ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Σημαντικό το σερί, για να χτίζουμε νοοτροπία νικητή»

σημαντικό-το-σερί-για-να-χτίζουμε-νοο-37643

Σε δηλώσεις που έκανε στο Blue Heart ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, στάθηκε στη νοοτροπία νικητή που δημιουργούν στην ομάδα τα συνεχόμενα τρίποντα, ενώ για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς ανέφερε ότι προτιμά να κρατηθεί ένας κορμός από τη φετινή ομάδα.

Συγκεκριμένα τόνισε για τον προγραμματισμό ενόψει της καινούργιας σεζόν: «Προς τα τέλη Απριλίου θα είμαι στον Βόλο. Εχει αρχίσει η διαδικασία να εκδοθούν οι τίτλοι των μετοχών και να τους μοιράσουμε. Θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους φιλάθλους μας και όλα αυτά θα δρομολογηθούν στα τέλη του μήνα με αρχές Μαΐου, για να τελειώσει και η σεζόν με το καλό.

Εμείς πάντα προσπαθούμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά είτε αυτό είναι σε περίοδο μεταγραφών είτε τώρα. Το κύρος μιας ομάδας χτίζεται με πολύ κόπο.

Με το τέλος της σεζόν θα έχουμε την έκθεση από τον προπονητή, θα έχουμε αξιολόγηση παικτών, ενώ διαθέτουμε και ένα «σύστημα», για να κοιτάζουμε παίκτες εντός και εκτός Ελλάδας. Κι αυτά που λέω είναι αυτονόητα, απλώς στην Ελλάδα τα έχουν καταργήσει όλα. Το προτιμότερο είναι να συνεχίσουμε μ’ έναν δυνατό κορμό παικτών, οι οποίοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Στην περσινή χρονιά ίσως έλειπε αυτό κι όχι ότι δεν ήταν καλό το έμψυχο υλικό.

Αυτό που εισπράττω, είναι ότι η ομάδα είναι μία οικογένεια. Επίσης, πρέπει να δημιουργήσουμε νοοτροπία νικητή και γι’ αυτό είναι σημαντικό το σερί νικών που κάνουμε. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό άλλες διοικήσεις, ότι είναι και παρακαταθήκη για του χρόνου και για όλον τον οργανισμό.

Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα κλίμα. Σε κάποιους αγώνες θεωρώ ότι δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά κερδίσαμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού. Και σε ξένα πρωταθλήματα οι μεγάλες ομάδες πολλές μέρες δεν παίζουν καλά, αλλά κερδίζουν.

Ποδοσφαιριστές είναι και κάποιες μέρες θα αποδώσουν και κάποιες όχι, αλλά αυτές οι ομάδες που θα κάνουν πρωταθλητισμό θα βρουν τρόπο να κερδίσουν είτε θα πιάσει πέναλτι ο Μπάγιτς είτε θα κάνεις μία φάση γκολ. Κάθε χρόνο και εμείς μαθαίνουμε».

Όσο για τον στόχο που θα τεθεί του χρόνου: «Ο στόχος είναι και ως οργανισμός και στο αγωνιστικό κομμάτι να γίνεσαι καλύτερος. Τον στόχο της επόμενης σεζόν κατά κάποιον τρόπο θα τον θέσει η φετινή χρονιά. Σε όποια θέση και να τελειώσουμε, θεωρώ ότι την επόμενη χρονιά πρέπει να τερματίσουμε πιο ψηλά μ’ ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ο κόσμος ξέρει ότι προσπαθούμε να παίξουμε μοντέρνο και αθλητικό ποδόσφαιρο κι όχι με «κλοτσοσκούφι και γιόμες». Κάποιοι στόχοι μπορεί να χαθούν για άλλους λόγους. Εμείς θα πορευτούμε με τον δικό μας τρόπο και φιλοσοφία. Εμείς θα παίζουμε πάντα δίκαια και με ακεραιότητα και με την μπάλα χαμηλά. Πέρσι τα ίδια λέγαμε, αλλά δεν παίρναμε το αποτέλεσμα. Φέτος, χτίζουμε τη νοοτροπία νικητή κι αυτό μένει όποιους παίκτες και όποια στελέχη κι αν αλλάξεις. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για μένα».

Τέλος, για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τη Σούπερ Λιγκ για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Μακάρι φέτος για τη νέα σεζόν να γίνει πιο σωστός προγραμματισμός και ως συνεταιρισμός να οργανωθούμε πιο νωρίς. Μόλις τελειώσει η αγωνιστική περίοδος πρέπει η Σούπερ Λιγκ 2 να τα βάλει όλα αυτά στο τραπέζι και να παρθούν αποφάσεις, ώστε να είναι το πρωτάθλημα καλύτερο του χρόνου».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου