ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Με Βοσνιάδη βάζει ψηλά τον πήχη

νίκη-βόλου-με-βοσνιάδη-βάζει-ψηλά-τον-π-525797

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αλέκο Βοσνιάδη ήταν η αναμενόμενη είδηση που βγήκε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό, παρόντων του μεγαλομετόχου Αλέξη Παπακωνσταντίνου, του Βασίλη Βενέτη και του Ανδρέα Κικίλια και φυσικά του ίδιου του πολύπειρου τεχνικού.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η τοποθέτηση του κ. Βοσνιάδη σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον Μακεδόνα προπονητή να τονίζει ότι έχει προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε να λειτουργήσει η Νίκη σε πλήρη επαγγελματικά πρότυπα, ενώ παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος για μία πορεία που θα αφήσει άπαντες ευχαριστημένους, με στόχο τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ανακοίνωση

Μάλιστα, λίγο μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Αλέκο Βοσνιάδη: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Αλέκο Βοσνιάδη. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει καθίσει στον πάγκο των ΑΕ Πολυκάστρου, Θερμαϊκού, Εορδαϊκού, Αναγέννησης Επανομής, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΛ, ΑΟ Κέρκυρας, Βέροιας, ΑΟ Τρικάλων, Ηρακλή, ΑΟ Χανίων και, φυσικά, της Νίκης Βόλου, η οποία, υπό την καθοδήγησή του, πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση της σύγχρονης ιστορίας της, κατακτώντας το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας και την άνοδο στην Α’ Εθνική, το 2014. Ευχόμαστε στον κ. Βοσνιάδη υγεία κι επιτυχίες, ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής σεζόν, ευελπιστώντας να πετύχουμε μαζί τους αγωνιστικούς στόχους που έχουμε θέσει!»

Οι δηλώσεις του Αλ. Βοσνιάδη

Αρχικά ο κ. Βοσνιάδης, έχοντας πάρει την … πάσα του Αλέξη Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Υπήρξε ένα 40ημερο που έγινε η επιστροφή στη Νίκη με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Ηταν ένα 40ημερο που μας έκανε όλους πιο σοφούς και από σήμερα πιο επίσημα αναλαμβάνουμε τη Νίκη. Είναι μεγάλη χαρά. Αναλαμβάνουμε την ομάδα που μας σημάδεψε γενικά την καριέρα. Μίας ομάδας που τη δυναμική της τη γνωρίζουμε πολύ καλά και δε χρειάζεται να το ανοίγουμε αυτό το κομμάτι. Είμαι χαρούμενος που γυρίζω μετά από οκτώ χρόνια. Πάντα ονειρευόμουν τη στιγμή, που θα επιστρέψω. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Βενέτη και όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα, που μου έδωσαν την ευκαιρία να ξαναδουλέψω σ’ αυτήν. Σίγουρα έρχομαι με όνειρα, σίγουρα θα δώσω τη μάχη με όλο το τιμ να φέρουμε τη Νίκη εκεί που την ονειρεύομαι κι εγώ και ο κόσμος.

Μία ομάδα, η οποία δε θα ξεκινήσει από το μηδέν. Υπάρχει μία βάση που δημιούργησαν οι προηγούμενοι συνάδελφοι και πάνω σ’ αυτήν θα πατήσουμε να οδηγήσουμε τη Νίκη εκεί που την ονειρευόμαστε. Είναι σίγουρο ότι με όλον τον κόσμο πηγαίνουμε χέρι-χέρι όλα αυτά τα χρόνια. Μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε να υλοποιούνται πράγματα. Ο χρόνος των συζητήσεων ήταν για τα θέματα οργάνωσης γύρω από την ομάδα κι όχι για το οικονομικό που έκλεισε γρήγορα. Πλέον η ομάδα πάει σε μία κατηγορία που λείπει αρκετά χρόνια. Πλέον οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, δημιουργώντας τις βάσεις και φέρνοντας αθλητές, που πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα έρχονται.

Υπάρχουν πλέον οι βάσεις με το προπονητικό, το οποίο ετοιμάζεται, τα γήπεδα που διαθέτουμε και όσα θα έχουμε γύρω από την οργάνωσή μας και θα κάνουμε τους παίκτες να καταλάβουν από την πρώτη στιγμή πού ήρθαν. Σίγουρα κάναμε πολλές συζητήσεις , για να παρθούν οι αποφάσεις και μιλάμε για την καθημερινότητά μας, την οργάνωση που θα υπάρχει και με στελέχη που θα είναι γύρω από τα γραφεία και γύρω από την ομάδα, να βελτιώσουμε το κομμάτι των αποδυτηρίων με ό,τι περιλαμβάνει αυτό, από τους φροντιστές, από το ιατρικό τιμ, για να λύνονται γρήγορα τα προβλήματα. Ολ’ αυτά μέρα με τη μέρα θα τελειοποιούνται. Ισως υπήρχε μία λειτουργία, που ίσως εμάς δε μας άρεσε και θα πάμε ξεκάθαρα σε ό,τι επαγγελματικό υπάρχει.

Θα μπουν αρχές παντού και κόκκινες γραμμές και η καθημερινότητα θα είναι τελείως διαφορετική κι αυτό θα το καταλάβουν όλοι, από την πρώτη στιγμή θα ξέρουν όλοι ποια είναι τα όριά τους, πού είναι η θέση τους. Δε θα υπάρχει η ευκολία να ανοίγει κάποιος μία πόρτα και λέει το οτιδήποτε. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια στάνταρ. Κάποιοι θα στεναχωρηθούν, γιατί κάποιοι την ομάδα την είχαν σαν το σπίτι τους και την αγαπούσαν πολύ, αλλά πολλές φορές και η πολλή αγάπη πνίγει. Σε μικρό χρονικό διάστημα είμαι σίγουρος ότι θα μπουν οι αρχές, οι οποίες θα οδηγήσουν γρήγορα τη Νίκη να δουλέψει στο επίπεδο που πρέπει και σιγά-σιγά να βάζει τους στόχους, τους οποίους μπορεί να τους πετύχει. Θα είναι μία Νίκη ξεκάθαρα επαγγελματική. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Δε θα ξεκινήσω, βάζοντας χαμηλά τον πήχη. Είπε η διοίκηση να μην περάσουμε το περσινό μαρτύριο, το οποίο μας έκανε πιο σοφούς. Γρήγορα να εξασφαλίσουμε τη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε πράγματα από την πρώτη της χρονιά. Αυτό που κάνω δεν είναι μέρος μεγάλων δηλώσεων. Σίγουρα η Νίκη θα είναι τόσο ανταγωνιστική που θα τη σεβαστούν όλοι. Σίγουρα θα βγάζει υγεία, θα γίνουν πολύ καλές επιλογές και σίγουρα θα καταλάβουν όλοι ότι έχουν μπροστά τους έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και είμαι σίγουρος ότι θα σπρώξει και η θετική αύρα που θα έχουμε από τον κόσμο μας.

Επειδή δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα που έρχεται, δικός μας στόχος είναι να βρεθεί η ομάδα στις υψηλές θέσεις. Θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις μ’ αυτόν τον στόχο και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με την παρουσία της ομάδας κα χρόνο με τον χρόνο θα βάζουμε ακόμη ένα λιθαράκι, για να δούμε τη Νίκη, όπως την ονειρευόμαστε. Δεν περισσεύει κανείς, θέλουμε τη βοήθεια όλων και είμαι σίγουρος ότι θα ‘ρθουν όλοι δίπλα μας και πως στο τέλος θα σας έχουμε όλους ευχαριστημένους».

Για το νέο ρόστερ ο Αλέκος Βοσνιάδης επισήμανε:

«Σε μία μεγαλύτερη κατηγορία θα χρειαστούν και καλύτεροι αθλητές, που θα έρθουν και μέσα από την προσωπική μου γνωριμία και από την προσπάθεια που θα κάνει η διοίκηση. Θα είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό λέω ότι θα είμαι αισιόδοξος. Ήδη μία προεργασία έχει γίνει και ήδη είμαστε μία από τις ομάδες που έχει πάρει την άδεια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολήθηκαν. Η Νίκη μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στην αγορά, θα μας επιλέξουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τη δυναμική της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και ο κόσμος θα δει μία πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες και ως αθλητές και ποιοτικά. Πιστεύω ότι θα είμαστε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και θα την ευχαριστηθεί ο κόσμος. Κοιτάμε τον οποιονδήποτε στα μάτια, είμαστε μία μεγάλη ομάδα με δυναμική και θα μπούμε στο πρωτάθλημα με περίσσιο θάρρος και στο τέλος θα κάνουμε την πρόσθεση και είμαι σίγουρος ότι θα μας βρει σε πολύ καλή θέση. Δε είμαι απ’ αυτούς που λένε μεγάλα λόγια. Μιλάω όσο πρέπει. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Πιστεύω ότι από την επόμενη βδομάδα κιόλας θα έχουμε ανακοινώσεις μεταγραφών».

Ερωτώμενος από τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για το αν έκανε τη συζήτηση με τη διοίκηση για τα λάθη που έγιναν, ώστε η Νίκη να φτάσει να παίζει την ύπαρξή της στο τελευταίο ματς της Football League, ο κ. Βοσνιάδης έδωσε μία άκρως ενδιαφέρουσα απάντηση: «Θα ήθελα να το αποφύγουμε αυτό. Σίγουρα η ομάδα δεν ξεκίνησε, όπως έπρεπε. Ηρθαν αποτελέσματα άσχημα και ξαφνικά μπήκαν άλλα πράγματα στη μέση. Εκεί που είσαι μία ομάδα, για να διεκδικεί και να πρωταγωνιστεί, γιατί γι’ αυτόν τον λόγο είχε φτιαχτεί η περσινή ομάδα, από κει και μετά πρέπει να το διαχειριστείς. Κάπου χαθήκαμε και δώσαμε τη δυνατότητα σε κόσμο να μας βάλει στο μάτι και στοχοποιηθήκαμε, ενώ εξακολουθούσαμε να μην μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε και να μη φτάνουμε, αλλά σε 40 μέρες που είμαι εδώ έγινε τεράστια προσπάθεια από όλους. Ήταν μέρα-νύκτα πάνω από την ομάδα. 40 μέρες δεν κοιμηθήκαμε.

Τρέξαμε όλοι, για να πετύχουμε τον στόχο να έχουμε την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία και τους αξίζουν συγχαρητήρια όλους, γιατί, όταν είσαι απέξω δεν αντιλαμβάνεσαι πράγματα. Αντιλήφθηκα στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο (σ.σ. ήττα εκτός έδρας με 3-2) ότι μπλέξαμε και ότι έρχονται έξι πολύ δύσκολες αγωνιστικές. Και είχαμε και το μεγάλο πρόβλημα: μας περίμενε ο κόσμος εδώ το βράδυ του Ασπρόπυργου και δεν το ξεχνάμε. Γιατί είχα φύγει με 15.000 κόσμο στη Δημητριάδος και βρέθηκα με κόσμο μετά από τρεις μέρες που επέστρεψα. Βρέθηκα να έχω άλλον ρόλο. Είχαμε θέματα. Είναι πολύ δύσκολο, όταν βρεθεί ο κόσμος να είναι απέναντι στην ομάδα και να έχεις έξι αγωνιστικές, για να πετύχεις τον στόχο. Γι’ αυτό λέω ότι όλοι γίναμε πιο σοφοί. Κυρίως για μας είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε και για τα επόμενα χρόνια. Είναι μέρες που όλοι ελπίζουμε ότι με την πολλή δουλειά και την πολλή οργάνωση ότι δε θα ξαναγυρίσουν και η ομάδα δε θα περάσει ξανά τέτοιο πρόβλημα. Δε χρειάζεται να λέμε περισσότερα πράγματα, για να μη θίξουμε και ανθρώπους».

Παπακωνσταντίνου: «Πήραμε μαθήματα»

Από τη μεριά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι άλλη ομάδα είχε η Νίκη τον Οκτώβριο και άλλη λόγω συνθηκών τον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας το πρωτάθλημα της Football League πολύ ιδιαίτερο. Ακόμη, έκανε λόγο για ωρίμανση της διοίκησης και του οργανισμού της Νίκης μέσα από τις φετινές δυσκολίες. «Θεωρώ ότι πήραμε κάποια μαθήματα πως πρέπει να σκέφτεσαι λίγο πιο στρατηγικά στον χώρο, χωρίς να παραβλέπεις τα δικά σου πιστεύω και ήθη. Από τη στιγμή που σώθηκε η παρτίδα, ξεκινήσαμε πολύ γρήγορα τον σχεδιασμό. Υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες για πολλά θέματα και τα περιθώρια είναι πολύ στενά με τη διαδικασία αδειοδότησης από ΕΠΟ και ΕΕΑ, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τις εγγυητικές», ήταν η ατάκα που έμεινε περισσότερο από τα λεγόμενα του διοικητικού της ηγέτη.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο 1 εκ. ευρώ

Πρώτος τον λόγο είχε πάρει ο Βασίλης Βενέτης, που τόνισε ότι κύριος σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να παρουσιάσει τον Αλέκο Βοσνιάδη, για τον οποίον είπε ότι είναι γνωστή σε όλους η προσφορά του και πως φέτος βοήθησε την ομάδα να ξεφύγει από έναν σκόπελο. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο πρωτάθλημα που τελείωσε, ήρθε χωρίς κανένα συμβόλαιο και σαν φίλος. Τέλος, προανήγγειλε ότι θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις 500.000 στο 1 εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου