ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν επιστρέφει ο Ιμεράι

δεν-επιστρέφει-ο-ιμεράι-463572

Αν και παραμένει φίλος της Νίκης Βόλου, στην οποία ξεκίνησε να βοηθά χορηγικά, ο Νίκος Ιμεράι δηλώνει πικραμένος από την αντιμετώπιση που είχε, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στα διοικητικά της ομάδας, με οποιαδήποτε μορφή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανόλευκων μέχρι το περασμένο Σάββατο, οπότε και ανακοίνωσε την αποχώρηση του τόνισε σε συνέντευξη του πως τελείωσε οριστικά από την ομάδα και δεν πρόκειται να βοηθήσει ξανά το τμήμα ποδοσφαίρου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο όμως να ενισχύσει το τμήμα μπάσκετ, είτε άλλες ομάδες, όπως ο ΝΠΣ Βόλος στη SuperLeagueκαι άλλες στο τοπικό, για παράδειγμα τον Σαρακηνό.

Φιλοξενούμενος στον Sport Fm 89.5 ο Νίκος Ιμεράι αναφέρθηκε σε όσα τον έφεραν σε ρήξη στο κυανόλευκο στρατόπεδο, σχολιάζοντας ειρωνικά πως πλέον στην ομάδα εμφανίστηκε πολύ χρήμα, κάτι που μόνο αυτός δεν είδε και πως κάποιοι ήθελαν να συνδιοικούν χωρίς όμως να βάζουν το χέρι στην τσέπη, θέλοντας την ομάδα στις χαμηλές κατηγορίες.

Από τα πυρά του νεόκοπου παράγοντα δεν ξέφυγαν ούτε οι οργανωμένοι της ομάδας, λέγοντας πως μέσα σε αυτούς είναι και ο γιός του, αλλά περισσότερο κακό έκαναν στην ομάδα παρά βοήθησαν με τα 20-30 διαρκείας που αγόρασαν, μιας και χρειάστηκε να καταβάλει 20 χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ιμεράι μίλησε:

Για το αν ισχύει το «Ιμεράι θα λέτε και θα κλαίτε»: «Δεν το νομίζω αυτό. Όπως διαβάσαμε και είδαμε, ξαφνικά εμφανίστηκε πολύ χρήμα, το είδαν όλοι, εκτός από μένα, βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία. Πιστεύω ότι ο σύλλογος θα είναι σε καλά χέρια, εγώ το εύχομαι αυτό. Μακάρι, ποιος δεν το θέλει;».

Για πιθανή επιστροφή: «Ο Νίκος Ιμεράι έχει τελειώσει από τη Νίκη. Εγώ ξέρω ότι παντού, όποιος πληρώνει, κάνει κουμάντο, πράγμα που σε εμάς δεν έγινε. Κουμάντο δεν έκανα εγώ, όλοι οι υπόλοιποι έκαναν. Η αλήθεια είναι πως τους άφησα χώρο, για να μην υπάρχει ρήξη στον σύλλογο. Είναι άνθρωποι που δεν προσέφεραν τίποτα, να τα λέμε κι αυτά. Το φταίξιμο για την περσινή χρονιά κι η αποτυχία είναι καθαρά του Νίκου Ιμεράι. Αλλά εγώ δεν είχα βλέψεις να διοικώ, δόξα τω Θεώ έχω τη δουλίτσα μου, έχω με τι να ασχοληθώ. Δεν είχα βλέψεις να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας. Εγώ ήθελα να βοηθήσω τον σύλλογο, γιατί πραγματικά τον αγάπησα και μου ταιριάζει, γιατί πρόσφυγας είμαι κι εγώ».

Για την παρουσία του στην ομάδα: «Εγώ ό,τι μπορούσα έκανα. Τα τρία τελευταία χρόνια ήμουν κοντά στον σύλλογο, αλλά έφυγα με μία μεγάλη πικρία. Άνθρωποι που δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να τους έχω απέναντι, τελικά βρέθηκαν απέναντι μου. Δεν μπορούσα να διανοηθώ αυτό το πράγμα. Διεκδικούν τι πράγμα; Ήσουν εδώ, διοικούσες. Θέλεις ακόμα παραπάνω; Θέλεις να ξεκάνεις και μένα; Ε, κάτσε. Η κότα πίνει νερό και κοιτάει τον Θεό. Μεγάλη στεναχώρια κι αποτυχία για μένα η φετινή σεζόν, απογοήτευσα και τον κόσμο και τον εαυτό μου πάνω απ’ όλα. Να σας πω την αλήθεια, έκανα οικονομική υπέρβαση, για να πάρω πρωτάθλημα. Όλα τα παλεύεις, αλλά η αχαριστία δεν παλεύεται. Αυτό είναι που σε πονάει κι αυτό είναι που σε διώχνει.

Μόνο και μόνο που με συγκρίνεις με κάποιους που δεν υπήρχαν μέχρι χθες, είναι πολύ άσχημο. Εγώ ήμουν εδώ. Είχα κάνει μια συνέντευξη κι είχα πει ότι είμαι εδώ και τη νέα χρονιά. Ξέρω τι λέω, ξέρω ότι μπορώ. Και τώρα βγαίνουν μερικοί άλλοι να με βάλουν να συνεργαστώ με τους εχθρούς μου; Με αυτούς που εδώ κι έναν χρόνο αντί να βοηθήσουν και να ασχολούνται με την ομάδα, προσπαθούσαν να μου κάνουν πόλεμο; Δε θέλεις να βοηθήσεις; Μη βοηθάς, δε ζήτησα τη βοήθειά σου. Αλλά, μην κάνεις ζημιά, αυτό είναι. Κι έγινε χοντρή ζημιά. Μόνο ομάδα δεν ήμασταν. Ήμασταν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, δύο διοικήσεις, από εμάς ξεκινάει αυτό. Κι όταν υπάρχουν δύο διοικήσεις, επόμενο είναι να υπάρξουν και δύο ομάδες στην ίδια ομάδα. Ευτυχώς που είχα μερικούς παίκτες που έπαιζαν για μένα και για τη φανέλα της Νίκης και μας πήραν, στην ουσία, μόνοι τους κάποια παιχνίδια. Αλλιώς, ούτε πέμπτοι δε θα βγαίναμε, όχι δεύτεροι».

Για όσους κάνουν κακό στην ομάδα κι αν μπορούσαν να βλάψουν και τον ίδιο: «Επειδή ήταν κοντά στην ομάδα, ναι. Δεν είχαν τη δυνατότητα χρημάτων, ήταν χρόνια κοντά στην ομάδα και μπορούσαν να κάνουν κακό. Εγώ τρία χρόνια έδειξα με πράξεις ποιος είμαι κι αν έχω προσφέρει. Ο κόσμος της Νίκης ξέρει πως ήμουν εδώ, ήμουν παρών στις δύσκολες στιγμές, χωρίς να λυπηθώ τον εαυτό μου, ούτε τον χρόνο μου, ούτε τα λεφτά μου. Είχα παρατήσει τη δουλειά μου. Ξεκίνησα ως χορηγός, πέρσι τα Χριστούγεννα έβλεπα πράγματα που δε μου άρεσαν στην ομάδα και μπήκα μπροστά. Εγώ θέλω να πετυχαίνω σε ό,τι κάνω. Πρόσφυγας ήρθα εδώ, 18 χρόνων, κι είχα βάλει σκοπό να γίνω κάποιος, να αποκτήσω κύρος και χρήματα. Δουλεύοντας, όμως. Τέσσερις δουλειές έκανα. Στις Αλυκές αν ρωτήσετε, ξέρουν ποιος είμαι. Με στήριξε ο κόσμος. Αν είσαι καλός, σε στηρίζει ο κόσμος».

Για το αν η καλοσύνη του ήταν η αδυναμία του: «Μπορεί κι αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να βοηθάω. Σκληρός γεννιέσαι, δε γίνεσαι. Δεν μπορείς να γίνεις αλήτης ξαφνικά. Εμένα δε μου αρέσουν αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να πληρώσω ανθρώπους να δείρουν άλλους ανθρώπους και τα σχετικά. Το φταίξιμο, είπα, είναι δικό μου. Άφησα χώρο στους ανθρώπους που δεν έχουν προσφέρει και δεν μπορούσαν να προσφέρουν και να συγκριθούν μαζί μου. Τι να συγκρίνουμε; Είναι τζαμπατζήδες όλοι τους. Αυτό είναι που με πικραίνει. Δεν μπορώ να μπω στο τρυπάκι να λέω ονόματα» ο κόσμος ο αγνός της Νίκης ξέρει. Ξέρει πολύ καλά πως ο Νίκος Ιμεράι, τρία χρόνια τώρα» βοηθούσε την ομάδα. Κάποτε ο κόσμος της Νίκης πρέπει να ξυπνήσει, δεν μπορεί να αφήσει 20-30 άτομα, πουθενάδες, να κάνουν κουμάντο στην ομάδα. Δεν είναι αυτή η Νίκη Βόλου. Ο φίλαθλος κόσμος δε θέλει να μπλέξει, να έρθει σε ρήξη στα ραδιόφωνα, να βρίζει».

Για το αν θα άλλαζε πράγματα ξεκινώντας από μια νέα βάση: «Πολλά. Αν αύριο ξεκινούσα, θα λειτουργούσα αλλιώς. Να πάρω παράδειγμα την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος. Τι λέει; Μόνο μέλη. Δηλαδή, τι να κάνεις με τους οργανωμένους; φέτος έχουν πάρει 29-30 εισιτήρια διάρκειας κι έχω πληρώσει 20.000 ευρώ πρόστιμα.

Αυτή είναι η αγάπη για την ομάδα; Δεν τους κατηγορώ, απλώς πρέπει να αφήσεις την ομάδα να πάει μπροστά. Δεν είπα εγώ ότι το έκαναν εσκεμμένα, είναι παιδάκια, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος μου. Εγώ πολλές φορές σηκώθηκα να σβήσω καπνογόνα, να τους παρακαλέσω να μη ρίχνουν μπουκάλια. Τα πρόστιμα είναι βαριά. Και το λάθος το φετινό είναι ότι κάποιοι δεν έβαλαν λεφτά. Διοικούσαμε όλοι μαζί και δεν έβαλαν λεφτά. Αν είχαν βάλει λεφτά, θα τα πονούσαν τα λεφτά τους, δε θα έκαναν χαζομάρες».

Στη συνέχεια ο κ. Ιμεράι αναφέρθηκε στους προπονητές που εργάστηκαν στη Νίκη τη χρονιά που πέρασε, τονίζοντας για τον Μπούις πως έφυγε κακήν – κακώς, αλλά σαν φίλος. Για τον Γιώργο Κούτση επεσήμανε πως ίσως του έλειπε η όρεξη για δουλειά, ενώ σχολίασε τον Ράτκο Ντόστανιτς ως κορυφαίο άνθρωπο και προπονητή, επισημαίνοντας για το συμβάν με τον Θοδωρή Σκύφτα: «Όσο για τον βοηθό του, μιλάμε για ανθρώπους που είναι μεγαλωμένοι στις σκιές. Τώρα, μόλις το αφεντικό του έφυγε μόνιμα, έτσι κι αλλιώς ο Ντόστανιτς μου είχε πει ότι έχει τελειώσει με τον κ. Σκύφτα, εκείνος σήκωσε κεφάλι.

Άνθρωπος μεγαλωμένος χωρίς προσωπικότητα, θα έλεγα εγώ. Χρόνια έτρωγε ψωμί από αυτόν τον άνθρωπο κάτω από τη σκιά του και τώρα που έφυγε, νόμιζε ότι είδε το φως κι έγινε μεγάλος ξαφνικά. Τον θεωρώ ασήμαντο άνθρωπο, ανθρωπάκι. Να λες ψέματα για τέτοια ασήμαντα πράγματα, κατά τη γνώμη μου;

Από την ομάδα τελειώσαμε και εγώ και ο Κέρι. Τι βγαίνεις και τα λες τώρα; Να τα έλεγες τότε. Να σε πιστέψει κι ο κόσμος. Τώρα γίνεσαι ρεζίλι και δε σε πιστεύει και κανένας. Αν έβλεπες τα μούτρα του, την ώρα που διάβαζε το mail στη Γενική Συνέλευση, ήταν τόσο φοβισμένος που δεν ήξερε τι έλεγε. Καταλάβαινες αμέσως ότι αυτός ο άνθρωπος λέει ψέματα. Ήξερα πως την επόμενη μέρα θα βγει ο Ντόστανιτς και θα τον διαψεύσει, είναι ντόμπρος άνθρωπος κι έφυγε σαν φίλος. Από τη Γενική Συνέλευση, έλεγα ότι αυτά δεν είναι λόγια του Ντόστανιτς. Αν ίσχυαν αυτά, θα έφευγε ο Ντόστανιτς την επόμενη μέρα. Τον Ρονάλντο να του έφερνες εδώ, δε θα ανεχόταν τέτοια πράγματα».

Στη συνέχεια μιλώντας για τον Χρήστο Τζιώρα, σχολίασε πως ανακάτωσε πολύ την ομάδα η περίπτωση αποχώρησης του και πως τον έφερε στην ομάδα ο Χρήστος Βενέτης και αυτός ήταν που τον πλήρωνε, επισημαίνοντας πως στοίχισε η απουσία του αφού ήταν καλός ποδοσφαιριστής, που είχε βρει και χημεία με τον Κέρι Λόρι.

Τέλος, ο Νίκος Ιμεράι επανέλαβε πως «τελείωσε» από τη Νίκη: «Ως παράγοντας της Νίκης Βόλου τελείωσα, έκλεισε ο κύκλος μου. Νομίζω προσέφερα, έδωσα ό,τι μπορούσα. Άλλωστε, ποτέ δεν είπα ότι είμαι μεγιστάνας, βιοπαλαιστής είμαι, δουλεύω κάθε μέρα. Δεν έχουν σημασία τα νούμερα, αν έβαλα λίγα ή πολλά. Ίσως έφταιγα εγώ, με τον Τζήμα έβαλα καλή χορηγία, φέτος που μπήκα μπροστά εγώ, δε με βοήθησε κανένας. Αλλά δεν κατάλαβαν ότι τον σύλλογο θα βοηθούσαν, όχι εμένα. Εγώ το μόνο που έχω να τους πω είναι πως ούτε απ’ έξω δε θα περάσει χορηγία μου. Χορηγία τέλος. Μπορεί να βοηθήσω το μπάσκετ της Νίκης, τις Ακαδημίες. Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου είναι ένας πολύ καλός φίλος, κόσμημα για τη Νίκη, παλεύει κι αυτός με τα θηρία. Ίσως είναι πιο δυνατός από μένα, δεν παραδίδεται εύκολα. Ο Μπάμπης είναι φίλος μου και θα είμαι κοντά του. Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου