ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: Δύσκολη ομάδα ο Εργοτέλης

βοσνιάδης-δύσκολη-ομάδα-ο-εργοτέλης-391675

Εγινε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τη δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τη Νίκη να κληρώνεται με τον Εργοτέλη, τον οποίον θα αντιμετωπίσει την επόμενη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό ως γηπεδούχος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τα ζευγάρια είναι τα εξής: Παναχαϊκή-Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου-Λάρισα, Αναγέννηση Καρδίτσας-Αλμωπός Αριδαίας, Προοδευτική-Ξάνθη, Νίκη Βόλου-Εργοτέλης, Κοζάνη-Αγιος Νικόλαος, ΑΟ Υπάτου-ΑΟ Τρίκαλα, Πανσερραϊκός-Τρίγλια, Λεβαδειακός-Καλαμάτα.

Χωρίς αγώνα πέρασαν στον επόμενο γύρο η Καλλιθέα, η Λευκίμμη, ο Αχέρων Καναλακίου, η Κηφισιά και η Ηλιούπολη. Στα ζευγάρια που οι ομάδες είναι από διαφορετικές κατηγορίες, γηπεδούχος θα είναι αυτή που αγωνίζεται στη μικρότερη.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, κλήθηκε να σχολιάσει τον αντίπαλο της ομάδας του, μιλώντας στον Blue Heart 105.1, τονίζοντας αρχικά (απομαγνητοφώνηση taxydromos.gr):

«Μία κλήρωση με μία ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Ο Εργοτέλης είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και έχουν πετύχει από το 2015 και μετά να έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο με νεανικές ομάδες και με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είναι δύσκολη ομάδα, που δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της τα τελευταία χρόνια. Πάντα με νέους παίκτες και με καλές βαθμολογικές θέσεις εδώ και μία πενταετία, που έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού τους με πολλή κατοχή μπάλας, με πολύ συνδυαστικό ποδόσφαιρο και το σημαντικό είναι ότι όποιες μεταγραφές έρχονται ή παίκτες που ανεβαίνουν από τις υποδομές τους προσαρμόζονται ακριβώς στο πλάνο, που δεν αλλάζει αυτά τα πέντε χρόνια. Είναι μία πολύ καλή ομάδα».

Για το γεγονός ότι έφυγαν κάποιοι βασικοί παίκτες, όπως ο Μαζουλουξής και ο Μανουσάκης (σ.σ. είναι πλέον βασικοί στη Λαμία), αλλά και ο προπονητής Γιάννης Ταουσιάνης και αν αυτό αποδυναμώνει τον Εργοτέλη, ο κ. Βοσνιάδης ανέφερε: «Από τη στιγμή που παρουσιάζεται το ίδιο πλάνο, ώστε να μην αλλάξει κάτι από τη χημεία της ομάδας και ο νέος προπονητής έρχεται, γιατί παίζει το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει πάντα μία συνέχεια. Είναι μία πολύ καλή ομάδα κι ας έχει αλλάξει το ρόστερ της περσινής χρονιάς. Και πάλι όμως πήρε μία εύκολη πρόκριση στην προηγούμενη φάση και έχει καλή αγωνιστική παρουσία, γιατί λίγο-πολύ τις παρακολουθούμε τις ομάδες που είναι στην ίδια κατηγορία, άσχετα αν είναι σε διαφορετικό όμιλο.

Είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, για να την περάσουμε. Είναι ένα παιχνίδι, που εγώ το βλέπω στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Εννοείται ότι είναι ένα επίσημο παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά έχουμε στο βάθος του μυαλού μας ότι με εξαίρεση μία-δύο χρόνιες, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 που έφτασαν μακριά στον θεσμό του Κυπέλλου, είναι λίγες, όπως ο Απόλλων Σμύρνης, στον οποίον ήμουν εγώ προπονητής. Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να προκριθούμε και να πάμε στην επόμενη φάση, όμως είναι και ματς πάνω στην προετοιμασία μας».

Για την επιστροφή στο Πανθεσσαλικό: «Να πατήσουμε κάποια στιγμή στο Πανθεσσαλικό, γιατί είναι η έδρα μας και πρέπει να καταλάβουμε και τις συνθήκες του γηπέδου. Δεν το συζητάμε ότι είναι καλό που κληρωθήκαμε στην έδρα μας, για να έρθει και ο κόσμος μας, γιατί αλλιώς θα ήταν να πάμε να παίξουμε στην Κρήτη. Έχει πολλά οφέλη ότι θα παίξουμε στην έδρα μας, άρα πρέπει να το συνδυάσουμε αυτό με μία καλή παρουσία και με μία πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το αν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ότι μέχρι στιγμής δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Πανθεσσαλικό: «Είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Πανθεσσαλικό, αλλά και ότι εδώ και δύο μήνες, που ξεκινήσαμε προετοιμασία υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία, την οποία αισθάνονται και οι παίκτες κι εμείς και όλος ο κόσμος. Εχουμε ένα γήπεδο που το βλέπουμε αποκλειστικά σε φωτογραφία. Εχουμε τεράστιο πρόβλημα και κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε στην έδρα μας. Εκεί έχει δηλωθεί η έδρα και πρέπει να πάρουμε χρόνο εκεί. Υπάρχει μία ομάδα εκεί, η οποία είναι στην παραπάνω κατηγορία, αλλά υπάρχει και η Νίκη Βόλου, η οποία πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να γνωρίζει το γήπεδο, στο οποίο θα βγάλει το πρωτάθλημα. Είναι ένα υπέροχο στάδιο και δε νομίζω ότι με τη χρήση από δύο ομάδες και με τον τρόπο που θα γίνει θα υπάρχει πρόβλημα. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να μπούμε και στην έδρα που θα έχουμε και να προσαρμοστούμε».

Για το ότι η ομάδα θα ξανασυναντήσει τον κόσμο της σε επίσημο ματς: «Αυτό είναι χαρά μας, γιατί το ποδόσφαιρο έχασε τη σειρά του εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Εφυγε ο κόσμος, όμως ποδόσφαιρο χωρίς θεατές είναι κάτι πολύ σκληρό για μας που έχουμε γνωρίσει το ποδόσφαιρο με πολύ κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση για την επιστροφή όλου του κόσμου, και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, και να ανοίξουν τα γήπεδα.

Πλέον με κόσμο στις κερκίδες ήρθε η ώρα να παίξουμε παιχνίδια, τα οποία θα ευχαριστηθούμε. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθειά μας και είμαι σίγουρος ότι θα δει μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα τον κάνει να είναι ευχαριστημένος με καλή παρουσία και στους δύο θεσμούς».

Για την απουσία του Μιράντα λόγω της νέας του κλήσης από την Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας: «Έχουμε μία απώλεια ενός πολύ καλού παίκτη, αλλά διαθέτουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θα αναπληρωθεί το κενό. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Εχουμε παιδιά που παίζουν σ’ αυτή τη θέση και είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και γι’ αυτούς να δείξουν τις δυνατότητές τους. Μέχρι στιγμής όλοι παίρνουν ευκαιρίες.

Όσο πηγαίνουμε προς τις επίσημες υποχρεώσεις είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο «στρίμωγμα» και γενικά πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί και θα ανταποκριθούν και το κενό δε θα φανεί. Πηγαίνοντας προς τα επίσημα παιχνίδια, αλλάζει και ο τρόπος προπόνησης, μπαίνουν άλλα πράγματα και η προετοιμασία θα είναι τέτοια, ώστε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα το αντιληφθούν όσοι έρθουν στο γήπεδο ότι ο Εργοτέλης είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με αρχές».

Διήμερο ρεπό

Από χθες οι παίκτες της Νίκης απολαμβάνουν διήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αύριο Σάββατο, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη. Απών θα είναι ο Μιράντα λόγω της κλήσης του στην Εθνική Ισημερινής Γουϊνέας, με τον παίκτη της Νίκης να έχει ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα του για τα ματς με τη Ζάμπια στις 7 και 10 Οκτώβρη εντός και εκτός έδρας.

Να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύσουν κανονικά για την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη.

Ξεκίνησε το άδειασμα

στο γκαράζ του ΟΣΕ

Ένα αίτημα της Νίκης Βόλου άρχισε από χθες να ικανοποιείται, καθώς ο ΟΣΕ προχωρά επιτέλους στο άδειασμα του γκαράζ που του ανήκει πίσω από το γήπεδο της Νίκης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με σύμβαση στον κυανόλευκο σύλλογο για την κατασκευή προπονητικού κέντρου με γήπεδα 5Χ5, ξενώνες φιλοξενίας αθλητών, γραφεία και χώρους εστίασης. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, που ήρθαν σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη, ανέφεραν ότι σε τρεις μέρες θα έχουν μεταφερθεί το αρχειακό υλικό και τα παλιά φορτηγά, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος, όπου θα ξεκινήσει η επένδυση ύψους 400.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου