ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκος Ιμεράι: «Σπέρνουν διχόνοιες όσοι μιλούν για σχέσεις με Αχ. Μπέο»

νίκος-ιμεράι-σπέρνουν-διχόνοιες-όσο-605977

Ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής Νίκης Βόλου Νίκος Ιμεράι αναφέρθηκε σε εκείνα που απασχολούν την ομάδα τον τελευταίο καιρό και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο γειτονικό ντέρμπι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου μίλησε μεταξύ άλλων για τις σχέσεις που διαδίδουν κάποιοι ότι έχει με τον Αχιλλέα Μπέο, τονίζοντας πως κάποιοι σπέρνουν διχόνοια στον σύλλογο.

Ακόμη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου λέγοντας πως η ομάδα του μπορεί να πετύχει την άνοδο και σχολίασε πως η ομάδα παίζει «καθαρά» και με τον σταυρό στο χέρι, χαρακτηρίζοντάς την ηθικά πρώτη.

Μιλώντας στον Blue Heart FM 105,1 επεσήμανε αρχικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Όπως ξέρετε, έχει γίνει μία προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για τη Νίκη, προκειμένου να την ανεβάσουμε σε άλλα επίπεδα. Πιστεύω ότι, κατά κάποιον τρόπο, τα έχουμε καταφέρει. Δυστυχώς, την περασμένη Κυριακή, ήρθε ένα αποτέλεσμα πολύ άσχημο για την ομάδα μας. Με πείραξε πολύ κι ο τρόπος που ήρθε, γιατί πέσαμε, δίχως να δώσουμε μάχη. Δεν φανήκαμε, η ομάδα δεν έκανε ευκαιρία. Αν μετά το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς η ομάδα προσπαθούσε, εγώ πρώτος θα πήγαινα να δώσω το χέρι στους παίκτες και θα τους έλεγα ότι δεν πειράζει που χάσαμε. Αλλά την περασμένη Κυριακή δεν κάναμε ούτε ευκαιρία» και συμπλήρωσε σχετικά με άλλους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο: «Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για την ήττα μας με τον Ολυμπιακό, πιστεύω. Δύο παιδιά αρρώστησαν τελευταία στιγμή (σ.σ. Τσεμπερίδης, Καντούτσης) και με τις άλλες απουσίες χάσαμε το κέντρο. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, από αμφισβητούμενη φάση, κι όταν ξεκινάς το παιχνίδι, κυνηγώντας το αποτέλεσμα από τα αποδυτήρια, είναι δύσκολο. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Εγώ πίστευα ότι δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε το άγχος. Εμείς πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα και γενικά πίστευα ότι είμαστε καλύτεροι. Δυστυχώς, δεχτήκαμε γκολ νωρίς κι αντίδραση δεν υπήρξε. Εκεί που ήσουν σε θέση οδηγού, κυνηγούσες το αποτέλεσμα».

«Στενοχωρήθηκα κι εγώ ως οπαδός»

Αναφορικά με τη συμπαράσταση του κόσμου και τα επεισόδια που ακολούθησαν: «Παρά το γεγονός πως η Νίκη έχανε, ο κόσμος συνέχισε να τραγουδά και να χαίρεται με την ομάδα, πράγμα σπάνιο για τον οποιονδήποτε σύλλογο. Όσον αφορά στα γεγονότα εκτός γηπέδου, ήταν πολύ λίγος ο κόσμος που τα προκάλεσε, 5-6 άτομα. Μερικοί άνθρωποι, όμως, έδωσαν παραπάνω διαστάσεις και τους έκαναν 200-300. Δε γνωρίζω γιατί έγινε αυτό. Επίσης, οι ζημιές δεν ήταν τεράστιες, όπως τις περιέγραψαν. Δεν έγινε η καταστροφή του Πανθεσσαλικού. Αν γινόταν, δεν θα γίνονταν όλες οι επισκευές σε μία μέρα. Μερικοί ήθελαν να το κάνουν αυτό, επειδή προφανώς είχαν κάποιο όφελος. Πρόκειται για ένα στημένο γεγονός», για να συμπληρώσει σχετικά με την ανακοίνωση οργής των οπαδών: «Καταλαβαίνω την οργή των οργανωμένων, γιατί κι εγώ είμαι κομμάτι της Νίκης και ως οπαδός της κι εγώ στενοχωρήθηκα. Σε αυτό το κομμάτι κάνουμε ό,τι μπορούμε, άσχετα αν δεν μπορούμε 100% να πετύχουμε. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που εγώ δεν μπορώ να επέμβω και να παίζω βρόμικα παιχνίδια. Με τις γνώσεις που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εμείς στη Νίκη παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε, όλα τα άλλα δεν τα γνωρίζουμε κι ούτε θα μπούμε στο τρυπάκι να παίζουμε βρόμικο ποδόσφαιρο. Όλα του τα χρόνια, ο σύλλογος έμεινε ανόθευτος, εμείς δεν θα αλλάξουμε τις αρχές του. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Σχολιάζοντας σχετικά με την αναγνώριση που έχει από τον κόσμο: «Την καταλαβαίνω την αποδοχή του κόσμου. Όταν μπαίνω στο γήπεδο κι όλοι με χειροκροτούν ή μου φωνάζουν, είναι όμορφο συναίσθημα».

«Δεν χάθηκε ακόμα τίποτα»

Βέβαιος πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη σχολίασε: «Δεν χάθηκε ακόμα τίποτα. Η ομάδα, όπως όλοι ξέρουμε, έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία. Εγώ είμαι καινούριος, αλλά εσείς που είστε παλιότεροι, θυμάστε τέτοια ανάλογη πορεία; Η ομάδα, μέχρι πριν μία εβδομάδα, ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα κι είχε 13 συνεχόμενες νίκες. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Φτιάξαμε το όνομα του συλλόγου, καθώς από προηγούμενες διοικήσεις υπήρχαν απλήρωτοι παίκτες και απλήρωτα πρόστιμα. Προσπαθούμε καθημερινά κι έχουμε ξαναπεί πως δεν είμαστε εφοπλιστές, είμαστε μεροκαματιάρηδες. Ξυπνάμε 6 το πρωί και πιάνουμε δουλειά για το μεροκάματο. Με αυτά τα λίγα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον σύλλογο και νομίζω πως τον έχουμε νοικοκυρέψει. Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που γίνεται. Τάξαμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, πράγματα αυτονόητα».

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ιμεράι αναφέρθηκε και στο πώς αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές την ήττα από τον Ολυμπιακό και τι συζητήθηκε στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου: «Υπάρχουν παιδιά που είναι ευαίσθητα κι όλοι οι ποδοσφαιριστές στενοχωρήθηκαν από την ήττα με τον Ολυμπιακό. Μία εβδομάδα ήταν σε πολύ χάλια ψυχολογική κατάσταση. Εμείς, ως διοίκηση, τους είπαμε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα και να σηκώσουν το κεφάλι. Ήταν απλώς ένα άσχημο αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιά, όταν τους δίνεις τα περιθώρια να ελπίζουν σε κάτι. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι σε όλο αυτό, όπως η τύχη κι άλλοι εξωγενείς παράγοντες που παίζουν ρόλο σε ένα αποτέλεσμα. Εμείς δεν τα έχουμε αυτά. Για μένα, είμαστε πρώτοι ηθικά. Δεν έχουμε τη βοήθεια από κανέναν, ο κόσμος γνωρίζει ποιος έχει αυτούς τους παράγοντες. Εμείς με τον σταυρό στο χέρι έχουμε φτάσει εδώ».

«Σπέρνουν διχόνοιες μιλώντας για σχέσεις με Μπέο»

Πως κάποιοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να σπείρουν διχόνοιες στον σύλλογο, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν χαρακτήρισε για τη σχέση του με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ο Νίκος Ιμεράι, ξεκαθαρίζοντας πως έχει συναντηθεί μαζί του μόνο για επαγγελματικούς λόγους: «Με τον κ. Μπέο ούτε έχουμε βρει, ούτε έχουμε χάσει κάτι. Δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, δεν μας συνδέει τίποτα, απλώς είναι ο δήμαρχος της πόλης και ως θεσμό τον σέβομαι, όπως πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι. Δεν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε όλα αυτά που ακούγονται. Συναντήθηκα 2-3 φορές μαζί του, για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, που αφορούν στη δουλειά μου. Ούτε για ποδόσφαιρο μιλήσαμε, ούτε για τίποτα άλλο. Όσα δεν φτάνουν μερικοί άνθρωποι, τα κάνουν κρεμαστάρια. Προσπαθούν να βρουν τρόπο να σπείρουν διχόνοιες στον σύλλογο, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν».

«Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται»

Ο ισχυρός άνδρας της Νίκης δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και για τη χρήση του Πανθεσσαλικού και για το αν υπήρξε αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς ερυθρόλευκων: «Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Από την πλευρά μας, ήμασταν κύριοι, το γήπεδο είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προσέξουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο συμπολίτης. Δεν είναι το ίδιο να προπονείσαι σε ένα γήπεδο με χόρτο και σε ένα πλαστικό. Εμείς πηγαίνουμε να προπονηθούμε στο πλαστικό, προκειμένου να τηρήσουμε τη συμφωνία μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προπονούνται σε χόρτο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου