ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ιμεράι: «Μία γροθιά στην Ηγουμενίτσα»

ιμεράι-μία-γροθιά-στην-ηγουμενίτσα-519747

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου ζητά τη στήριξη όλων για το δεύτερο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό που θα κρίνει την άνοδο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πίστη του στις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δ.Ε. των κυανόλευκων Νίκος Ιμεράι, ζητώντας από όλους να είναι μία γροθιά ενόψει της ρεβάνς της Ηγουμενίτσας.

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε με 0-1 από τον Θεσπρωτό την περασμένη Κυριακή στο πρώτο παιχνίδι αλλά έχει ακόμη 90 λεπτά προκειμένου να κάνει δική της την άνοδο στη νέα FootballLeagueτης ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο μπορεί να υπάρχει πίκρα αλλά και κατήφεια, όμως ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκος Ιμεράι είχε σειρά συναντήσεων μετά τον κυριακάτικο αγώνα, ζητώντας συσπείρωση και ανασύνταξη από ποδοσφαιριστές και οργανωμένους.

Μιλώντας στον Blue Heart Fm ο Νίκος Ιμεράι ανέφερε αρχικά για το κλίμα που επικρατεί στο κυανόλευκο στρατόπεδο: «Επικρατεί στενοχώρια. Το βλέπεις στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, να τους εμψυχώσουμε και να τους ανεβάσουμε την ψυχολογία, που είναι χάλια».

Για το τι ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του αγώνα: «Να μιλήσουμε στον κόσμο και να του δώσουμε υπόσχεση. Το ποια υπόσχεση θα τους δώσω θα μου πείτε εσείς. Οι παίκτες είναι πεπεισμένοι ότι θα πάμε να φέρουμε την άνοδο. Κι εγώ πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα. Δεν μπορεί όλη τη χρονιά να παίζει μπάλα και τώρα ξαφνικά ξέχασαν να παίζουν ποδόσφαιρο».

Για την ήττα από τον Θεσπρωτό: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Πίστευα ότι θα γιορτάσω τα καλύτερα γενέθλια, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο. Αντί να είμαι με την οικογένεια και τους φίλους να γιορτάζω, εγώ ήμουν έξω και συζητούσα για την ομάδα και για τίποτα άλλο. Κάποιοι άλλοι το παρεξήγησαν κι αυτό, το πού θα πάω, πού θα φάω και με ποιον θα συναντηθώ. Ας τα αφήσουμε αυτά τα πράγματα. Ο κόσμος της Νίκης ξέρει ποιος είναι ο Νίκος Ιμεράι. Δεν χρειάζεται να μας το θυμίσετε ότι βγήκα να φάω με τον αρχηγό (σ.σ. Κέρι Λόρι). Με τον αρχηγό θα βγω. Δεν μπορώ να πάρω μαζί μου όλη την ομάδα. Ας σταματήσουν να ασχολούνται ότι πήγα με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον Κέρι, τον Μαστρογιάννη κλπ. Αυτά είναι παιδιαρίσματα και ανοησίες, ξεφτιλίζονται οι ίδιοι που τα λένε. Η χειρότερη δουλειά είναι αυτή του ρουφιάνου».

Για την αντίδραση των φιλάθλων: «Εγώ ήμουν αυτός που είπα να βγει ο κόσμος και να ξεθυμάνουμε όλοι μας, γιατί ήμασταν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Εχω πει ότι το να πάψω να είμαι πρόεδρος και να κρύβομαι από τη μάζα των Νικιωτών δεν το θέλω. Θέλω να είμαι μέσα στους Νικιώτες. Εγώ χαίρομαι αυτά τα παιδιά στην κερκίδα που φωνάζουν. Και ο γιος μου εκεί θέλει να πάει. Εγώ σας είπα να αφήσετε τον κόσμο να βγει στο ραδιόφωνο, γιατί μπορεί να γνωρίζει κάποια πράγματα. Γι’ αυτό είναι το ραδιόφωνο της Νίκης, ν’ ακουστούν οι γνώμες των Νικιωτών, αλλά πάντα καλοπροαίρετα και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην ομάδα. Αν ήταν να κρύβομαι, θα πήγαινα στη Λάρισα. Τον ξέρω κι αυτόν τον δρόμο. Ξέρουν ότι πολλές φορές έχω βγει για φαγητό με όλους τους παίκτες, γιατί δεν είναι παίκτες δικοί μου, αλλά παίκτες της Νίκης Βόλου» και πρόσθεσε: «Εκείνη την ώρα, το καλύτερο που έκανα, ήταν που έφυγα. Αν δεν ήμουν στη θέση αυτή του προέδρου μπορεί να έκανα τα ίδια και χειρότερα με τους οργανωμένους. Ηταν η απόλυτη απογοήτευση. Πάντως, σας είπα ότι μίλησα με τα παιδιά και μου είπαν ότι μας στηρίζουν και θα είναι στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή».

Για τη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές: «Είδα τους ποδοσφαιριστές, το βράδυ της Τρίτης, τους κάλεσα να μιλήσουμε κι ήταν στενοχωρημένοι. Τους είπα πέντε πράγματα. Τους είπα, συγκεκριμένα, ότι όποιος δε θέλει και δεν αντέχει την πίεση, τουλάχιστον να ξέρουμε ότι έχουμε συγκεκριμένους παίκτες και πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη την Κυριακή. Ολοι οι ποδοσφαιριστές, όμως, είπαν πως είναι έτοιμοι κι ότι πάνε να επανορθώσουν».

Για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θέλουν να φύγουν: «Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά ότι για να μείνουν ελεύθεροι θα πρέπει να βγει η ομάδα. Αν δε βγει η ομάδα, δε φεύγει κανένας. Μόνο τρεις έχουν αυτό το δικαίωμα. Εγώ πιστεύω ότι κι αυτοί οι τρεις δε θέλουν να φύγουν, διότι αυτά που βρήκαν στη Νίκη Βόλου δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν πουθενά αλλού. Δε φεύγει κανείς. Ήρθαν, για να ανεβάσουν την ομάδα και πρέπει να κάνουν το χρέος τους. Γι’ αυτόν τον λόγο τους φέραμε στην ομάδα. Είναι χρέος τους».

Για τη ρεβάνς της Κυριακής: «Ας ξεχάσουμε τι έγινε την περασμένη Κυριακή και πάμε όλοι συσπειρωμένοι κι ενωμένοι για την άνοδο. Πράγματι, από την αρχή της χρονιάς που ξεκινήσαμε, δεν ήταν στα σχέδιά μου ότι θα βγαίναμε δεύτεροι κι ότι θα παίζαμε στα μπαράζ. Αφού ήρθαν τα πράγματα έτσι, ζητώ απ’ όλον τον κόσμο της Νίκης ψυχραιμία, ενότητα και να πάμε στον Θεσπρωτό όλοι ενωμένοι, σαν μία γροθιά, μ’ αυτούς τους παίκτες. Εγώ δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σ’ αυτήν την ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι την Κυριακή θα είμαστε καλά και θα φέρουμε την άνοδο. Το αξίζει η ομάδα, το αξίζει η Νίκη Βόλου. Ξεχνάμε τι είπα, ξεχνάμε τι μου είπες, πάμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας. Αλλωστε, τώρα δε θα καταφέρουμε τίποτα με το να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Τώρα είναι πλέον αργά».

Για τα εισιτήρια που θα πάρει η Νίκη και τη συνάντηση με τους οργανωμένους: «Θα μας δώσουν 300 εισιτήρια. Εγώ προχθές βρέθηκα και με κάποια παιδιά από τους οργανωμένους, μου είπαν ότι όλοι θα είναι εκεί κι ότι στηρίζουν την προσπάθεια που έχει γίνει. Μιλήσαμε για αρκετή ώρα, μου είπαν να κάνω κάποια πράγματα, για τα οποία τώρα, πλέον, είναι αργά. Μιλήσαμε σε καλό κλίμα, αλλά τους είπα επίσης πως κάποτε με αποκαλούσαν μπακάλη και μανάβη και να δώσω λεφτά στους παίκτες, αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι είχαν πάρει πολλά λεφτά, πριν κλοτσήσουν την μπάλα. Τέλος πάντων, τα παιδιά στηρίζουν κι εγώ χαίρομαι, όταν τους βλέπω στην κερκίδα και φωνάζουν».

Για τα λάθη που έγιναν κι αν θα παραμείνει στη Νίκη ακόμη κι αν δεν έρθει η άνοδος: «Παραδέχομαι ότι έγιναν λάθη, όποιος δουλεύει θα κάνει λάθη. Εγώ είπα ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη που μας έχουν στοιχίσει στην πορεία της ομάδας. Αλλά εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Ελπίζω ότι η άνοδος την Κυριακή θα έρθει. Στο τέλος η ομάδα θα μας δικαιώσει κι ας έχουμε περάσει από 40 κύματα. Είναι κρίμα, είναι άδικο για την προσπάθεια και τον κόσμο της ομάδας να πάρουν διαφορετική τροπή τα πράγματα. Η ελπίδα δεν χάθηκε, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, στο οποίο πιστεύω ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να το γυρίσει. Εννοείται θα παραμείνω. Είπαμε ότι την ομάδα αυτή είναι δύσκολο να την παρατήσει κάποιος, γιατί για μένα είναι ιδέα. Ακούω μερικούς να λένε για “σημαίες”. Η σημαία είναι η Νίκη. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υπηρέτες αυτής της ιδέας που λέγεται Νίκη Βόλου».

Ο Αγγελάκης στη ρεβάνς

Το παιχνίδι της Ηγουμενίτσας ανάμεσα στον Θεσπρωτό και τη Νίκη Βόλου θα διευθύνει ο Αγγελος Αγγελάκης, με βοηθούς τους Ηλία Παπαδόπουλο και Αργύρη Νταβέλα, όλοι τους από την Ενωση Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ενωση Ηπείρου και παρατηρητής ο Σπύρος Τομαράς από την Ενωση Αιτωλοακαρνανίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου