ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φτωχότερη η οικογένεια της Νίκης Βόλου

φτωχότερη-η-οικογένεια-της-νίκης-βόλο-520671

Απεβίωσε στα 93 του πλήρης ημερών ο παλαίμαχος επιθετικός της Νίκης Βόλου, Νίκος Σπανάκης, που είχε αγωνιστεί στην ομάδα τη δεκαετία 1950-‘60. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στις 10.30 από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Ο Ν. Σπανάκης αγωνίστηκε στη Νίκη ως επιθετικός, έχοντας συμπαίκτες τους Ζαντέρογλου, Μανιατάκη, Κόπανο, Πανταζόπουλο, Κουκλάκη, Κατσαλή κ.ά. Εν ζωή από τη δική του γενιά βρίσκονται μόνο οι Κώστας Μαύρος, Μανώλης Παρασκευάς και Βαγγέλης Πασματζίδης. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά ματς στα οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Σπανάκης και θυμούνται οι παλαιότεροι είναι το μπαράζ ανάμεσα σε Νίκη Β. και Ολυμπιακό Β. το 1953 για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας. Η Νίκη με σκορ 4-3 εστέφθη πρωταθλήτρια και το ένα από τα γκολ είχε σημειώσει ο Σπανάκης, o οποίος δεν πρόλαβε να παίξει στη μεγάλη ομάδα της Α’ Εθνικής από το 1961 έως το 1965. Πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν συνέχισε στην ομάδα την επόμενη χρόνια, που άρχισε η χρυσή πενταετία των κυανόλευκων.

Ενας από τους μεγάλους παίκτες της Νίκης του παρελθόντος, ο Τάκης Κασαπλέρης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον εκλιπόντα πως το παρατσούκλι του ήταν «Πούσκας», καθώς θύμιζε στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά τον μεγάλο Ούγγρο ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιώντας εξίσου καλά και το δεξί και το αριστερό πόδι, ενώ ήταν και ικανός κεφαλοσφαιριστής. Ο Νίκος Σπανάκης εργάστηκε για χρόνια στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Συλλυπητήρια ΠΑΕ και ΟΦ Νίκης

Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκης Βόλου τονίζεται: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Σπανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών. Ο Νίκος Σπανάκης αγωνίστηκε, ως ποδοσφαιριστής, στην ομάδα μας, κατά τη δεκαετία του ‘50 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60. Όσοι πρόλαβαν να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται, μιλούν για έναν χαρισματικό σέντερ φορ. Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, οι ποδοσφαιρικοί της εποχής του έδωσαν το παρατσούκλι «Πούσκας». Καλό ταξίδι Νίκο, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου».

Τέλος, η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Νίκου Σπανάκη για τον θάνατό του. Επίσης, συλλυπείται και την οικογένεια του Ανδρέα Κώτσια για τον χαμό του.

Ενδεκάδα της Νίκης τη σεζόν 1959-60 με τον Σπανάκη στο μέσον στην κάτω σειρά (με σκυμμένο κεφάλι)

πηγή φωτό: ΒΙΒΛΙΟ ΙΩΝΩΝ

ΧΡ. ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου