ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη Βόλου πενθεί την απώλεια του Τάσου Μανιατάκη

η-νίκη-βόλου-πενθεί-την-απώλεια-του-τάσ-5303

Τελευταίο αντίο στο μεγάλο αρχηγό

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε χθες ο μεγάλος αρχηγός της Νίκης Βόλου Τάσος Μανιατάκης ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην μακρόχρονη ιστορία της.

Ο Τάσος Μανιατάκης υπήρξε αρχηγός της Νίκης Βόλου την περίοδο της Α’ Εθνικής αγωνιζόμενος ως αμυντικός έχοντας το παρατσούκλι «βράχος» από τα τέλη της δεκαετίας του 40’ μέχρι τα τέλη του 60’ έχοντας παράλληλα συνδέσει το όνομα του με μεγάλες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

Για πολλά χρόνια, μετά την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους, ο Τάσος Μανιατάκης, διατηρούσε καθαριστήριο, στο Φαρδύ, μέχρι τα τέλη του ’80. Ένα κεντρικό σημείο της Ν. Ιωνίας, της οποίας ήταν γέννημα-θρέμμα και από όπου περνούσαν καθημερινά φίλοι και γνωστοί, με την αγαπημένη τους ομάδα να κυριαρχεί στις συζητήσεις τους.

Ηταν πατέρας δύο παιδιών, με τον γιο του Κώστα να είναι μέλος και πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Για την απώλεια του Τάσου Μανιατάκη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης, Χρήστος Ζαντέρογλου τονίζοντας:

«Η απώλεια του Τάσου είναι πραγματικά μεγάλη. Θυμάμαι πως στην αρχή ήταν συμπαίκτες με τον αδερφό μου και στη συνέχεια με βοήθησε και εμένα πάρα πολύ. Παρά το ότι έπαιζα ως επιθετικός στη συνέχεια παίξαμε μαζί στην άμυνα και μου έδωσε πάρα πολλά εφόδια για να συνεχίσω. Η απώλειά του είναι μεγάλη αφού μιλάμε για έναν παίχτη θρύλο που έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Η ΝΙΚΗ» σε ανακοίνωση τους αναφέρουν για τον χαμό του:

«Ο Τάσος Μανιατάκης, μία αυθεντική Νικιώτικη ψυχή, ένας εμβληματικός αρχηγός της ομάδας μας, ένας ποδοσφαιριστής που κόσμησε με την παρουσία του και το ήθος του τις χρυσές και ένδοξες εποχές του Νικιώτικου και βολιώτικου ποδοσφαίρου, εκείνες τις δεκαετίες της αυθεντικότητας και της ποιότητας, από τα τέλη του ’40 μέχρι τα τέλη του ’60, διαβαίνει τον Αχέροντα και κάνει όλη την Νικιώτικη οικογένεια να αισθάνεται ότι έσπασε ένας σημαντικός κρίκος της.

Κανείς δεν θα λησμονήσει ποτέ αυτόν τον αγέρωχο ποδοσφαιριστή, έναν πραγματικό βράχο μιας ομάδας που προκάλεσε τον Πανελλήνιο θαυμασμό, της Νίκης Βόλου της δεκαετίας του ’60.

Όλοι αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να απευθύνουμε ένα ύστατο αντίο σε αυτόν τον πραγματικό ήρωα της ζωής, που υπηρέτησε ανιδιοτελώς, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, τον Σύλλογό μας και τον αθλητισμό, αποτελώντας για όλους μας ένα υπόδειγμα ακεραιότητας και υπερηφάνειας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Η ΝΙΚΗ» συντετριμμένοι από την απώλεια αυτού του σπουδαίου Νικιώτη, ευχόμαστε στους οικείους του, με πρώτον τον υιό του και πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου μας, τον Κώστα Μανιατάκη, ειλικρινά και θερμά συλλυπητήρια».

Η Λέσχη Φίλων Νίκης: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης Φίλων Νίκης Βόλου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας μας Τάσου Μανιατάκη».

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με ανακοίνωση της και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου