρίου ήταν η έκτη γκέλα για τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και το 5ο ματς έδρας που δεν σκόραρε, κάτι που δείχνει και τη γενικότερη φετινή εικόνα της ομάδας που δεν είχε αγωνιστική σταθερότητα, χάνοντας συνολικά 14 βαθμούς ως γηπεδούχος στα ματς: Νίκη – Ρήγας 0-1, Νίκη – Ολυμπιακός 1-1, Νίκη – Αλμυρός 0-1, Νίκη– Θήβα 0-0, Νίκη – Αμβρυσσέας 0-0 και Νίκη – Διγενής 0-0.

Πλέον το ενδιαφέρον είναι στο κυριακάτικο παιχνίδι στην Ιτέα όπου θα «παιχτεί» η 2η θέση, και με τη φετινή Νίκη να έχει δείξει πως στα εύκολα είναι χαλαρή αλλά στα δύσκολα δείχνει πολύ καλύτερη ως ομάδα…

Ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος, μετά τον αγώνα με τον Διγενή Νεοχωρίου ανέφερε πως πρέπει να κατακτηθεί το θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας, ώστε η ομάδα να κατακτήσει τον στόχο της 2ης θέσης που είχε τεθεί στην ανάπαυλα του πρωταθλήματος, ενώ και ο εκ των αρχηγών, Γιάννης Βέργος, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον όλων είναι πλέον είναι επικεντρωμένο στο τελευταίο ματς που «δίνει» 2η θέση..

Η Νίκη πάντως είναι ωφελημένη, αφού ως κυπελλούχος ΕΠΣΘ θα συνεχίσει την πορεία της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, και έτσι εκεί που θα ακολουθούσε μια μακρά περίοδος χωρίς αγώνες, οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα κρατούν σε ετοιμότητα την ομάδα, αφού ο στόχος είναι να κρατηθούν οι περισσότεροι παίκτες του φετινού κορμού και του χρόνου, ενώ η ομάδα με νίκες μπορεί να έχει αγώνες ως τον Ιούνιο που θα γίνει ο τελικός…

Στο κύπελλο ερασιτεχνών η Νίκη έχει μια παράδοση. Πέντε φορές έχει φτάσει σε τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και τις 5 φορές κατέκτησε το τρόπαιο. Μάλιστα το 1976, συνεχίζοντας στον θεσμό του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, έφτασε στον τελικό και ήταν κυπελλούχος, κερδίζοντας στον τελικό που είχε γίνει στη Λαμία το Ρουφ με 2-1.

Οι αγώνες του φετινού κυπέλλου όπου πρώτος αντίπαλος της Νίκης είναι εκτός έδρας ο ΑΟ Σελλάνων, θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 30/5.

Σε περίπτωση επικράτησης των Βολιωτών, στην 2η αγωνιστική θα αχούν ρεπό και θα περιμένουν τον αντίπαλο για το πρώτο ματς του Μάιου από τους νικητές των αναμετρήσεων Αστέρας Ιτέας-Διγενής Νεοχωρίου και Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΟ Καλοποδίου Φθιώτιδας.

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.

Blue Club: «Στήριξη παντού»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Blue Club, για όλα τα τμήματα της Νίκης. Αναλυτικά: «Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από το Πάσχα και τα τμήματα του συλλόγου μας ετοιμάζονται για δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια. Το Σάββατο στις 19:30 στο κλειστό της Πορταριάς τα κορίτσια του βόλεϊ αντιμετωπίζουν τον Γυμναστικό σε ένα παιχνίδι τελικό, αφού όποιος κερδίσει θα πάρει την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Εμείς θα δώσουμε το παρών να στηρίξουμε τις κοριτσάρες μας, αλλά και να χειροκροτήσουμε τους εφόρους του τμήματος αλλά και μέλη του συνδέσμου μας για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή έχουμε το πόλο που μετά από ένα ακόμα διπλό στη Λάρισα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και στις 15:00 αντιμετωπίζουμε την Ηλιούπολη. Άξιοι συγχαρητηρίων και τα παιδιά στο πόλο που παλεύουν με τόσα προβλήματα και κάνουν τον σύλλογο υπερήφανο.

Στις 16:00 η ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει την Ιτέα εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι που θέλουμε μόνο το διπλό, για να ξεχαστεί το τραγικό αποτέλεσμα με το Νεοχώρι. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε τις δικαστικές εξελίξεις, αλλά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα για εμάς δεν έχει νόημα, αρκεί που η διοίκηση κυνήγησε μέχρι το τέλος αυτό το έκτρωμα και δεν έμεινε στα λόγια, όπως όλοι οι άλλοι.

ΥΓ Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους ΝΙΚΙΩΤΕΣ αλλά και στους φίλους της ομάδας μας καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!” BLUE CLUB ΘΥΡΑ 3 “Π. ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ”

Συγκεντρώνουν τρόφιμα τα τμήματα της Νίκης

Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει από τα τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης για τις Άσπρες Πεταλούδες. Σε σχετικό δελτίο Τύπου τονίζεται: «Δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» καλούν όλους τους φιλάθλους και τα τμήματα του Ερασιτέχνη να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων ενόψει Πάσχα, τα οποία θα προσφέρει ο Σύλλογος στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες. Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται στα γραφεία του Ερασιτέχνη στο Πανθεσσαλικό, στα γραφεία του στίβου στο Πανθεσσαλικό, στο Π. Μαγουλάς για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου και στο Κολυμβητήριο. Για ακόμη μία φορά ας δείξουμε όλοι μας το πρόσωπο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας».

Θεσσαλονίκη οι Ακαδημίες μπάσκετ

Σε ένα ενδιαφέρον τουρνουά θα πάρουν μέρος οι Ακαδημίες μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που πέρα από την προσπάθεια που κάνει η πρώτη ομάδα να ανέβει στην Β΄ Εθνική, θέλει να δουλέψει σε βάθος και τις υποδομές της!

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι και η συμμετοχή της U15, U 13 και U11, στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης, το διήμερο 11-12 Απριλίου.

Αντίπαλοι των νεαρών «κυανόλευκων» θα είναι η «Ακαδημία 10» του Χατζηβρέτα, η ΜΕΝΤ και η ΧΑΝΘ.

Μετά την Αθήνα, εκεί που οι νεαροί αθλητές έπαιξαν δυνατούς αγώνες και παρακολούθησαν αγώνα του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα, οι Ακαδημίες της Νίκης τώρα ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη, όπου για πρώτη φορά θα έχουν και διανυκτέρευση!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου