ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κουφογεώργος: Υγεία στην καθημερινότητα της Νίκης

κουφογεώργος-υγεία-στην-καθημερινότ-389027

Ο Αποστόλης Κουφογεώργος επέστρεψε στη Νίκη από το πόστο του γενικού αρχηγού από τη στιγμή που γύρισε στην ομάδα κατά την περσινή σεζόν και ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος επέβαλε και την παρουσία τπυ συνεργάτη του. Ο πρώτος φιλοξενήθηκε στον Sport Fm 89.5, κάνοντας λόγο για υγεία στην καθημερινότητά της ομάδας, που πιστεύει ότι είναι η βάση και για μία θετική εικόνα αγωνιστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κουφογεώργος (απομαγνητοφώνηση taxydromos.gr):

Για τη νέα συνεργασία του με τη Νίκη και αν υπηρετεί τον στόχο να μπουν στεγανά στ’ αποδυτήρια: «Από την προηγούμενη σεζόν που ήρθε και ανέλαβε o κ. Βοσνιάδης μου είπε ότι θέλει και εμένα μαζί του. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήξερα ότι έχουμε ένα δύσκολο έργο, γιατί η ομάδα δεν πατούσε καλά και δεν έρχονταν τα θετικά αποτελέσματα. Αρχίσαμε να δουλεύουμε αυτό που και οι δύο ξέρουμε καλά, εκείνος το τεχνικό κομμάτι και εγώ το κομμάτι των αποδυτηρίων.

Η απόφαση του κόουτς ήταν να έρθει να βοηθήσει, για να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Ξέραμε ότι είχαμε μία δύσκολη αποστολή και αρχίσαμε να το συνειδητοποιούμε ακόμη καλύτερα μετά το αποτέλεσμα του Ασπροπύργου. Σίγουρα υπήρξε και ένα θετικό, ότι ταρακουνήθηκαν τα παιδιά. Το διαχειριστήκαμε όλοι μαζί και είπαμε στα αποδυτήρια ότι τώρα θα φανούν αυτοί που μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική με την Επισκοπή που παίζαμε για δύο αποτελέσματα, ήρθε ισοπαλία κι ήταν όλα καλά και συνεχίσαμε. Ήταν σωτηρία και άνοδος μαζί».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Πολλοί νομίζουν ότι ο γενικός αρχηγός είναι μόνο, για να πάει τα δελτία την ώρα του αγώνα και να καλωσορίσει τους διαιτητές. Εγώ είμαι πολλές ώρες στα γραφεία, που πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα και μετά βρίσκομαι στην προπόνηση, για να είμαι κοντά στα παιδιά. Είναι πάρα πολλά, οι αποστολές, τα λεωφορεία, τα ξενοδοχεία. Για μένα η καθημερινότητα μιας ομάδας είναι το Α και το Ω κι αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Όταν μία ομάδα είναι υγιής στην καθημερινότητά της και δεν υπάρχουν προβλήματα και γκρίνια και είναι όλα στην ώρα τους, το φαγητό των παικτών, τα ενοίκιά τους, τα ρεπό τους, η ξεκούρασή τους, το μασάζ, η παγοθεραπεία, παίζουν ρόλο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Για τις προπονήσεις της ομάδας και πόσο επηρεάζονται οι παίκτες από τις μετακινήσεις:

«Ευχαριστούμε τον Απόλλωνα Καναλιών που μας παραχώρησε το γήπεδο, όπως και τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου. Για την τελευταία εβδομάδα θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Βλιώρα από τον Δήμο Βόλου, γιατί μας έχει παραχωρηθεί και το γήπεδο της Πορταριάς μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Η μετακίνηση της ομάδας είναι κουραστική για όλους μας και το γήπεδο του ΟΣΕ θα λύσει πολλά θέματα. Με τις αποστάσεις βγαίνουν κάποια προβλήματα κούρασης. Ο ποδοσφαιριστής είναι από τις 8:30 η ώρα το πρωί στο πόδι και ξέρει ότι θα γυρίσει σπίτι του γύρω στις 4 το μεσημέρι, όταν πρέπει να πάει στην Πορταριά ή στα Κανάλια».

Για την κλήρωση στο Κύπελλο με τον Εργοτέλη:

«Δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση. Είναι μία κλήρωση με μία ομάδα πολύ καλή της κατηγορίας που έχει την ιστορία της. Παίζουμε στην έδρα μας, αλλά δεν είμαστε ομάδα όπως έχει πει και ο κόουτς που θα κάνουμε δηλώσεις ότι πάμε για ψηλά, γιατί αυτό το πληρώσαμε πέρσι. Δουλεύουμε με χαμηλούς τόνους και πιστεύω ότι θα βγει η δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε η ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση».

Για το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν πότε αρχίζει το πρωτάθλημα:

«Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που στις αρχές Οκτώβρη δεν έχει γίνει καν κλήρωση και δεν ξέρουμε πότε παίζουμε και με ποιον. Προσωπικά πιστεύω και βάζει κάποιων συζητήσεων που έχω κάνει ότι πάμε για 16-17 Οκτωβρίου. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις δικαστηρίων που περιμένουμε να βγουν. Για μένα είναι παρωδία που σε ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων βγαίνει μόνο ο ένας. Αυτά γίνονται μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες. Τουλάχιστον ξέρουμε σε ποιον όμιλο είμαστε».

Για τις σχέσεις της Νίκης με τα κέντρα αποφάσεων:

«Εμένα ο δικός μου ρόλος είναι άλλος, αλλά νομίζω ότι ήρθαν σε μία επαφή ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενέτης με τον κ. Λεουτσάκο και είχε πάει ο κ. Παπακωνσταντίνου και στην τελευταία γενική συνέλευση. Έχουν κάνει κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν ξέρω ακριβώς. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο κι αυτές οι σχέσεις. Το είδαμε και πέρσι αυτό εξάλλου».

Για τη λειτουργία της ομάδας:

«Δουλειά, υπομονή και χαμηλά το κεφάλι. Αυτή είναι η γραμμή που έχει δώσει και ο κ. Βοσνιάδης. Όχι πολλές κουβέντες και από τους ποδοσφαιριστές και γενικά από όλους μας. Λίγες κουβέντες και δουλειά και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα βγει».

Επιστρέφουν στις προπονήσεις

Το διήμερο ρεπό τελείωσε για τους παίκτες της Νίκης, οι οποίοι από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις, με το γήπεδο της Πορταριάς να τους φιλοξενεί μέχρι τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη, μία ημέρα πριν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη (16.00) έχει ζητηθεί το Πανθεσσαλικό, καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν κάνει καμία προπόνηση στη φυσική τους έδρα κι αυτό επιβάλλεται να γίνει. Φυσικά, απών θα είναι ο Μιράντα, που έχει αναχωρήσει για την πατρίδα του, προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας, η οποία στις 7 και 10 Σεπτεμρβίου θα αντιμετωπίσει τη Ζάμπια.

Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου

Προχθές αντιπροσωπεία Ελλήνων παικτών της Νίκης Βόλου, που συνοδευόταν από τους κ.κ. Κικίλια και Καζεπίδη και χθες οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, μαζί με τον Αποστόλη Κουφογεώργο, επισκέφτηκαν την Κιβωτό του Κόσμου, πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας, που βρίσκεται στο Διμήνι και αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών, που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο και έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και τα οποία έρχονται στην αγκαλιά της συγκεκριμένης δομής, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Παίκτες και παράγοντες της Νίκης αυτές τις δύο μέρες, έχοντας μαζί τους και τον υπεύθυνο Επικοινωνίας, Κώστα Καραγεωργόπουλο, ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και δεσμεύτηκαν ότι θα τα φιλοξενήσουν στο Πανθεσσαλικό, για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα της ομάδας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου