ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συνεχίζει με Στρατίκη

συνεχίζει-με-στρατίκη-597842

Επιστρέφει στην μπασκετική Νίκη Βόλου ο νεαρός τεχνικός

Στο πρόσωπο του Σπύρου Στρατίκη βρήκε τον αντικαταστάτη του Θανάση Κασαπίδη η μπασκετική Νίκη Βόλου. Ο Στρατίκης, που και την περσινή χρονιά είχε αναλάβει τους κυανόλευκους δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου και κάθισε στον πάγκο σε 15 παιχνίδια, θα είναι ο τρίτος κατά σειρά προπονητής που αναλαμβάνει την πρώτη ομάδα της Νίκης φέτος, μετά τους Καραΐσκο και Κασαπίδη. Ο νεαρός τεχνικός, μαζί με τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, καλείται να βγάλει εις πέρας την αποστολή της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δ.Π.Θ. με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση, από το οποίο αποφοίτησε το 2004. Διαθέτει δίπλωμα προπονητή Α’ κατηγορίας και είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπεύθυνος ακαδημιών στους Ικαρους Τρικάλων, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια εργάζεται στα τμήματα υποδομής της Νίκης Βόλου. Επίσης, την περασμένη χρονιά ήταν πρώτος προπονητής της γυναικείας ομάδας του συλλόγου που αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ.

Η ανακοίνωση: «Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Νίκη Βόλου ανακοινώνει τη συμφωνία του με τον προπονητή Σπύρο Στρατίκη στο πόστο του πρώτου προπονητή στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Γ.Σ. Νίκη Βόλου καλωσορίζουν τον Σπύρο Στρατίκη και του εύχονται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Επίσης, το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Νίκη Βόλου ευχαριστεί θερμά τον προπονητή Θανάση Κασαπίδη για την προσφορά του στην ανδρική ομάδα και του εύχονται καλή συνέχεια στο έργο του στους Νέους Αθλητές Νίκης και στα τμήματα ακαδημιών του συλλόγου».

«Μονόδρομος η νίκη»

Την πρώτη του προπόνηση με τη Νίκη Βόλου έκανε με την επιστροφή του στον κυανόλευκο πάγκο ο Σπύρος Στρατίκης. Ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στην Εδεσσα (29/3, 6 μ.μ.) αυτό που προέχει είναι το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να συνεχιστεί η μάχη για τη σωτηρία και να παραμείνει η ομάδα του Βόλου στις Εθνικές κατηγορίες. Ο Σπ. Στρατίκης μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη νέα πρόκληση, τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιστροφή του στη Νίκη, το φετινό επίπεδο της Γ’ Εθνικής αλλά και το παιχνίδι στην Εδεσσα. Αναλυτικά:

Για τη νέα πρόκληση στον κυανόλευκο πάγκο: «Είναι δύσκολη η κατάσταση στην ομάδα και βαθμολογικά, λόγω του στόχου της παραμονής, αλλά γενικά είναι μία δύσκολη και μεταβατική χρονιά για τη Νίκη Βόλου. Θέλουμε να σώσουμε την κατηγορία για να μην υποβιβαστεί η ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Να παραμείνει στις Εθνικές κατηγορίες. Το γιατί δέχθηκα τη θέση έχει να κάνει με το ενδιαφέρον των ανθρώπων του συλλόγου και τον τρόπο που με προσέγγισαν, ενώ πάντα είναι ελκυστικό το να δουλεύεις σε Εθνικές κατηγορίες. Οπωσδήποτε μία αλλαγή προπονητή λειτουργεί σε πρώτη φάση πάντα θετικά. Είναι ένα σοκ και από εκεί και μετά εκείνο που θα πρέπει να προσπαθήσουμε άμεσα είναι να βελτιώσουμε το κομμάτι της ψυχολογίας και της συνοχής της ομάδας και -επειδή τα περιθώρια είναι στενά- σε δεύτερο βαθμό το κομμάτι της τακτικής».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι αποδυναμωμένο. Με εξαίρεση δύο-τρεις ομάδες που έχουν υψηλά μπάτζετ και δυνατά ρόστερ, οι υπόλοιπες εμφανίζονται αποδυναμωμένες»

Ενόψει του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Πανεδεσσαϊκό: «Η νίκη είναι μονόδρομος και θέλουμε οπωσδήποτε να την κατακτήσουμε. Επίσης, πέραν της νίκης, στοχεύουμε και σε καλή εμφάνιση. Αλλά πρωτίστως σημασία έχουν οι δύο βαθμοί. Το γεγονός ότι ο Πανεδεσσαϊκός είναι ουραγός δεν σημαίνει ότι θα πάμε εκεί και θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά».

Στα αγωνιστικά, ο Στρατίκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών πέραν του Λευτέρη Κατσαλή, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο, θα προφυλαχθεί σήμερα και αύριο Σάββατο και η συμμετοχή του στον αγώνα της Εδεσσας θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Εκστρατεία στην Εδεσσα

Oι οργανωμένοι φίλοι της Νίκης Βόλου διοργανώνουν εκδρομή στην Εδεσσα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Blue Club Θύρα 3 Π. Ντοκούζης «διοργανώνεται εκδρομή για τον εκτός έδρας αγώνα μπάσκετ που δίνει η ομάδα μας στην Εδεσσα με τιμή εκδρομής 14€. Πάμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τους παίκτες μας για την προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή! Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι σήμερα Παρασκευή 27/3 στις 21:00 στα γραφεία του συνδέσμου μας Μαιάνδρου 14. Υ.Γ.: Με ή χωρίς γιατρό εμείς θα είμαστε εκεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου