ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπαμ με Βέρτζο

μπαμ-με-βέρτζο-482502

«Κλεισμένους» τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές έχει η Νίκη Βόλου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πλέον αναζητεί εκείνους, που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στη φετινή προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενας εξ αυτών θα μπορούσε να είναι και ο πολύπειρος Αγγελος Βέρτζος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βέροια και αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά στο πρωτάθλημα της Super League. Ωστόσο, ο προπονητής, Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του στη Νίκη Βόλου την περίοδο 2012-13, ήρθε σε επικοινωνία με τον κεντρικό αμυντικό, κάνοντάς του γνωστή και την επιθυμία της διοίκησης, να τον ξαναντύσουν με τα κυανόλευκα.

Ο 47χρονος τεχνικός προέβη στην παραπάνω αποκάλυψη, μιλώντας χθες στον Blue Star Fm, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Θάνο Θεοδώρου, με τους δύο άνδρες να ξεσκεπάζουν το κουβάρι της μέχρι σήμερα πορείας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Οσον αφορά τον Αγγελο Βέρτζο, ο κ. Μπίλης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή αναφέροντας: «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργαστώ με ένα παιδί κόσμημα, όπως είναι ο Αγγελος. Ηρθαμε σε επικοινωνία μετά και από συνεννόηση με τη διοίκηση, αλλά ο ίδιος παρά το γεγονός ότι επιθυμεί να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο και στη Super League, δεν έκρυψε τη διάθεση να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα μας. Σεβόμαστε φυσικά πως έχει ως προτεραιότητα τη Super League, αλλά είναι μία από τις περιπτώσεις που αξίζει για εμάς να περιμένουμε».

Για τις επιλογές των συνεργατών του: «Θέλαμε όλο το τεχνικό τιμ να αποτελείται από άτομα της Μαγνησίας και μάλιστα Νικιώτες. Αρχικά προσεγγίσαμε τον κ. Τσιαντάκη, ο οποίος από μικρό παιδί είναι Νίκη Βόλου και πληροί 100% τις προϋποθέσεις του συνεργάτη και του επιστημονικού αναλυτή. Αξιολογήσαμε το έργο του στις ομάδες που δούλεψε στη Μαγνησία και ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του έχουμε με το καλημέρα, από την αξιολόγηση στις προπονήσεις και τα φιλικά. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια του προπονητή.

Ο Νίκος Αθανασιάδης πληρούσε επίσης όλες τις προϋποθέσεις, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, ήταν στις ακαδημίες και πέρα απ’ όλα αυτά είναι καταρτισμένος και αξιόλογος γυμναστής.

Για προπονητή τερματοφυλάκων, ήθελα τον κ. Κώστα Γρηγοριάδη με τον οποίο συνεργάστηκα την πρώτη φορά και πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές, αλλά αυτή τη στιγμή δουλεύει σε έναν άλλο σύλλογο και έτσι εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε στην περίπτωση του κ. Μύθημη, ο οποίος έχει εργαστεί στις περισσότερες ομάδες της Κατερίνης και έχει τεράστια εμπειρία».

Για τις επιλογές των ποδοσφαιριστών: «Μέχρι στιγμής έχουμε αξιολογήσει 120 ποδοσφαιριστές και μέχρι την παρουσίαση θα επιλέξουμε 25 ανάμεσα σε 600, που θα πολεμήσουν για τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Το ρόστερ της Νίκης Βόλου θα πρέπει να απαρτίζεται από παιδιά της Μαγνησίας. Την τελευταία 5ετία έχουμε μία αθρόα εκροή ταλέντων προς όλη την Ελλάδα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Ξάνθη και κατά συνέπεια και στις Εθνικές ομάδες, από παιδιά που ξεκίνησαν από την Ακαδημία της Νίκης, αλλά δεν φόρεσαν τη φανέλα της. Θέλουμε παιδιά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σκληρές απαιτήσεις που θα θέσουμε».

Για τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένοι: «Με κάποιους ποδοσφαιριστές έχουμε έρθει σε συμφωνία. Για παράδειγμα γράφτηκε πως δοκιμάζεται ο Κανταρτζής. Ο Κανταρτζής δεν δοκιμάζεται αλλά θα είναι ένας εκ των αρχηγών της Νίκης Βόλου και είναι ένα παιδί που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εχουν κλείσει και άλλα παιδιά όπως ο Κανταρτζής, αλλά δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε ακόμη αφού δεν είναι ελεύθεροι και τυπικά. Γύρω στα 15 από τα παιδιά, που κάνουμε προπονήσεις και φιλικά, αν τα θέματα με την «ελευθερία» τους τακτοποιηθούν χωρίς πρόβλημα, θα είναι στην προετοιμασία. Ενας ακόμη που θα είναι στην ομάδα της Νίκης είναι και ο Χρήστος Μπλούχος, ο οποίος διακρίνεται για το πάθος του, όταν αγωνίζεται με φανέλα της ομάδας και το είχα παρατηρήσει και παλαιότερα.

Επίσης μας έκανε εντύπωση ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε από τη Γερμανία για να προπονηθεί. Μετά τη δεύτερη προπόνηση αποφασίσαμε πως τον θέλουμε, αφού είναι αξιόλογος και έχει προοπτική. Μέχρι τις 13 Ιουνίου πρέπει να βρούμε τα παιδιά που έχουν προοπτική, όπως οι Νιαώτης και Σαλαμούρας του Μαγνησιακού. Εχω βάλει ως μέσο όρο τα 24-45 έτη μέσο όρο ηλικιακά».

(Οπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της περασμένης Τετάρτης, ο ποδοσφαιριστής από τη Γερμανία είναι ο Γιώργος Ευθυμίου, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός).

Ακόμη ο κ. Μπίλης αναφέρθηκε στον τερματοφύλακα της Κ17, Νίκο Γρηγοριάδη, λέγοντας ότι επιθυμεί να έχει θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου, ενώ για τους ποδοσφαιριστές που έχει τσεκάρει μέχρι σήμερα και θέλει να τους δει και στην προετοιμασία από την Κ15 αυτοί είναι οι Δημουλάς, όπως κατά πάσα πιθανότητα ο τερματοφύλακας Ράπτης και ο Τσιανάκας κ.α. προκειμένου να μπουν στο κλίμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα ένας από τους ποδοσφαιριστές, που τον ενδιαφέρουν είναι και ο Νέτις Μέτσε, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League και έχει έρθει σε επικοινωνία.

Για την ύπαρξη της Νίκης: «Ολοι όσοι εργάζονται σε αυτό το σύλλογο έχουν μάθει να παλεύουν. Κάπου διάβασα χθες πως: «Δεν υπάρχει Νίκη αυτή τη στιγμή». Θέλω να πω ότι Νίκη υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχει ζωή και η Ελλάδα. Οταν σταματήσει να υπάρχει η Ελλάδα θα σταματήσει και η Νίκη. Αυτή είναι η απάντηση των ανθρώπων που προσπαθούν από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα γι’ αυτόν το σύλλογο. Η Νίκη Βόλου είναι για μένα πολιτιστική κληρονομιά και γι’ αυτό είναι τιμή να φοράς αυτό το σήμα».

Θεοδώρου: «Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος»

Ο τεχνικός διευθυντής, Θάνος Θεοδώρου, σχολίασε πως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η Νίκη θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα. Ο κ. Θεοδώρου αναφερόμενος για την επιλογή του κ. Μπίλη σχολίασε:

«Θέλαμε έναν προπονητή ο οποίος θα κοιτάξει από την πρώτη ομάδα μέχρι και την τελευταία ηλικιακά. Δεν θέλαμε έναν προπονητή που θα έφερνε παίκτες δικούς του μόνο για μία χρονιά. Δεν θέλαμε έναν προπονητή που θα έβαζε ως μοναδικό στόχο την άνοδο. Γνωρίζοντας τους προπονητές ήταν για εμάς σχετικά εύκολη επιλογή και πολύ γρήγορα, παρόλο που είχαμε συνομιλήσει και με κάποιους άλλους, σχεδόν αμέσως φτάσαμε πάρα πολύ κοντά. Το πρώτο ραντεβού κράτησε έξι ώρες και την ίδια μέρα είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε. Οπου πήγε έφτιαχνε ομάδες από πάνω προς τα κάτω».

Ο κ. Θεοδώρου σχολίασε επίσης πως κάποια από τα παιδιά της Ακαδημίας, που ανήκουν στη Νίκη Βόλου δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στις προπονήσεις, αναφερόμενος σε κακούς συμβουλάτορες και παραπληροφοριοδότες.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις σχέσεις που υπάρχουν με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής από τη Μαγνησία, όπως ο Πύρασος και ο Ρήγας Φεραίος: «Καλώς ή κακώς και οι δύο ομάδες έχουν παιδιά που πέρασαν από εμάς. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να επιστρέψουν. Δεν θέλουμε όμως να ξηλώσουμε καμία ομάδα και να στηρίξουμε τη δική μας ομάδα. Αφού ο παίκτης θέλει και δεν υπάρχει θέμα αντιδικίας με τους συλλόγους, τότε ναι μας ενδιαφέρουν, όπως ο Κεμάλι του Ρήγα».

Δύσκολα για Μπιτσάκο – Ακασού

Ο κ. Θεοδώρου τόνισε επίσης πως υπήρχαν επαφές με Μπιτσάκο και Ακασού, αλλά για την ώρα η κάθε περίπτωση έχει διαφορετική δυσκολία προκειμένου να υλοποιηθεί, με τον πρώτο να έχει επιθυμία να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, ενώ ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι δύσκολο να αγωνιστεί ως ξένος στη Γ’ Εθνική. Ο τεχνικός διευθυντής των κυανόλευκων σχολίασε επίσης πως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός και πως στόχος είναι η αξιοποίηση των Ακαδημιών. Η ομάδα έχει μια βάση μέχρι σήμερα που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Στόχος είναι να οργανωθούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο η κατάκτηση της ανόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου