ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παραιτήθηκε ο Στέλιος Βούλγαρης

παραιτήθηκε-ο-στέλιος-βούλγαρης-50205

Ανησυχία για το μέλλον της Νίκης Βόλου και κάλεσμα του Ερασιτέχνη σε ανοιχτή συζήτηση

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε για πολλούς η είδηση παραίτησης του Στέλιου Βούλγαρη από την ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου, όμως ο πρώην πλέον ισχυρός άνδρας των κυανόλευκων είχε ζητήσει πολλάκις μέσω δηλώσεών του τη στήριξη του κόσμου, κάτι που δεν φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τη Φαρκαδόνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Βούλγαρης παραιτήθηκε χθες από τη θέση του α’ αντιπροέδρου και στην ουσία η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος παραμένει ακέφαλη, με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου κ. Στέργιο Φάτση να καλεί σε ανοιχτή συζήτηση τους φιλάθλους του συλλόγου, πιθανότατα για αύριο Τετάρτη.

Η ισοπαλία απέναντι στην ουραγό Φαρκαδόνα ήταν δίχως αμφισβήτηση ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τους κυανόλευκους, των οποίων η ελπίδα για κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων έχει αρχίσει πλέον να μοιάζει ακόμη πιοδύσκολη με έξι αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε και τη Νίκη Βόλου να έχει ακόμη πέντε παιχνίδια να δώσει.

Με την ανακοίνωση – παραίτησή του ο κ. Βούλγαρης τονίζει πως δεν αντέχει να σηκώνει αποκλειστικά το οικονομικό βάρος του ποδοσφαιρικού τμήματος στη συνέχεια μιας και προϋπολογισμός των εξόδων υπερέβη τις αρχικές προβλέψεις. Ο κ. Βούλγαρης αναγνωρίζει πως στο διάστημα των 10 μηνών που βρέθηκε ο ίδιος στο τιμόνι του συλλόγου έγιναν λάθη, ωστόσο ευχαριστεί τους συνεργάτες του, την τεχνική ηγεσία όπως και τους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας πως θα παραμείνει πιστός στρατιώτης του συλλόγου και πως θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση παραίτησης ο κ. Στέλιος Βούλγαρης αναφέρει:

Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο (10) μηνών, από τη στιγμή που είχα την τιμή να συμμετέχω ως Α” αντιπρόεδρος του Συλλόγου στη Διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους απλούς φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι στήριξαν τόσο αυτή την προσπάθεια εξ αρχής, όσο και εμένα προσωπικά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο εγχείρημα.

Ευχαριστώ τους στενούς συνεργάτες μου, το Τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές για τη μέχρι τώρα συνεργασία και προσφορά τους στην παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα Γ” Εθνικής, όπου επανεμφανίστηκε μετά την περυσινή περιπέτεια. Αναγνωρίζω, ότι στα τόσα πολλά που συνέβησαν σε αυτό το διάστημα, υπήρξαν λάθη, που προσπαθήσαμε να διορθώσουμε άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι.

Oλη αυτή η διαδικασία είχε έναν προϋπολογισμό εξόδων τα οποία υπερέβησαν τις αρχικές προβλέψεις, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που προέκυπταν διαρκώς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ τα έσοδα ήταν πολύ λιγότερα από τα προσδοκώμενα.

Με όλη αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση και αδυνατώντας να σηκώνω αποκλειστικά άλλο το οικονομικό βάρος του ποδοσφαιρικού τμήματος, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη Διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Συλλόγου, παραμένοντας ως μέλος του Δ.Σ. και -όπως επί πολλά χρόνια- πιστός στρατιώτης της ιδέας ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

Φάτσης: «Θα συνεχίσουμε ως το τέλος»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου κ. Στέργιος Φάτσης, τοποθετήθηκε γύρω από την παραίτηση του κ. Βούλγαρη και μίλησε για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, καλώντας παράλληλα σε ανοιχτή συζήτηση τους φιλάθλους του συλλόγου.

Αρχικά ο κ. Φάτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Blue Star σχολίασε:

«Αρχικά, να πούμε πως η Νίκη κι ο κόσμος της περνά ακόμα μία δύσκολη κατάσταση. Η κριτική κάνει ζημιά, μη λειτουργούμε εν θερμώ, θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Η ομάδα έχει μία βάση αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με πέρσι, αλλά η παραίτηση του Στέλιου Βούλγαρη αποτελεί πλήγμα για όλους μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου, πρέπει να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ακούστηκε πως το κάλεσμα προς τον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι μάταιο και θα διαφωνήσω. Συγκεκριμένα, προγραμματίζω ως επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου, έναν ανοιχτό διάλογο όλων των φιλάθλων της ομάδας, όχι σε χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης αλλά μία συζήτηση μεταξύ όλων των ενδιαφερόντων, για να δούμε τί μέλλει γενέσθαι. Ηδη προσπαθώ να κλείσω μία αίθουσα, προκειμένου να προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση και μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ανακοινωθεί κι επίσημα η ώρα και το μέρος της από την Ερασιτεχνική Νίκη. Μπορεί ο καθένας μας να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί με λύσεις και απόψεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και την επόμενη μέρα του Συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ο κόσμος της Νίκης όσο απογοητευμένος κι αν είναι θα πρέπει να ανταποκριθεί στη συνάντηση αυτή, δίχως διαξιφισμούς και αντιπαλότητες.

Ολοι έχουμε το ίδιο πλάνο, να ακούσουμε και να ακουστούμε, προκειμένου να δούμε τί θα γίνει αύριο. Στόχος είναι να τελειώσει αξιοπρεπώς η σεζόν και να πάμε την ομάδα μέχρι το τέλος. Συσπείρωση, έστω και την ύστατη ώρα».

Αναφορικά με τις φήμες περί νέου επενδυτή σχολίασε πως: «Πρώτη φορά το ακούω. Δεν υπάρχει κάτι απτό αυτή τη στιγμή. Ο θεματοφύλακας της ομάδας είναι ο Ερασιτέχνης του Συλλόγου της Νίκης και αν δεν υπάρξει κρούση σε αυτόν, δεν υφίσταται θέμα ενδιαφέροντος. Ολα τα άλλα είναι φήμες. Εξάλλου, το νέο καταστατικό της Ερασιτεχνικής Νίκης έχει «κλειδώσει» τις υποθέσεις της ομάδας και περιορίζει πολύ το χώρο σε υποψήφιους αγοραστές. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα».

Για τις επιπτώσεις από την παραίτηση του κ. Βούλγαρη στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα προχωρούν κανονικά. Η ομάδα προπονείται και ετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχει επηρεάσει η τελευταία εξέλιξη το αγωνιστικό τμήμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου