ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη… με το μαχαίρι στα δόντια επί του Αστέρα Βλαχιώτη με 1-0

νίκη-με-το-μαχαίρι-στα-δόντια-επί-του-582782

Στους 13 βαθμούς μετά από 13 αγώνες… έφτασε χθες η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας με 1-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο της Νεάπολης, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκαρσία στο 23’ πανηγυρίζοντας μόλις τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά τις 29 Απριλίου και την επικράτηση κόντρα στην Καλλιθέα στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο σκορ, οι κυανόλευκοι έμειναν χωρίς τρίποντο για πέντε αγώνες, μετρώντας δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες, για να φθάσουν τελικά χθες στην πηγή και να πιούν νερό. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη βρίσκεται πλέον στους 13 βαθμούς έχοντας έξι περισσότερους από τον χθεσινό τους αντίπαλο, ο οποίος όμως διεκδικεί στα χαρτιά το παιχνίδι με την Καλλιθέα, και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο η Νίκη κατάφερε να τον φέρνει στα μέτρα της, να φτιάξει ευκαιρίες και να μην απειληθεί καθόλου, απέναντι σε μία ομάδα, που παλεύει επίσης για την παραμονή της.

Πλέον οι κυανόλευκοι θα πάνε την ερχόμενη Κυριακή στη Νάξο, όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Σαντορίνης, που με παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στο +1 και στους 14 βαθμούς, έχοντας χθες ισοπαλία 1-1 με τον Ιάλυσο.

Πώς ξεκίνησε

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε σε σχήμα 4-5-1 τον Καραγκιόζη κάτω από τα δοκάρια, που έκανε ντεμπούτο, και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Καλουτσικίδη, Τσιμπούκα, Αργύρη και Τζοβάρα.

Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπόσιο και Μέτσε. Στην επίθεση από αριστερά κινούνταν ο Γκονζάλες, από δεξιά ο Γκαρσία, οργανωτής ήταν ο Ντομίνγκεθ και στην κορυφή ο Ροχάνο.

Το πρώτο μέρος

Τυπικά η αναμέτρηση ξεκίνησε με… μία μικρή δόση ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους, όταν από σέντρα του Πρίκα από τα αριστερά, ο Ευαγγελιδάκης πήρε την κεφαλιά που πέρασε άουτ στο 3ο λεπτό.

Η απάντηση της Νίκης ήρθε από σουτ του Γκονζάλες, με την μπάλα να κοντράρει, για να καταλήξει σε κόρνερ στο 6’.

Λίγο μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία, ο οποίος στο 7ο λεπτό, σέντραρε από τα αριστερά, με τον Ροχάνο να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και σε θέση βολής, αλλά… πάτησε την μπάλα και δεν μπόρεσε να πλασάρει με τη μία, για να δώσει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Παϊτέρη να μπλοκάρει.

Για να φθάσουμε στην επόμενη καλή στιγμή του αγώνα, έπρεπε να περιμένουμε… μέχρι και το 20ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκεθ έκανε την κάθετη πάσα στον Ροχάνο, αυτός μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Παϊτέρης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, στερώντας άλλη μία τελική από τον Αργεντινό φορ.

Με το ρολόι να έχει δείξει το 22ο λεπτό, ο Γκαρσία έπαιξε το ένα-δύο με τον Ροχάνο, με τον Αργεντινό φορ να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα Παϊτέρη, αφού τον είχε περάσει και πριν πλασάρει σε κενή εστία.

Ο διαιτητής Μέγας έδειξε την άσπρη βούλα χωρίς δεύτερη σκέψη, απ’ όπου ένα λεπτό μετά ο Γκαρσία ευστόχησε για το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Παϊτέρη, που ξάπλωσε στην αντίθετη πλευρά, κοιτάζοντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Μέχρι την ανάπαυλα η Νίκη δεν έδωσε δικαιώματα για αμφισβήτηση στους φιλοξενούμενους, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει και κάτι παραπάνω, όταν στο 40’ ο Ντομίνγκεθ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με τον Παϊτέρη να πέφτει στην γωνιά του και να παραχωρεί κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στον αγώνα στο δεύτερο μέρος τον Κρουθ αντί του Ντομίνγκεθ, με τους κυανόλευκους να παίζουν κυρίως από τα δεξιά, όπου χρησιμοποιήθηκε ο Ισπανός, με τον Γκαρσία, να «επιστρέφει» στη φυσική του θέση, αυτή του οργανωτή και πίσω από τον Ροχάνο.

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι «μεταφέρθηκε» στα δεξιά η Νίκη δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις, πέραν από ένα χτύπημα φάουλ του Γκαρσία -από τα δεξιά- στο 61’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Παϊτέρη, που δεν έδειξε να πιέζεται ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Μεγάλη ευκαιρία ωστόσο χάθηκε για το 2-0, όταν πήρε την μπάλα ο Γκονζάλες από τον Ροχάνο στο 65’, και αφού μπήκε στην περιοχή έσκασε την ντρίμπλα με το δεξί, για να φέρει την μπάλα στο αριστερό, σουτάροντας απογοητευτικά πάνω από την εστία.

Με το παιχνίδι πλέον να πηγαίνει στη δύναμη… οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν… να μην έχουν μείνει με παίκτη λιγότερο, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται από την άλλη στον ρέφερι Μέγα για το σκληρό παιχνίδι του Αστέρα, όπως συνέβη και στο 80’, όταν ο Πατσαρούχας θα μπορούσε να έχει δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Η Νίκη έφτασε και πάλι μια ανάσα από το 2-0, χάνοντας νέα τεράστια και πιο κλασική ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Τσιώλη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παϊτέρη, μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Γκαρσία στο 83’, αλλά σούταρε άουτ.

Για τον φιλοξενούμενο Αστέρα, ο Πατσαρούχας βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι στο 87’ και με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, διατηρώντας τον… Καραγκιόζη σε ρόλο θεατή στο παιχνίδι, αφού είναι ενδεικτικό πως δεν χρειάστηκε να ακουμπήσει μπάλα σε ολόκληρο το 90λεπτο και στα 5 λεπτά, που κρατήθηκαν ως εξτρά χρόνος.

ΝΙΚΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-0

Γήπεδο Νεάπολης

Νότιος Ομιλος-13η Αγωνιστική

Σκόρερ: 23’ πεν. Γκαρσία

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Μηνούδης (Πιερίας), Μανασής (Τρικάλων)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες: 25’ Αργύρης, 32’ Ροχάνο, 93’ Τσιμπούκας – 13’ Καρβούνης, 48’ Κορνέζος, 73’ Πατσαρούχας, 78’ Παπούλης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιόζης, Καλουτσικίδης, Τζοβάρας, Αργύρης, Τσιμπούκας, Μπόσιο, Μέτσε, Γκαρσία (84’ Μπαλάφας), Γκονζάλες (76’ Τσιώλης), Ντομίνγκεθ (46’ Κρουθ), Ροχάνο (89’ Μπιτσάκος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παϊτέρης, Ευαγγελιδάκης, Πρίκας (61’ Τουλίκας), Μάγκας, Κορνέζος, Νικολάου, Καρβούνης (50’ Καλλέργης), Μπρακαμόντε (46’ Πατσαρούχας), Παπούλης, Παλάτσιος (39’ Βερνάρδος), Μάρτσεφ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου