ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέταξε βαθμούς και κορυφή

πέταξε-βαθμούς-και-κορυφή-566973

Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου «πέταξε» η Νίκη Βόλου, παράλληλα με τους δύο βαθμούς, έπειτα από τη λευκή ισοπαλία απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου για την 9η αγωνιστική.

Οι κυανόλευκοι μετά το 0-0 κόντρα στην ομάδα των Σερρών, δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην κορυφή, παίρνοντας μόλις ένα βαθμό, ο οποίος τους διατηρεί στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Κέρκυρα που χθες ηττήθηκε και από τον Ηρακλή και έμεινε στους 21, ενώ η Νίκη έχει 20.

Η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν ήταν ανάλογη των προηγούμενων εντός έδρας αγώνων, όταν και είχαν επικρατήσει κατά σειρά απέναντι σε Τύρναβο (2-0), Απόλλωνα Καλαμαριάς (4-0), Ηρακλή (2-0) και Ζάκυνθο (5-0).

Το εντός έδρας σερί «έσπασε» για τους κυανόλευκους, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν είχαν τις λύσεις προκειμένου να διασπάσουν την άμυνα των παικτών του Εθνικού Γαζώρου και μάλιστα θα μπορούσαν να το έχουν πληρώσει και δύο φορές, αλλά η κλάση του τερματοφύλακα Αποστολίδη, κράτησε το μηδέν παθητικό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι και σχεδόν με το «καλημέρα», όταν στο 25ο δευτερόλεπτο ο Τσουβαλτσίδης, δεχόμενος την πάσα του Ναστέφσκι, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Νίκης, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αποκρούσει, όπως έκανε και στο 32ο με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Η Νίκη προσπαθούσε να βρει χώρους στην αντίπαλη άμυνα για να πραγματοποιήσει το πρώτο της σουτ στο 11ο λεπτό, με τον Ζουλιώτη όμως να στέλνει άουτ τη μπάλα με το αριστερό, ενώ τα σουτ των Ακασού και Γέσιτς δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με το πρώτο μέρος να περνά ανεκμετάλλευτο.

Στην επανάληψη, η Νίκη θέλησε να παίξει ακόμη πιο επιθετικά, με τον Ισαάκ μάλιστα, να παίζει ως δεύτερος επιθετικός πλάι στον Τζιώρα, για να απειλήσει ο Ισπανός στο 57’, όταν μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ένα λεπτό μετά η Νίκη απείλησε ξανά, αλλά η κεφαλιά του Τζιώρα σε σέντρα του Γέσιτς, σταμάτησε στα χέρια του Μέλκα που έδιωξε σε κόρνερ.

Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη για τη Νίκη, που πίεζε μέχρι τέλους, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει το πολυπόθητο γκολ, ούτε και μετά από ατομική ενέργεια του Ανιέτε στο 92’, με τον Μέλκα να παραχωρεί ακόμη ένα κόρνερ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς και με παίκτη λιγότερο, όταν σε κόντρα των φιλοξενούμενων με τον Ναστέφκσι, ο 33χρονος αμυντικός σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, πριν ο Σκοπιανός βγει τετ α τετ με τον Αποστολίδη.

ΝΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 0-0

Πανθεσσαλικό – 9η Αγωνιστική

Διαιτητής: Σφακιανάκης Ιωσήφ (Αθηνών),

Βοηθοί: Νικόλαδος, Μπάμπας (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Στυλιανός (Ευβοίας)

Κίτρινες: Γιώτας, Μανουσάκης, Κουκόλης, Σκέριαντς, Κωφοκώτσιος, Τσουβαλτσίδης, Κοσμίδης

Κόκκινες: Γιώτας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Γκότοβος, Γιώτας, Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης (79’ Μπιτσάκος), Μπακάλης, Ακασού (60’ Μανουσάκης), Ισαάκ (66’ Ριβέρα), Ανιέτε, Τζιώρας, Γέσιτς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Μέλκας, Κουκόλης (50’ Παπαδόπουλος), Κωφοκώτσιος (82’ Κοσμίδης), Μερεσιώτης, Δέντσας, Χατζηδημητρίου, Παναγιωτίδης, Γαϊδαρτζής, Σκέριαντς (68’ Παπαβασιλείου), Ναστέφσκι, Τσουβαλτσίδης.

Τζαναβάρας: Δε σκύβουμε το κεφάλι

Σύνθημα αντεπίθεσης για τη συνέχεια έδωσε ο προπονητής της Νίκης Παναγιώτης Τζαναβάρας τονίζοντας σχετικά: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για εμάς. Είχα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές μου να πάρουν οπωσδήποτε τη νίκη και να περιμένουμε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και την Κέρκυρα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν είχαμε καθαρή σκέψη και καθαρό μυαλό απέναντι σε μια ομάδα με πολυπρόσωπη άμυνα. Δουλεύουμε σε αυτόν τον τομέα γιατί ξέρουμε ότι θα παίξουμε στη συνέχεια με ομάδες με πολύ κλειστές άμυνες. Ξέραμε πως είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό προπονητή και μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, τώρα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Είναι πολύ νωρίς, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, θα διαχειριστούμε αυτή την ισοπαλία και θα βρούμε τους βαθμούς αλλού. Ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθεια, συνεχίζουμε, συγχαρητήρια στον κ. Κατσαβάκη και τον Εθνικό Γαζώρου. Ούτε κλάματα, ούτε τα κεφάλια κάτω, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του, υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε το 100% και συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

Από την άλλη ο Μάκης Κατσαβάκης για τον Εθνικό Γαζώρου σχολίασε: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε με την καλύτερη ομάδα και των δύο ομίλων, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Προσπαθήσαμε να αιφνιδιάσουμε για να δημιουργήσουμε περισσότερο άγχος. Σε δύο περιπτώσεις δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς είχαμε ένα σοβαρό τραυματισμό με τον Κουκόλη και σε συνδυασμό με τις τρεις απουσίες στην άμυνα, μας αφήνει ένα αρνητικό συναίσθημα. Ωστόσο το αποτέλεσμα που πήραμε είναι καλό. Εύχομαι στη Νίκη καλή άνοδο γιατί είναι ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανέβει».

Τέλος, ο ποδοσφαιριστής Πάρις Μπακάλης επεσήμανε ότι: Στόχος είναι η άνοδος και θα την πετύχουμε», ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό, συνιστώντας να μην απογοητεύεται από ένα κακό αποτέλεσμα.

Κυανόλευκα…

  • Μπορεί η Νίκη να μην χάρισε στους φίλους της ακόμη ένα όμορφο απόγευμα, όμως όσοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Κυριακή χειροκρότησαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναγιώτη Τζαναβάρα μετά και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
  • Με σακάκι εμφανίστηκε στον πάγκο της Νίκης αρχικά ο προπονητής των κυανόλευκων, ωστόσο λίγο μετά τη σέντρα επέλεξε να φορέσει το μπουφάν για να αποφύγει και το ενοχλητικό ψιλόβροχο.
  • Φτωχή έως κακή ήταν η προσφορά του Ριβέρα, με τον Ισπανό να μπαίνει στο παιχνίδι στο 66’ και να ακουμπά μπάλα δέκα λεπτά μετά, τη στιγμή που οι κυανόλευκοι έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ.
  • Ρεπετσάς, Πιτταράς, Αναστασόπουλος και Τσίτας έμειναν εκτός 18άδας για την ομάδα της Νίκης, με τον πρώτο να καλείται πλέον να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Γιώτα, την Κυριακή στην Κατερίνη, όπου η Νίκη θα φιλοξενηθεί από τον Πιερικό στις 3μ.μ. Η ομάδα της Πιερίας μάλιστα κέρδισε χθες με 2-1 στο τοπικό ντέρμπι τον Βατανιακό.
  • Αρκετά συχνές ήταν οι φορές που ο διαιτητής Σφακιανάκης διέκοπτε το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με το χρόνο αλλά και τα νεύρα των γηπεδούχων.
  • Πρώτη ισοπαλία ήταν η κυριακάτικη, με διαιτητή τον Σφακιανάκη για τη Νίκη Βόλου, μιας και με αυτόν οι κυανόλευκοι μετρούσαν δύο νίκες και μία ήττα όλες για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
  • Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου που μετακόμισαν από την Ανατολική Κερκίδα στη σκεπαστή, με την ΠΑΕ να ενημερώνει πως σε περίπτωση βροχής, οι φίλαθλοι θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, ωστόσο οι οργανωμένοι παρέμειναν στις θέσεις τους (φωτο).
  • Ως την καλύτερη της κατηγορίας είχε χαρακτηρίσει την ομάδα της Νίκης, ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος έφυγε από το Πανθεσσαλικό με έναν πολύτιμο βαθμό.
  • Ακόμη ένα χαμένο πρώτο μέρος ήταν για τη Νίκη το πρώτο, με τους κυανόλευκους να προβληματίζουν έντονα, όπως και στο παιχνίδι της Καβάλας, εκεί που όμως είχαν επικρατήσει με 3-0.
  • Συνολικά οι γηπεδούχοι κέρδισαν 18 κόρνερ, όμως δεν μπόρεσαν σε κανένα να εκμεταλλευτούν την προώθηση και της «αεροπορίας» τους.
  • Ο κ. Κουκοράβας Χαράλαμπος ήταν ο τυχερός της κλήρωσης με δώρο μία φανέλα την οποία και παρέλαβε από τα χέρια του ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, Κωνσταντίνου Γεωργατζή.

Γιάννης Ζάττας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου