ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σαφάρι ΙΚΑ και τσουχτερά πρόστιμα

σαφάρι-ικα-και-τσουχτερά-πρόστιμα-584374

Σαφάρι ελέγχων του ΙΚΑ και τσουχτερά πρόστιμα σε αθλητικά σωματεία της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μόνο χθες βεβαιώθηκαν πρόστιμα 21.000 ευρώ στην Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, αντίστοιχα για ανασφάλιστους προπονητές των δύο τοπικών συλλόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί πριν λίγο διάστημα ανάλογοι έλεγχοι που συνοδεύτηκαν επίσης με μεγάλα πρόστιμα στα σωματεία ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑ-ΝΑΒ και ΝΟΒΑ για ανάλογες παραβάσεις.

Η συχνότητα με την οποία εκδηλώθηκαν αυτοί οι έλεγχοι, παραπέμπει σε καταγγελίες που έγιναν και οι οποίες οδήγησαν σε αυτοψίες επιτόπου σε αθλητικούς χώρους. Μάλιστα την ώρα των ελέγχων βρίσκονταν σε εξέλιξη προπονήσεις των συλλόγων και δεν είχαν καμία σχέση με την καθιερωμένη διαδικασία που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις το ΙΚΑ που είναι επιφορτισμένο με ελέγχους στα βιβλία των σωματείων, κυρίως την περίοδο των μεταγραφών.

Η επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων κάτω από τις συνθήκες που βεβαιώθηκαν προκαλεί ήδη αναταράξεις στους αθλητικούς συλλόγους.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Νίκης Βόλου βρίσκεται προ των πυλών της παραίτησης, ενώ δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, εκτιμώντας ότι το πρόστιμο που βεβαιώθηκε «στραγγαλίζει» οικονομικά το σύλλογο που προσπαθεί να παραμείνει «ζωντανός».

Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό στα κολυμβητήρια του νομού Μαγνησίας, δεν αφορά όμως μόνο τη Νίκη Βόλου, καθώς χθες, όπως προαναφέρθηκε ανάλογο πρόστιμο (10.500 ευρώ) βεβαιώθηκε και στον Ερασιτέχνη του Ολυμπιακού Βόλου. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο πρόβλημα, αντιμετωπίζουν τόσο ο ΟΥΚ Βόλου και ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, ενώ στον ΝΟΒΑ έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 45χιλ. ευρώ για τέσσερις ανασφάλιστους προπονητές.

Από την Ερασιτεχνική Νίκη, επισημαίνεται ότι ο σύλλογος δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία αλλά ερασιτεχνικό σωματείο που προσπαθεί να παράγει αθλητισμό και πρόστιμα όπως τα παραπάνω μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικά. Μάλιστα την ερχόμενη Μ. Δευτέρα αναμένεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Βόλου, με τα μέλη της Διοίκησης να δηλώνουν αποφασισμένα να παραδώσουν τα κλειδιά… εφόσον δεν βρεθεί λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα, που δεν αφορά μόνο τους συλλόγους της πισίνας… αλλά μπορεί να επεκταθεί και στα άλλα τμήματα εκτός από την κολύμβηση.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κ. Γιάννης Ξάνθης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ερασιτεχνικούς συλλόγους, για την ερχόμενη Δευτέρα να δώσουν το παρών προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, αφού όπως τονίζεται το πρόβλημα δεν είναι η ασφάλιση των προπονητών αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο στο οποίο τα σωματεία θα είναι νομότυπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου